The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse

 
The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse

The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 44 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 16. januar 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Komedie, Fantasy, Horror
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Jim Jarmusch
Manuskript: Jim Jarmusch
Producere: B.la. Joshua Astrachan, Carter Logan, Frederick W. Green
Fotograf: Frederick Elmes
Klip: Affonso Gonçalves
Musik: Sqürl
 
Skuespillere:
Bill Murray som Chief Cliff Robertson
Adam Driver som Officer Ronnie Peterson
Steve Buscemi som Farmer Frank Miller
Danny Glover som Hank Thompson
Tilda Swinton som Zelda Winston
 
Beskrivelse: 
Bill Murray og Adam Driver spiller to zombie-bekæmpende betjente i en lille soveby pludseligt invaderet af de levende døde. Tilda Swinton er den sværdsvingende skotsk/irsk bedemand der tager situationen lidt mere køligt end de to betjente og sammen med byens andre borgere skal de forsøge at overleve den forstående zombie apokalypse.
 
The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse
 
På sidste års Cannes Film Festival åbnede den amerikanske indieveteran Jim Jarmusch festivalen med sin nyeste film The Dead Don’t Die. Grunden til at netop denne film skulle åbne ballet skal nok ses i lyset af det stjernespækkede cast som Jim har formået at samle til denne sorte komedie. Adam Driver, Bill Murray, Tilda Swinton, Chloe Sevigny og Selena Gomez er blot nogle af de skuespillere som kan opleves i denne zombie apokalyptiske film. Det er nu et stykke tid siden Cannes Film Festivalen løb af stablen og det mere almene publikum har nu haft en mulighed for at se filmen. Det er endt med en noget blandet modtagelse både fra anmelderne såvel som biografgængere, så der er potentiale for endnu et forsinket kulthit fra Jarmusch.

I den søvnige lille by Centerville er de to lokalbetjente Ronnie og Cliff (Adam Driver og Bill Murray) på aftenpatrulje. Der sker egentlig ikke noget særligt, men alligevel langsomt, nærmest overlagt langsomt opdager de, at der nu nok alligevel foregår noget mærkeligt. Det er nemlig ved at være midnat, men mørket er stadig ikke faldet på. Dette bekymrer Ronnie en del, Cliff er mere optaget omkring om han skal svinge forbi den lokale diner eller ej. Sturgil Simpsons sang The Dead Don’t Die popper insisterende op i bilradioen og man ved bare den er grueligt gal.

Månen er ekstra stor, døgnets timer bliver uforudsigelige, og dyr begynder at vise usædvanlige opførsler. Ingen ved hvorfor. Nyhedsrapporterne er uhyggelige, og forskere begynder at blive urolige. Men ingen forudser de mærkeligste og farligste konsekvenser, som snart begynder at plage Centerville. De døde stiger op fra deres grave og angriber de levende og indbyggerne i byen må slås for deres overlevelse.

Driver og Murray som de ladeste zombiejægere nogensinde skaber en hyggelig stemning ud af deres altid knivskarpe observationer der altid skal kommenteres med en overdreven velskabt, men langsom leveret replik beskrivende tingenes tilstand og om det nu også stod i manuskriptet. Tilda Swinton er evigt suveræn som en særling af en sværdsvingende skotsk/irsk bedemand alle i byen finder en anelse mystisk, men det er der muligvis også en grund til.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg hyggede mig med The Dead Don’t Die, men det er bestemt ikke en film for alle. Den er langsom, yderst satirisk og på ingen måder manipulerende. Så er du til dette oplæg med yderst skarpe og veloplagte referencer til Star Wars og George Romero kan du nyde filmen, men forvent hverken gys eller splat for det er der ikke meget af. Det er sort indie zombiehumor!
 
 
The Dead Don’t Die blu-ray anmeldelse
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist lyst i store dele af filmen, da det aldrig bliver nat hvilket betyder at ikke meget gemmes væk i mørke scener. Detaljerne er derfor klare og tydelige filmen igennem, der ses alskens sår på de forskellige zombier, og bidrager til den stadigt voksende klaustrofobiske stemning. Når det er sagt er farverne holdt i en for genren usædvanlig naturlig stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
The Dead Don’t Die kommer med et DTS HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. Der er enkelte action sekvenser i filmen, de bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet februar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser