Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse

 
Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse

Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 41 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. december 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Action, Komedie
Biograf premiere: 15. august 2019

Instruktør: Quentin Tarantino
Manuskript: Quentin Tarantino
Producere: Tina Anderson, Jeffrey Chan, William Paul Clark
Fotograf: Robert Richardson
Klip: Fred Raskin
Musik: Mary Ramos, Jim Schultz
 
Skuespillere:
Leonardo DiCaprio som Rick Dalton
Brad Pitt som Cliff Booth
Margot Robbie som Sharon Tate
Emile Hirsch som Jay Sebring
Margaret Qualley som Pussycat
Timothy Olyphant som James Stacy
Julia Butters som Trudi Fraser
Austin Butler som Tex Watson
Dakota Fanning som Squeaky Fromme
Bruce Dern som George Spahn
Mike Moh som Bruce Lee
Luke Perry som Wayne Maunder
 
Beskrivelse: 
I Once Upon a Time in Hollywood møder vi filmstjernen Rick Dalton, hvis karriere er så meget for nedadgående, at han nu kun får skurkeroller. Hans faste makker Cliff arbejder både som hans stuntmand, chauffør og personlige assistent og er afhængig af de småjobs Rick Dalton kan tilbyde ham, da han er blevet upopulær i filmbranchen og dermed reelt arbejdsløs, efter han har været anklaget for at slå hans kone ihjel. Det affinder han sig fint med, også efter Rick Dalton må meddele at han ikke længere kan aflønne ham, da Rick’s nye kone er for dyr i drift. Sideløbende med at vi følger Daltons nedtur, møder Cliff en flok hippier, som han først har en flirt og dernæst et sammenstød med. De selvsamme hippier har lagt skumle planer om at dræbe naboerne til Rick Dalton, den succesfulde instruktør Roman Polanski og hans smukke kæreste Sharon Tate. Som I alle Tarantino film samles de løse tråde elegant til slut i et nervepirrende slutopgør med hippierne.
 
Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse
 
Once Upon a Time in Hollywood er som rygtet og Oscar nomineringerne siger, virkelig en fed film. Det er Tarantinos kærlighedserklæring til de film og serier han selv har slugt som ung og til filmindustrien, som han har skabt sin karriere på. Humoren er i top og der tages tykt pis på filmbranchens primadonnaer, både hovedpersonen, den fallerede og fordrukne actionhelt Rick Dalton, men også på virkelighedens ikoner, som Bruce Lee og Roman Polanski. Hele filmen har et forførende og ubekymret 70’er look over sig fra et Hollywood, hvor solen altid skinner og det passer perfekt til de glamourøse filmstjerner og deres liv, som filmen portrætterer. Den parallelle historie om virkelighedens Sharon Tate og Charles Manson massakren vikles elegant ind i den fiktive historie om Rick Dalton og plottet med den onde hippie kult er med til at holde spændingsniveauet oppe indtil den fantastiske forløsning i filmens sidste ½ time.

Hovedrollerne som hhv. Rick Dalton og hans stuntman Cliff spilles af hhv. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt og især Leonardo DiCaprio spiller sin rolle med stor humor, som den afdankede Hollywoodstjerne med det forsmåede ego. De øvrige roller i Once Upon a Time in Hollywood er også rigtigt godt castede og spiller fantastisk, mens rækken af kendte skuespillere, der medvirker i mindre roller, er alenlang.

Efter den langtrukne The Hatefull Eight, er det virkeligt en Tarantino tilbage i topform vi ser i Once Upon a Time in Hollywood og hans udmelding om at trække sig tilbage, som instruktør er umådelig trist, men lad os nu se om han stadig ikke har en film eller to i ærmet.
 
Once Upon a Time in Hollywood blu-ray anmeldelse
 
Once Upon a Time in Hollywood på blu-ray leveres i formatet 2:39:1 og filmen indeholder fantastisk flotte og farvemættede billeder, der oser af sommer i det solbeskinnede Californien. Farvepaletten er sprudlende med skuespillere i hotte 60-70’er outfits på solvarme og indbydende locations. Detaljerigdommen er stor og små ansigtsdetaljer og andre teksturer fremstår klart og tydeligt. Der er god dybde i de få scener der foregår i aftenmørket og der er ikke spor af kompression fejl nogen steder. Hvis man trænger til et skud sol vitamin her i vintermørket, kan den flotte udgivelse fra Sony kraftigt anbefales.
 
Once Upon a Time in Hollywood kommer med et medrivende 5.1 DTS-HD MA lydspor, hvis største trækplaster er de mange hits fra en svunden æra, leveret af bl.a. Bob Seger, Deep Purple og Paul Revere and the Raiders, og som elegant er samlet til filmen. Once Upon a Time in Hollywood er primært dialogbaseret og dialogen fremstår alle steder klart, perfekt integreret og centreret i lydbilledet. I de relativ få actionscener leverer lydsporet gode og præcise retningspanoreringer og samtidigt masser af stemningsskabende baggrundsstøj, f.eks. ved festen i Playboy Mansion.
 
• Additional Scenes (1080p; 25:01)
• Quentin Tarantino's Love Letter to Hollywood (1080p; 5:00)
• Bob Richardson - For the Love of Film (1080p; 4:34)
• Shop Talk - The Cars of 1969 (1080p; 5:58)
• Restoring Hollywood -- The Production Design of Once Upon a Time in Hollywood (1080p; 9:18)
• The Fashion of 1969 (1080p; 6:37)
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet januar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser