Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse

 
Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse

Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen 
 
Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse
 
Region B
Spilletid: 8 timer og 48 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. december 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2 x Blu-ray.

Genre: Drama,action, superhelte
 
Skuespiller:
Ben McKenzie som James Gordon
Donal Logue som Harvey Bullock
David Mazouz som Bruce Wayne
Sean Pertwee som Alfred Pennyworth
Robin Lord Taylor som Oswald Cobblepot / Penguin
Camren Bicondova som Selina Kyle
Cory Michael Smith som Edward Nygma
Erin Richards som Barbara Kean
Morena Baccarin som Leslie Thompkins
 
Beskrivelse: 
I den femte og sidste sæson af actiondramaet Gotham, ligger byen på randen af anarki og er afskåret fra yderverdenen ved bortsprængning af byens broer i slutningen af sæson 4. Landets regering anser Gotham for fortabt og vil ikke sende hjælp før der er kommet lov og orden, så det er kun James Gordon, Bruce Wayne og en håndfuld andre helte, der står tilbage som det sidste værn mod en horde af bander og kriminelle, der alle vil tage kontrollen over byen. Kampene bølger frem og tilbage og James Gordon må tilmed indlede et samarbejde med ærkefjenden Penguin i et forsøg på at få ro på banderne, men i kulissen lurer andre superskurke, som the Riddler, Poison Ivy og Jeremiah, så vores helte får for alvor kamp til stregen i forhold til at genvinde kontrollen over Gotham City.
 
Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse
 
Serien Gotham fortæller gennem 5 sæsoner og 100 afsnit historien om kriminalbetjent James Gordons vej til at blive politikommissær i Gotham City, om Bruce Waynes liv inden han bliver til Batman og ikke mindst om tilblivelsen af seriens mange skurke. Det er en fantasifuld historie med et kulørt persongalleri, og seriens tone lægger sig et sted midt imellem de farverige Batman film fra 90’erne og Nolans mere alvorlige Dark Knight trilogi. At det overhovedet er lykkedes at lave en serie over dette sammensurium af forskellige skurke med hver deres forhistorie, der skal fortælles og bindes sammen, er ret imponerende. Gotham er faktisk endt med at være en meget underholdende og vellykket serie, som det er svært at slippe når man først er gået i gang med den. Denne sidste sæson formår på bedste vis at binde trådene fra de forrige sæsoner sammen og samtidigt give et godt oplæg til at fortsætte med at se Dark Knight trilogien. Billedsiden i form af gennemarbejdede kostumer, kulisser og locations fra New York og Brooklyn i kombination med et medrivende lydspor, er med til at hæve barren for hvad man kan forvente af en serie i vore dage. Ben McKenzie leverer overbevisende i rollen som seriens omdrejningspunkt Kommissær James Gordon, mens de øvrige roller spilles godt, men især på skurkesiden noget karikeret af skuespillere kendt fra serieverdenen.
 
Gotham sæson 5 blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden af Gotham sæson 5 er ligeså mørk og dyster, som udsigterne til at Gotham kommer ud af forbrydernes klør, men alligevel leveres et højt detaljeringsniveau, en naturlig farveskala og dybe sortniveauer i de mange scener, der foregår indendørs eller om natten. Ansigtsdetaljer står skarpt ned til mindste panderynke, og storskala bymiljøerne fra Gotham, virkelighedens New York, er virkeligt gennemført udført uden synlig brug af CGI.
 
Gotham sæson 5 leveres med et effektivt DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, med masser af actionsekvenser til at demonstrere surroundanlæggets formåen i formidling af retningspanoreringer ved f.eks. skudvekslinger og andre kampe, mens der gives fuld gas på subwooferen ved eksplosioner mv. Der gøres også god brug af atmosfæreskabende baggrundslyde til at skabe uhygge i de mere stille scener, eller når f.eks. store menneskemængder er samlet. Dialogen fremstår altid tydeligt, velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
• Villains: Modes of Persuasion – In-depth exploration of your favorite DC Super-Villains
• 3 Additional Featurettes: Gotham S5: Best Moments at NY Comic Con, 2018; Gotham: A Modern Mythology; Gotham’s Last Stand
• Unaired Scenes
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2020. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser