IT Chapter Two blu-ray anmeldelse

 
IT Chapter Two blu-ray anmeldelse

IT Chapter Two blu-ray

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
IT Chapter Two blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 49 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. januar 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Gys, Drama
Biograf premiere: 5. september 2019

Instruktør: Andy Muschietti
Manuskript: Stephen King, Gary Dauberman
Producere: Richard Brener, Gary Dauberman, Marty P. Ewing
Fotograf: Checco Varese
Klip: Jason Ballantine
Musik: Benjamin Wallfisch
 
Skuespiller:
Bill Skarsgård som Pennywise
Jessica Chastain som Beverly Marsh
James McAvoy som Bill Denbrough
Bill Hader som Richie Tozier
Isaiah Mustafa som Mike Hanlon
Jay Ryan som Ben Hanscom
James Ransone som Eddie Kaspbrak
Andy Bean som Stanley Uris
 
Beskrivelse: 
IT: Chapter Two lægger ud med et voldsomt overfald på en homoseksuel mand under en tivolifest i Derry. Manden kastes i floden og da han redder sig i land, står dræberklovnen Pennywise klar til at flænse ham. Mike Hanlon, som er den eneste fra Tabernes klub, som er blevet tilbage i Derry, konkluderer ud fra denne og en række andre mystiske forsvindinger i byen, at Pennywise er på spil igen. Som de svor og aftalte som børn, skulle medlemmerne af Tabernes klub i tilfælde af, at Pennywise vendte tilbage, igen mødes for at bekæmpe ham, en gang for alle. Mike går derfor i gang med at kontakte de øvrige seks gruppemedlemmer, som alle reagerer meget voldsomt på hans opkald, men alligevel indvilliger på at komme hjem til barndomsbyen Derry, dog på nær Stanley Uris, som vælger at tage sig eget liv. Der er således både gensynsglæde, vantro, men i høj grad også angst i luften, da Tabernes klub mødes og inden længe begynder Pennywise at vise sit grimme ansigt og kampen mod det onde kan atter begynde.
 
IT Chapter Two blu-ray anmeldelse
 
Gyserfilmen IT: Chapter Two er efterfølgeren til filmatisering og genindspilning af Stephen Kings roman IT og udkommer næsten præcist 2 år efter første del havde premiere. Filmen foregår 27 år senere og følger de nu voksne personer, som hver for sig har fået et liv og en karriere. At vi denne gang ser klasseskuespillere som Jessica Chastain, James McAvoy og Bill Hader i rollerne er en stor opgradering fra den første film, selvom børneskuespillerne fra den første del af IT nu også gør det godt. De medvirker også i IT: Chapter Two, da filmen benytter sig af en del flashbacks til barndommen, men dog til scener vi ikke har set før. Det fungerer fint og er med til at binde de to film sammen. Bill Skarsgård er stadig fremragende som dræberklovnen Pennywise, først sød og lokkende og dernæst dræbende ond.

Første halvdel af IT: Chapter Two er den der fungerer bedst: Scenerne, hvor hver person fra Taber Klubben må genopleve en ny version af deres mareridt fra barndommen, er veleksekverede og temmelig uhyggelige. Pointen om at dårlige oplevelser fra barndommen sidder så dybt i kroppen, at følelsen med den rette trigger kan vende tilbage, uanset om du er kommet videre og har fået en succes som voksen, synes jeg også er vigtig. I den sidste halvdel af IT: Chapter Two går der dog for meget CGI ekstravaganza i den, med bl.a. en kæmpestor edderkop udstyret med Pennywises hoved eller en 3 meter høj gammel dame med lange bryster! For mig betyder det at det hele bliver lidt fjollet og uhyggeniveauet daler, hvilket er et stort problem i en gyser.

Som den første del af IT, er IT: Chapter Two en utrolig flot filmatisering af Stephen Kings gyser af samme navn med veludførte effekter, gode skuespillerpræstationer og et lækkert Dolby Atmos lydspor. Gyset drukner dog i overdrevne CGI-monstre, og det endelige opgør med Pennywise bliver en langstrakt affære i den næsten 3 timer lange film.
 
IT Chapter Two blu-ray anmeldelse
 
IT: Chapter Two på blu-ray er visuelt en fornøjelse med et højt detaljeringsniveau i hvert eneste billede. Udendørs scener i dagslys fremstår farvemættede og kontrastfyldte, og tilbageblikkene til barndommen har et behageligt nostalgisk filter over sig. I andre scener bruges et blåligt eller gulligt filter til at skabe den rette stemning af uhygge eller ubehag. I de mørke scener hen mod slutningen, der foregår i Pennywises hule efterlades lige tilstrækkeligt med lys til at man ikke er i tvivl om hvad der foregår og der er ingen synlig billedstøj at spore. CGI-effekter, som der er en del af i filmen, smeltes usynligt ind i det øvrige billedmateriale. Alt i alt er IT: Chapter Two en utrolig flot udgivelse fra Warner.
 
IT: Chapter Two kommer med et fremragende Dolby Atmos lydspor, som er yderst engagerende med både rumlende lavfrekvente lydeffekter og præcise retningsbestemte lyde når actionen tager fat. Samtidigt bidrager de atmosfæreskabende smålyde i periferien af begivenhederne i høj grad til uhyggen. Lydsporet er virkeligt gennemført lavet og gør effektivt brug af samtlige surroundhøjtalere. Dialogen fremstår altid klart og perfekt integreret og centreret i det samlede lydbillede.
 
• Kommentatorspor med instruktør Andy Muschietti
• The Summers of IT - Chapter One: You'll Float, Too (1080p; 35:38)
• The Summers of IT - Chapter Two: IT Ends (1080p; 39:30)
• Pennywise Lives Again (1080p; 9:55)
• This Meeting of The Losers' Club Has Officially Begun (1080p; 8:12)
• Finding the Deadlights (1080p; 6:18)
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet januar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser