The Kominsky Method sæson 1 dvd anmeldelse

 
The Kominsky Method sæson 1 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

The Kominsky Method sæson 1 dvd anmeldelse
 
Region: 2+4 = kodefri (nordisk udgave)
Tid: 199 minutter, fordelt på 8 episoder
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekster: Dansk, finsk, svensk,hollandsk, norsk
Aspect Ration: MPEG2 encode, 1.85:1 format (Native 1.90:1)

Udgivelsesdato: 23. januar 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1  = dvd
 
Genre: Komedie
 
Instruktør: Andy Tennant, Beth McCarthy-Miller, Donald Petrie, Chuck Lorre
Skaber: Chuck Lorre
Forfattere: Chuck Lorre, Alan J. Higgins, David Javerbaum
Producere: Michael Douglas, Alan J. Higgins, Chuck Lorre, m.fl
Fotograf: Anette Haellmigk
Klip: Gina Sansom, Matthew Barbato, Steven Lang
Komponist: Jeff Cardoni
 
Skuespiller:
Michael Douglas som Sandy Kominsky
Alan Arkin som Norman Newlander
Sarah Baker som Mindy Kominsky
Nancy Travis som Lisa
Graham Rogers som Jude

Beskrivelse: 
Chuck Lorre gør det igen, med en komedie uden dåselatter.
 
The Kominsky Method sæson 1 dvd anmeldelse
 
Første gang vi møder serien to hovedpersoner Sandy Kominsky (Michael Douglas, født 1944) og Norman Newlander (Alan Arkin, født 1934) :

Sandy: I am sorry I am late
Nate: I am assuming you had a hard time picking up the scarf?
Sandy: Really??? Right out the gate, you want to bust my balls...
Nate: Its a low hanging fruit…

Så er scenen & stemningen sat for en herligt forfriskende komedie serie for det modne publikum, der stadig har selvironien i behold og har svært til krænkelse.

Skaberen af serien, Chuck Norre er manden bag serie succeser som f.eks “Roseanne” og “Two and a half men”, og hans stil mærkes straks. På charmerende vis formår hans serier altid at kunne berøre tabu belagte emner, med en afvæbnende sarkasme og glimt i øjet, hvor seeren straks accepterer den hårde, men kærlige tone.

The kominsky Method er en af de få serier der behandler det at være/blive senior som hovedingrediensen. Jeg kan i nyere tid kun tænke på en serie som Grace & Frankie, der indtil videre har kørt 5 sæsoner på netflix med stor succes. Opskriften på succes hos det ældre publikum er åbenbart at skildre velhavende pensionisters marginale problemer med et glimt i øjet, og levere relativ politisk ukorrekt humor, der gør at generationerne der er vokset op i en mindre krænkelse parat tid, straks føler sig hjemme og frie i karakterernes selskab.

Man kan tænke, at årsagen til at emnet ikke behandles mere i en tid hvor der bliver flere og flere ældre, måske er selskabernes frygt for at skuespillerne dør? :-)

Michael Douglas spiller Sandy Kominsky, en tidligere kendt skuespiller, der nu driver en lille skuespillerskole med hjælp fra sin datter. Her får serien en interessant lille scene for nyt, ungt skuespillertalent, hvor Sandy Kominsky frit kan kaste om sig med anekdoter om skuespilkunsten, samtidig med at nyt skuespillertalent næsten kan få en audition i serien.

Sandys gode ven, Nate (Alan Arkin) er en velhavende tidligere skuespiller-agent, der har trukket sig lidt tilbage fra hans blomstrende firma. Nate er generelt en vred type med en knastør humor, og deres venskab trykprøves da Nate mister sin kone og bliver efterladt med hans datter der er stofmisbruger. De to hovedroller har en herlig kemi sammen, og er det bærende element serien igennem når de taler om deres problemer, tager til begravelser og mødes på stam restauranten til drinks og frokost.

Igennem serien følger vi de to og deres familier, venner & bekendtskaber og berører alle former for emner forbundet med alderdommen, fra det at finde et formål med tilværelsen, problemer med børn, sexlivet, alvorlig sygdom, at miste sine kære, finde livsglæden og meget, meget mere.

The Kominsky method er en varm og intelligent karakterdrevet serie, der nok foretrækkes af den lidt mere modne seer, der mener at livet er for kort til dåselatter og politisk korrekthed.

Herligt at se at Netflix serier også finder deres vej til samlerens fysiske hylde, det kan dog undre at Warner har sendt en DVD og ikke en Blu-ray til anmeldelse?

Er du typen der ser livets realiteter i øjnene, og gerne vil have det meste ud af livet, - så er The kominsky Method et skønt og humoristisk indblik i nogle af senior livets mange facetter.

Hvis serien var endnu mere modig og turde at køre linen helt ud, var det blevet til 5 diske herfra
 
The Kominsky Method sæson 1 dvd anmeldelse
 
Vi har modtaget DVD udgaven til anmeldelse, hvilket kan undre da biojensens læsere interesserer sig meget for billed og lydkvalitet. For de der har set serien på netflix, så præsenteres den der i HD med Dolby Vision.

Warner vælger at klemme 3 ½ time ned på en dual layer DVD, og det har sin pris. Der er tydelige kompressions artefakter at spore i det nedkonverterede standard definition billede.

Ærgerligt, at man ikke vælger at give de ægte fans (der jo vil købe serien på disk for at få MERE!) TO diske, hvorved der jo også kunne have været plads til ekstramateriale (se mere under ekstramateriale)t havde den lidt en sløv start, som lige skal overkommes, før man rigtig kan indleve sig i universet.
 
Lyden leveres som vanilla Dolby Digital 5.1 og er primært et “front orienteret” dialog drevet lydmix med udmærket balance. Dialogen meget “fremme i pappet”, hvilket helt sikkert tilfredsstillende for den lidt ældre målgruppe. 5.1 præsentationen er vist blot for at sikre, at lyden fra warner bros og netflix logoerne præsenteres korrekt, da selve serien er mixet i stereo. Det er samme mix der benyttes på Netflix.
 
DVD udgaven af Kominsky Method sæson 1 indeholder ingen ekstra materiale overhovedet.
Jeg giver en stram løftet pegefinger til Warner for denne ukærlige behandling på vegne af de ægte fans der køber serien på disk. Jeg ville som minimum forvente lidt indsigtsfuldt ekstramateriale med købet af serien, er et svært køb at retfærdiggøre hvis man har Netflix abonnement. DVD`en er noget man køber til sommerhuset der er uden internet eller (for aldersgruppen måske meget passende) Campingvognen.

Set/hørt på: LG OLED 65” på TV`ets indbyggede højttalere og via anmelders reference setup med M&K S-300. Afspiller: Oppo UHD 205. DVD sammenlignet med Netflix via AppleTV4.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2020.

Tilbage til serie anmeldelser