Maleficent Mistress of Evil blu-ray anmeldelse

 
Maleficent Mistress of Evil blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Maleficent Mistress of Evil blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 58 minutter 
Lyd: DTS HD Master 7.1 Audio
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, fransk, spansk, tjekkisk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. Februar 2020
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Adventure / Fantasy / Action
Biografpremiere: 17. Oktober 2019

Instruktør: Joachim Rønning
Manuskript: Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue, Charles Perrault (karakterer)
Producer: B.la. Bryan H. Carroll, Chris Castaldi,Jeff Kirschenbaum,Angelina Jolie
Fotograf: Henry Braham
Klip: Laura Jennings, Craig Wood
Musik: Geoff Zanelli
 
Skuespiller:
Angelina Jolie som Maleficent
Elle Fanning som Aurora
Harris Dickinson som Prince Philip
Michelle Pfeiffer som Queen Ingrith
Sam Riley som Diaval
 
Beskrivelse:
Game of Thrones light - Disney anno 2020 når det er bedst, og en anmelder der finder sin indre 12 årige prinsesse frem og kan lide det!
 
Maleficent Mistress of Evil blu-ray anmeldelse
 
 
Lad det være sagt med det samme. Jeg er IKKE den store fantasy fan, hvilket den opmærksomme læser af mine anmeldelser formentlig har kunnet fornemme. Jeg udfordrer dog altid gerne mig selv, og var ret begejstret over den første Maleficent film, der gav en forrygende backstory og dybde til det klassiske tornerose eventyr.

Maleficent: Mistress of evil (nederen og misvisende titel, i øvrigt!) bygger videre på dette univers, med en historie der bedst kan betegnes som en “Game of thrones light”, hvor den opbyggede kompleksitet fra den forrige film i karaktererne virkelig kommer til sin ret. Selvom der sker VIRKELIG meget på de to timer filmen varer, mister den aldrig sin emotionelle kerne af syne, nemlig forholdet mellem Maleficent (spillet eminent igen af Angelina Jolie) og Aurora.

Resultatet brillerer, og jeg finder det ikke svært at finde min indre 12 årige pige frem og synke helt ned i den episke storhed. Jeg var tryllebundet som jeg sjældent er, hele filmen igennem, hjulpet godt på vej af et vidunderligt og frit fortælle univers, og en suveræn lydside der er “disney`fied” på smukkeste vis. Michelle Pfeiffer er suveræn i rollen som Queen Ingrith, der er ondere og mere beregnende end Cersei Lannister i GOT. Elle Fanning har rollen som den naivt øretæveindbydende Aurora, der skal giftes med prinsen, men i virkeligheden bliver lokkemad i et komplot hvor denne onde ingrith udnytter hende til at lave en etnisk udrensning med biologisk krigsførelse af alle fra den magiske skov.

Ingen andre end Disney kan tryllebinde børn i alle aldre på denne måde. På bedste vis formår de at give dig en to timers rutschetur tilsat emotionel integritet og visdom om det gode, det onde og den kæmpe store gråzone der imellem, der vil synke ned i sjælen hos unge og gamle.

Dagen er kommet hvor en “to`er” får mine varmeste anbefalinger til hele familien.
 
 Maleficent Mistress of Evil blu-ray anmeldelse

Desværre udkommer Maleficent: Mistress of evil ikke i en nordisk udgave på UHD bluray, så vi må “nøjes” med blu-ray udgaven til denne anmeldelse. Filmen er en special effects monster produktion, og det ses i en noget blød karakter i billedet, der er meget standard for denne type film. Visuelt er filmen dog en fest med de fantastiske skabninger, landskaber, og stemninger, der bare skriger på at blive taget det sidste stykke i HDR. (jeg HAR bestilt den engelske udgave på UHD disk af samme grund! :-)

Der er ikke nogen fingre at sætte på denne Disney blu-ray ellers, der leverer på et højt teknisk niveau.

 
Maleficent bluray kommer med et heftigt og meget intenst DTS HD MA 7.1 lydmix, der brillerer hele vejen igennem med at formidle det komplekse univers og holde os ude på kanten af stolen. Hjemmebiografer er opfundet til at opleve film som her, hvor jeg vil vove at påstå, at hvis man ikke føler sig engageret i handlingen, så er det fordi man ikke har et anlæg der gør filmen ret :-). Det er næsten “over the top”, med flot dynamik, et mylder af detaljer i alle kanaler og afgrundsdyb LFE action der sender buksebenene på flagretur. Det eneste der er drønærgerligt, er Disneys politik om ikke at udgive Dolby ATMOS lydspor på blu-ray, men derimod at forbeholde dem til UHD diskene, som vi så til gengæld ikke får i Danmark, mange tak…. Jeg mener, at Disney bør behandle det entusiastiske disk købende publikum med mere kærlighed, og netop satse på den absolut bedste oplevelse som medierne kan levere, uanset og altid. Der er flere scener i filmen, hvor man kun kan drømme om den den ekstra dimension som de ekstra kanaler i loftet ville kunne levere. Jeg har af samme grund bestilt den engelske UHD disk med Dolby Atmos lydspor, og vil opdatere anmeldelsen når jeg har set den.

På trods af den ærgerlige mangel på højde objekter, så præsterede lydmixet at trykke på ALLE knapperne for hvad et engagerende, detaljeret og begejstret cinematisk lydmix skal være.

Bare godt gået, disney! En klar demo værdig disk, som jeg valgte at se med NEURAL:X upmixning slået til.
 
Der er pænt med ekstramateriale på blu-ray disken, der spænder over VFX specials til outtakes. Ingen dybdegående “behind the scenes”, men absolut godkendt ekstra materiale, der blandt andet besvarer spørgsmålet om hvordan man spiller med VFX vinger.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC X-7900 projektor

Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LSRS) MP300 (SBL-SBR), IW150 (4xHEIGHT). Genelec 7071 subwooder (LFE) NAD M27 forstærkere, Lyngdorf MP60 surround Pre.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 7.1 med Neural:X upmixer.

Anmeldelse skrevet marts 2020.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser