Ready or Not blu-ray anmeldelse

 
Ready or Not blu-ray anmeldelse

Ready or Not blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Ready or Not blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. januar 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Gys, komedie
Biograf premiere: 12. september 2019

Instruktør: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manuskript: Guy Busick, R. Christopher Murphy
Producere: Daniel Bekerman, Bradley J. Fischer, Tracey Nyberg
Fotograf: Brett Jutkiewicz
Klip: Terel Gibson
Musik: Brian Tyler
 
Skuespiller:
Samara Weaving som Grace
Adam Brody som Daniel Le Domas
Mark O'Brien som Alex Le Domas
Henry Czerny som Tony Le Domas
Andie MacDowell som Becky Le Domas
Melanie Scrofano som Emilie
Kristian Bruun som Fitch Bradley
Nicky Guadagni som Aunt Helene
Elyse Levesque som Charity Le Domas
John Ralston som Stevens
 
Beskrivelse: 
I Ready or Not møder vi Grace, som står foran at skulle giftes ind i den stenrige, men excentriske Le Domas familie, som har tjent deres formue på salg af brætspil og andre spil. Hendes kommende ægtemand Alex, som hidtil har forsøgt at undslippe familiens klør, er nu vendt hjem for at blive retmæssigt gift på familiegodset. Han spørger forsigtig Grace om hun virkeligt vil giftes ind i familien med alt hvad det medfører, men den intetanende Grace er frisk på det hele. Om aftenen på selve bryllupsdagen inviteres Grace til at deltage i et traditionelt spil, som et slags indvielsesritual til familien. Hun skal trække et kort me det spil, og spillet hun trækker viser sig at være gemmeleg. Grace, som nu skal gemme sig, går frisk til opgaven uden at vide at resten af familien er i gang med at bevæbne sig, for nu går den vilde jagt og Grace er byttet. Alex har dog ikke tænkt sig at lade sin nye hustru nedlægge, som en anden julebuk, så han hjælper hende så vidt han kan og nu starter kattenes leg med musen for alvor i spillet, der først slutter ved daggry.
 
Ready or Not blu-ray anmeldelse
 
Ready or Not er trods sin blanding af grotesk gys og kulsort komedie faktisk endt med at være en særdeles underholdende og spændende film, hvor jeg flere gange sad på det yderste af stolen i spænding over, hvordan det dog skulle gå den stakkels Grace. Det komiske element tager aldrig overhånd, men er med til at lette stemningen undervejs. Filmen bæres i høj grad af Samara Weaving, som er et fund i hovedrollen som Grace, for hun har den rette kombination af ungpige uskyld kombineret med et seriøst og overbevisende overlevelsesinstinkt, da hun finder ud af hvad hun er oppe imod og går til modangreb på Le Domas’erne. Der er også et godt gensyn med Andie MacDowell i rollen som svigermor, mens de øvrige biroller leveres af skuespillere primært kendt fra serieverdenen. Fælles for alle er at de spiller godt, men en anelse overspillet, hvilket er vel OK det komiske islæt taget i betragtning.
 
Ready or Not blu-ray anmeldelse
 
Denne blu-ray udgivelse af Ready or Not skuffer heller ikke på billedsiden, som fremstår skarpt og et højt detaljeringsniveau, især ved close ups af ansigter. De fleste scener foregår indendørs på familiegodset ved nattetide og er derfor naturligt nok temmelig mørke eller udstyret med dæmpet belysning, men der god dybde i billedet og sortniveauet er tilpas højt. Jeg fandt heller ikke kompressionsfejl nogen steder, så generelt en flot udgivelse fra 20th Century Fox.
 
Ready or Not er udstyret med et udmærket DTS-HDMA 5.1 soundtrack, der gør brug af samtlige højttalere i setuppet til at formidle de atmosfæreskabende baggrundslyde, som skaber filmens uhyggelige stemning. Man kunne måske godt at have udnyttet lydsiden endnu mere til at skabe flere chokeffekter, men den lejlighedsvise affyring af våben og skrig fungerer nu også meget godt. Filmens aktionsscener er generelt udført med stor effektivitet og retningsmæssig præcision mens dialogen i alle scener fremstår klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
• Let the Games Begin: The Making of Ready or Not (1080p; 42:28)
• Gag Reel (1080p; 4:05)
• Audio Commentary by Radio Silence and Samara Weaving
• Gallery
• On Set Photography (1080p; 1:05)
• Le Domas Family Games (1080p; 1:20)
• Red Band Trailer (1080p; 2:26)
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet februar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser