Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse

 
Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse

Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 45 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 23. januar 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Komedie.
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Kevin Smith
Manuskript: Kevin Smith
Producere: bl.a. Jennifer Schwalbach Smith, Jason Mewes, David Gendron
Fotograf: Yaron Levy
Klip: Kevin Smith
Musik: James L. Venable
 
Skuespillere:
Kevin Smith som Silent Bob
Jason Mewes som Jay
Jason Lee som Brodie Bruce
Harley Quinn Smith som Milly
Ben Affleck som Holden McNeil
 
Beskrivelse: 
Da Jay og Silent Bob opdager, at en fortsættelse til filmen Bluntman & Chronic er ved at blive lavet, tager de af sted til Hollywood for at stoppe det. Undervejs løber de ind i Jays ekskæreste Justice, og Jay opdager, han har en datter, han aldrig har kendt til. Denne film er på en og samme tid en genindspilning, nyfortolkning og opfølgning af Jay & Silent Bob Strike Back.
 
Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse
 
Jay and Silent Bob strikes back kunne lige så godt være titlen på Kevin Smiths reboot af Jay and Silent Bob. Lad det være sagt med det samme, det er meget mere af det samme og det er bestemt en selvhæder fra Smiths side til hans tidligere film, så hvis man ikke er den store Smith fan så skal man bestemt gå lagt udenom denne reboot/fortsættelse. Når det er sagt bør Kevin Smith fans bestemt se med her for det er en hyggelig, sikker fortsættelse hvor de kære hovedpersoner er blevet ældre, hvad dertil høre af udfordringer samt et gensyn med næsten samtlige folk fra forgængeren. Smith er heldigvis ikke mere hellig end at han også tage dybt pis på reboot/remakefænomenet så der er langt i ovnen til masser af spas.

Efter en storstilet politiaktion som resulterer i at vores to antiheltes hjemmedyrkede hampeplanter går op i røg, kommer de to for en domstol. Her bliver de narret noget så eftertrykkeligt af en åleglat advokat som får dem frikendt i sagen om hampen, men i næste nu får dem til at opgive ejerskabet over navnene ”Jay” og ”Silent Bob”. Rent juridisk må Jay og Silent Bob altså ikke kalde sig for Jay og Silent Bob. Ligesom i forgængeren besøger de nu deres ven Brodie Bruce i dennes tegneseriebutik for at finde ud af hvad der egentlig foregår. Han kan fortælle dem, at Hollywood planlægger en ny film baseret på parrets tegneserie-alter-egoer ”Bluntman & Chronic”. Der kun mangler én stor, episk scene, der skal optages på dette års ”Chronic-Con”. Derfor beslutter Jay og Silent Bob sig for at gøre alt hvad de kan, for at stoppe denne sidste scener i at blive optaget, og for at gøre dette må de en tur til Chronic-Con.

Ligesom med forgængeren skal de to gutter altså nu på en roadtrip og det går ikke stille af sig. Mere vil jeg ikke afslører her, for som jeg prøver at antyde, er det ret meget mere af det samme, bare med en ny og endnu mere skæv vinkel. Jay and Silent Bob Reboot er og bliver en hyggelig film. Tempoet er bestemt ikke højt, det går stille og roligt derudaf og de konstante jokes der bliver fyret af, har man hovedsageligt kunne regne ud på forhånd. Hvad Kevin Smith dog er imminent til, er at blande alvor med humor og selv om der er masse af sidstnævnte formår Smith at smide tilstrækkelig med alvor i filmen til at den OGSÅ kan ses selv om man ikke har røget en kæmpe joint ligesom de to hovedpersoner.

Filmen er ikke på højde med Smiths tidligere produktioner, men har bestemt sin relevans og det eneste man skal være opmærksom på er som sagt, at inviterer venner der aldrig set en Kevin Smith film til at se denne, da de vil får det svært med at fange mange af filmens egentlige stikpiller. Humoren skal de dog nok fange og jeg hyggede mig bestemt i selskab med de to antihelte.
 
Jay and Silent Bob Reboot blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 transfer, som er rigtig flot behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også god hvor konjekturen i huden, sår og skrammer fremstår klar og tydelig, en fin detaljemængde.
 
Jay and Silent Bob Reboot kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedesiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i filmen går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet marts 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser