The Hummingbird Project blu-ray

 
The Hummingbird Project blu-ray
 
The Hummingbird Project blu-ray
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Hummingbird Project blu-ray
 
Zone B
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. november 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Thriller
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer.

Instruktør: Kim Nguyen
Manuskript: Kim Nguyen
Producere: bl.a. Kim Nguyen, Heidi Levitt, Fred Berger
Fotograf: Nicolas Bolduc
Klip: Nicolas Chaudeurge, Arthur Tarnowski
Musik: Yves Gourmeur
 
Skuespiller:
Jesse Eisenberg som Vincent Zaleski
Alexander Skarsgård som Anton Zaleski
Salma Hayek som Eva Torres
Michael Mando som Mark Vega
Frank Schorpion som Bryan Taylor
 
Beskrivelse: 
Fætrene Vincent og Anton siger deres kontorjob på Wall Street op for at spinde guld, da de har fundet ud af, hvordan de kan tjene millioner af dollar på millisekunder. Men da deres chef Eva hører om deres plan, går jagten ind, og den, der kommer først i mål, får hele puljen.
 
The Hummingbird Project blu-ray
 
I aktieverdenen er information alfa og omega og er forskellen på om man går bankerot eller hjem med penge på lommen. I en tidsalder hvor information er let tilgængelig er det hastigheden hvormed man får denne information der er afgørende for om man tjener lidt eller meget eller slet ingen ting. Derfor kan bare et enkelt millisekund gøre en verden til forskel og hvis man ikke vælger at analysere filmen længere, så er det i princippet hvad The Hummingbird Project handler om. Det er dog ikke helt så simpelt og uden at være psykolog kan de fleste hurtigt se, at filmens plot er en katalysator for de forskellige personers udvikling og at det er denne udvikling, som er filmens egentlige fokus.

Filmen indledes med et møde mellem børsmægleren Vincent Zaleski og investoren Bryan Taylor. Vincent giver Bryan et tilbud han har svært ved at afslå, at investere i et fiberoptisk kabel fra Kansas City Board of Trade til New York Stock Exchange som vil give Bryan muligheden for at front runne ordrer i en ny højfrekvent handelsoperation (HFT). Kort fortalt vil Bryan og Vincent komme til at tjene rigtig mange penge hvis det lykkes og efter et kort pitch er Bryan med på ideen. Der er dog lige det problem at Vincent og hans fætter Anton Zaleski stadig ansat hos Eva Torres, hvor Anton er programmør og algoritmeekspert indenfor handelssoftware. Eva arbejder også på flere ideer til HFT. Vincent og Anton siger deres job op og det gør selvfølgelig Eva rasende da Anton er hendes klart bedste algoritmeekspert. Hun insisterer på, at enhver kode, som Anton oprettede til hendes firma, tilhører hende, og selv tankerne i hans hoved kan være proprietær.

Eva finder en NYU-studerende, der har skrevet et papir om mikrobølgepulser for at gennemføre HFT. Hun ansætter ham og starter processen med at bygge en række tårne for at udføre handler ved hjælp af mikrobølger. Det bliver derfor en kamp mod tiden om hvem der kommer først i mål med deres løsning og jeg skal selvfølgelig nok lade være med at afslører her hvem der vinder. Der er en masse teknisk snak i filmen, da vi er nede i millisekunders forskel, for de forskellige løsninger der er i filmen, men al den teknologi falder i baggrunden ret hurtigt for at blive erstattes af personlighederne som tidligere nævnt.

De 3 centrale figurer i filmen Vincent (Jesse Eisenberg), Anton (Alexander Skarsgård) og Eva (Salma Hayek) er nemlig alle super specielle og dedikerede på hver deres måde og det er til en sådan grad, at der ikke er andet i livet end det ultimative mål koste hvad det vil. For nogle ender det med at koste dem alt. Alexander Skarsgård gør det som altid godt og brillerer virkelig i rollen som super nørd. Jesse Eisenberg gør hvad han plejer på både godt og ondt og bliver desværre til sidst lidt af et irritationsmoment, da han ikke formår at spille på særlig mange tangenter i denne film. Salma Hayek gør det bestemt godt i rollen som sexy og hård boss der ikke skyr midler for at vinde.

Når alt det er sagt enden filmen desværre ikke med at være noget særligt. Alt er set før og bidrager ikke med noget nyt der får den til at skille sig ud fra mængden.
 
The Hummingbird Project blu-ray
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver tilsat gryn så det ser ældre ud. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
The Hummingbird Project kommer med et DTS HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. Der er enkelte ”action” sekvenser i filmen, de bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet december 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser