Fishermans Friends blu-ray anmeldelse

 
Fishermans Friends blu-ray anmeldelse

Fishermans Friends blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Fishermans Friends blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. december 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Komedie, Drama
Biograf premiere: 15. august 2019

Instruktør: Chris Foggin
Manuskript: Piers Ashworth, Nick Moorcroft
Producere: bl.a. James Spring, Nick Moorcroft, Meg Leonard
Fotograf: Simon Tindall
Klip: Johnny Daukes
Musik: Rupert Christie
 
Skuespillere:
James Purefoy som Jim
David Hayman som Jago
Daniel Mays som Danny
Tuppence Middleton som Alwyn
Sam Swainsbury som Rowan
 
Beskrivelse: 
Musikmanageren og storbysinglen Danny er på polterabendtur i Cornwall og opdager en gruppe fiskere, der kan synge sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne. Danny slår sig ned i Port Isaac for at få en kontrakt med gruppen og snart opdager han fordelene ved at være væk fra det hurtige byliv. For udover vild natur, sammenhold og stolte traditioner har én af fiskerne en begavet og charmerende datter, som ikke sådan lige bider på krogen.
 
Fishermans Friends blu-ray anmeldelse
 
Fisherman's Friends er en mandlig sanggruppe fra Port Isaac, Cornwall, der synger sea shantyer, eller på dansk en sømandsviser. De har optrådt lokalt siden 1995 og underskrev en pladeaftale med Universal Music tilbage i marts 2010. Selvom de hovedsagelig er en a cappella-gruppe, inkluderer deres studio-optagelser og live-optræden ofte enkelte instrumentering. Denne autentiske biografiske historie har Universal åbenbart fundet så interessant at de har smidt penge efter produktionen med Chris Foggin bag roret. Vi kigger nærmere på blu-ray udgivelsen i denne anmeldelse.

Året er 2010 og i forbindelse med en polterabend kommer en gruppe smarte londonere til den lille korniske fiskerby Port Isaac. Blandt dem er den læderjakkeklædte Danny, som udover at være at være lidt for smart også er karrieremanager indenfor musikbranchen. På kajen i den søvnige by optræder det lokale kor, 10 venner som der kalder sig Fisherman’s Friends, og en uimponeret Danny opfordres i jokens navn til at tegne en kontrakt med det ældre boyband. Hvad, der startede som åndssvage drengestreger, udvikler sig til en seriøs affære, da Danny opdager fiskernes unikke og rørende lyd. Sideløbende vækker den søde fiskerdatter og enlige mor Alwyn Dannys interesse, men hun er ikke så nem at imponere som pigerne hjemme i London, så han kommer på noget at en opgave. Vi har set det mange gange før.

Filmen er naturalistisk i sit billedsprog, hvilket igen passer fint til musikken og stemningen i filmen. Skuespillet er der ikke så meget at komme efter. Det fungerer. Musikken lyder homogen og sammenfattet. Det er skønt at lytte til disse mænd der får gamle sømandssange til at lyde godt. Fisherman's Friends er og bliver en hjertevarmt britisk feelgood-komedie. Instruktør Chris Foggin har skabt en varm og charmerende film, hvis hjerte banker for arbejderklassen. Centralt i filmen er fiskernes bånd til havet, deres forfædre og hinanden, traditioner opretholdt med sømandsviser og øl på den lokale pub.

Som tidligere nævnt er der intet banebrydende nyt, det hele er set før. Dog formår den med sin trygge humor og ufarlige virke at fortælle en god historie som burde kunne få de fleste i godt humør og hygge sig med sangglade fiskerne i filmens 111 minutter.
 
Fishermans Friends blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et MPEG-4 AVC 2.39:1 transfer, som er fint behandlet på denne udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i aftenscenerne. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en rigtig fin detaljemængde.
 
Fisherman's Friends kommer med et fornuftigt DTS HD Master Audio 5.1 lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke lidt fra sig i de musikfyldte scener. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Dialogen som er det vigtigste element i filmen, kombineret med musikken går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget får lov at lege med og skru endelig op for volumen på denne film, det vil jeg bestemt anbefale.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet februar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser