Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse

 
Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse

Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 16 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. december 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: 1. august 2019

Instruktør: David Leitch
Manuskript: Chris Morgan, Drew Pearce
Producere: B.la. Steven Chasman, Ainsley Davies, Dany Garcia
Fotograf: Jonathan Sela
Klip: Christopher Rouse
Musik: Tyler Bates
 
Skuespillere:
Dwayne Johnson som Hobbs
Jason Statham som Shaw
Idris Elba som Brixton
Vanessa Kirby som Hattie
Helen Mirren som Queenie
 
Beskrivelse: 
Dwayne Johnson og Jason Statham vender tilbage til som Hobbs og Shaw i denne action-spækkede film fra den populære serie Fast & Furious. I årevis har den muskelsvulmende agent Luke Hobbs og den kriminelle Deckard Shaw udvekslet øretæver og smarte bemærkninger. Men da den cyber-genetisk forstærkede anarkist Brixton får fingrene i et biologisk våben, der kan ændre menneskeheden for altid, må Hobbs og Shaw gå sammen om at bekæmpe den eneste, der måske er værre end dem selv!.
 
Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse
 
Hvis man leder efter seriøse film med en dybdegående handling og med karakterudvikling der giver mening og som er en oscar værdig er det så absolut ikke Fast & Furious franchisen man skal begive sig ud i. Hvis man derimod bare ønsker at slå hjernen fra til en drengerøvsaften og hygge med gutterne og kan gå ind til en film på dennes præmis så kunne Fast & Furious sagtens være det man søgte. Hoved franchisen tæller indtil nu 8 film og så kom der sidste år en spin-off kaldet Fast & Furious: Hobbs & Shaw, der som titlen antyder sætter fokus på disse to figurer.

Første gang vi møder Hobbs og Shaw er i Fast & Furious 7 hvor Shaw er ude på at få hævn over hvad Fast & Furious banden gjorde ved hans bror. Da Shaw viser sig ikke at være hjem som helst får FF banden hjælp fra selveste CIA i form af muskelbundtet Hobbs. I Fast & Furious 8 slår de så pjalterne sammen da der pludselig er en fælles trussel og det baner så vejen for ufrivillige samarbejdet vi ser i Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

Verdensfreden er truet og hvem er bedre til at redde os alle sammen end Hobbs & Shaw. De er dog ikke helt enige om at de bør arbejde sammen, men efterretningstjenesterne CIA og MI6 er dem der bestemmer og sådan bliver det altså. Truslen kommer fra en hemmelig organisation som vores to helte primært støder på i form af den cyber-genetisk forstærkede Brixton.

Det er alt sammen meget dumt og bliver hurtigt indsmurt i en ordentlig mængde CGI, men hvis man som jeg nævner, i starten kan købe ind på præmissen for selve filmen vil man være underholdt hele vejen igennem. Det der bærer filmen, er selvfølgelig kemien mellem de to hovedroller Dwayne Johnson og Jason Statham, der er ingen tvivl om at de hygger sig med at være henholdsvis Hobbs & Shaw og jeg er slet ikke i tvivl om at de har moret sig gevaldigt under tilblivelsen af filmen. Man skal dog ikke glemme Idris Elba som spiller Brixton. Idris er en fremragende skuespiller og lige siden hans rolle som Stringer Bell i The Wire har han vist at han er rigtig god til at spille et røvhul uden at være decideret ond.

Som du nok kan læse mellem linjerne, er jeg egentlig ret godt tilfreds med Fast & Furious: Hobbs & Shaw, men havde som tidligenere nævnt heller ikke de store forventninger til filmen. Den leverer hvad man forventer og så absolut heller ikke mere. Jeg kunne godt have tænkt mig en større brug af gode gammeldags effekter fremfor den meget CGI som jeg lidt synes ødelægger fornøjelsen fordi den bliver for kunstig, men med film som denne er den megen CGI nok desværre kommet for at blive.
 
Fast & Furious Hobbs & Shaw blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er flot behandlet på denne bluray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del, men der er visse CGI elementer som skæmmer billedet til tider. Farverne er dejlig varme og omgivelserne fremstår levende og dynamiske. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i aften scenerne. Detajlegraden er også utrolig god hvor vi nærmest for lov til at se pigmenterne, tatoveringerne samt de nærmest obligatoriske skægstubbe og tydelige ar. De computer generede effekter i filmen er de ikke sluppet alt for godt fra. Man sidder lidt for ofte og tænker over at en eksplosion så kunstig ud, eller noget røg så kunstig ud eller lign. Der er simpelthen smidt for få penge efter effekterne i denne film og det er et problem når billedet og skærmene film ses på er blevet så super detaljerede.
 
Fast & Furious: Hobbs & Shaw kommer med et eksplosivt Dolby Atmos lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive action scener når filmens testosteron boost slippes løs. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som denne film jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet januar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser