Big Little Lies 2 dvd anmeldelse

 
Big Little Lies 2 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Big Little Lies 2 dvd anmeldelse
 
Spilletid: 6 timer og 10 minutter
Lyd: Dolby Digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. februar 2020
Distributør: 
FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disc: 2 = dvd

Genre: Thriller, drama, miniserie
 
Instruktør: Jean-Marc Vallée

Skuespiller:
Reese Witherspoon som Madeline Martha MacKenzie
Zoë Kravitz som Bonnie
Shailene Woodley som Jane Chapman
Nicole Kidman som Celeste Wright
Alexander Skarsgård som Perry Wright
Laura Dern som Renata Klein
Meryl Streep som Mary Louise Wright

Beskrivelse: 
Big Little Lies 2 fortsætter hvor sæson 1 slap historien, eller rettere sagt efter skoleferiens afslutning. Hovedpersonerne, The Monterey Five, som rygtesmedene i byen kalder dem, går hver især rundt og tumler med hver sit ovenpå mordet på Celestes mand Perry. Bonnie, som var den der skubbede Perry i døden, føler naturligvis skyld og plages af indre dæmoner. Det samme gør Celeste, som savner sin mand trods alt det han udsatte hende for. De løgne og de fortielser gruppen har mellem sig kommer under alvorlig krydsild, da svigermor fra helvede, Perrys mor, flytter ind hos Celeste under påskud af at ville hjælpe med børnene. I virkeligheden er hun mistænksom omkring omstændighederne for sønnens død og begynder snart at starte hendes egen efterforskning, samtidigt med at hun gør Celestes liv til et helvede med hendes spydige kommentarer. De øvrige fra gruppen har også deres at slås med både konkurs, utroskab og problemer med børnene. Det overskygges dog alt sammen af, da svigermoderen ansøger om delt forældremyndighed over Celestes børn og da de mødes i retten, vælter skeletterne for alvor ud af skabet.
 
Big Little Lies 2 dvd anmeldelse
 
Den 2. sæson af Big Little Lies fortsætter det høje niveau fra første sæson, med et overdrevet højt niveau på de castede skuespillere og en troværdig personskildring og historieopbygning. Dog er katten allerede lukket ud af sækken ved Perrys død i sidste sæson, så på den måde er spændingsniveauet lidt lavere denne gang. De mange tilbageblik til bl.a. mordaftenen, som virkede så glimrende som appetitvækker i første sæson, bliver derfor en anelse irriterende. Det store drama i Big Little Lies 2 foregår mellem Celeste og svigermoderen Mary Louise og konflikten mellem dem er ramt lige på kornet. Meryl Streep er fantastisk i rollen med hendes fuldstændige hæmningsløse spørgsmål til alt og alle og hendes totale mangel på almindelig pli, når det stikker hende, og samtidig er hun den sødeste farmor overfor børnebørnene. De øvrige bihistorier med Renatas konkurs og Madelines utroskab, Bonnies tvivl og sammenstød med hendes mor er ganske interessante, men langt fra på samme niveau som hovedhistorien.

Big Little Lies 2 er en fornuftig og anbefalelsesværdig fortsættelse af den fantastiske 1. sæson, og Meryl Streep giver historien præcis det nødvendig spark til, at der ikke går ren husmor sødsuppe i den. Men om der er kød nok på benet til en 3. omgang, kan jeg have mine tvivl om.
 
Big Little Lies 2 dvd anmeldelse
 
Billede:
På trods af at dette er en dvd-udgivelse, står de smukke billeder fra kystbyen Monterrey i Californien rimeligt skarpt i tv-formatet 1:78, mens farverne i de mange udendørs scener har en naturlig varme. Sortniveauet i de mørkere scener er tilpas dybt mens belysningen generelt er god i de indendørsscener.

Lyd:
Lydsporet leveres i formatet Dolby Digital 5.1 og det fungerer glimrende til formålet. Serien er dog primært dialogbaseret, så der er ikke plads til mange lydeffekter i handlingen, udover bølgeskvulp og baggrundsstøj. Dialogen fremstår hele tiden tydeligt og velplaceret i lydbilledet. Soundtracket indeholder masser af god musik, ikke mindst titelmelodien som er en sikker ørehænger.
 

The Lies Revealed: A Conversation with the Cast of Big Little Lies (36:56)
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet februar 2020.

Tilbage til dvd serie anmeldelser