Løvernes Konge blu-ray anmeldelse

 
Løvernes Konge blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen



Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 58 minutter 
Lyd: Dolby Digital Plus 7.1 (Engelsk)
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, finsk, svensk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 28. november 2019
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Børnefilm, Eventyr
Biografpremiere: 17. juli 2019

Instruktør: Jon Favreau
Manuskript: Jeff Nathanson
Producer: John Bartnicki, Debbi Bossi, Jon Favreau
Fotograf: Caleb Deschanel
Klip: Adam Gerstel, Mark Livolsi
Musik: Hans Zimmer
 
Skuespiller som ligger stemme til (danske i parentes): 
Chiwetel Ejiofor som Scar (Lars Mikkelsen)
John Oliver som Zazu (Sigurd Holmen Le Dous)
James Earl Jones som Mufasa (Kristian Boland)
John Kani som Rafiki (Al Agami)
Alfre Woodard som Sarabi (Birgitte Raaberg)
JD McCrary som den unge Simba (August Eskesen)
Donald Glover som Simba (Julian Christian Thiesgaard Kellerman)
Penny Johnson Jerald som Sarafina (Anette Støvelbæk)
Keegan-Michael Key som Kamari (Lars Ranthe)
Eric André som Azizi (Rasmus Hammerich)
Florence Kasumba som Shenzi (Szhirley Rokahaim)
Seth Rogen som Pumba (Lars Thiesgaard)
Billy Eichner som Timon (Henrik Koefoed) 
 
Beskrivelse:
I den nye udgave af Lion King/Løvernes Konge genfortælles en af Disneys mest elskede tegnefilmsklassikere i en flot computeranimeret version. Det er historien om løveungen Simba, søn af løvernes konge Mufasa. Tronen efterstræbes af den onde onkel Scar og ved list får han både dræbt Mufasa og udskammet Simba, som Scar får overbevist om er skyld i faderens død. Simba flygter fra løveflokken og Scar kan nu i ro og mag indtage tronen, som den eneste tilbageværende tronarving med sit nye hof bestående af hyæner. Simba slikker nu sårene i en lille oase og vokser op med sine nye venner Pumba og Timon, indtil han indhentes af fortiden i form af barndomsvennen, Nala, der finder ham og får ham overtalt til at vende hjem og forsøge at erobre tronen fra den onde Scar. Det store opgør venter nu før den retmæssige arving atter kan sætte sig på kongeklippen.
 
Løvernes Konge blu-ray anmeldelse
 
 
Lion King/Løvernes Konge er endnu en film i rækken af Disneys genindspilninger af deres egne tegnefilmssuccesser, denne gang i fuld computeranimation. Den kendte historie er stadig en dramatisk og rørende fortælling og denne gang får vi samtidig en utrolig flot og næsten naturtro gengivelse af dyrelivet på Savannen. Troværdighed ryger selvfølgelig når dyrene begynder at tale og senere synge, men det er jo en naturlig del af en Disney film. De amerikanske stemmer leveres med stor indlevelse af overvejende afroamerikanske skuespillere, som f.eks. Chiwetel Ejiofor, Donald Glover og James Earl Jones, mens de danske stemmer leveres af kendte skuespillere bl.a. Lars Mikkelsen, Birgitte Raaberg og Lars Ranthe.

Hvor mange af de øvrige remakes af Disneys tegnefilm har haft en berettigelse ved at tilføje filmen noget nyt i form af brugen af rigtige skuespillere eller en aparte instruktør, som f.eks. Tim Burton i Dumbo, eller bare give en tiltrængt opdatering af filmens sprog eller tone, så føles denne udgave af Lion King/Løvernes Konge fuldstændig overflødig og mangler en stor del af originalens charme. For nye seere indeholder Lion King/Løvernes Konge selvfølgelig stadig en god historie, som teknisk set er bragende flot udført, så derfor ender karakteren lidt over middel.
 
 Løvernes Konge blu-ray anmeldelse

Billedsiden på Blu-ray udgaven af Lion King er en sand fornøjelse for øjet med fotorealistiske og naturskønne scenarier fra den afrikanske savanne og smukke computeranimerede dyr, som er så godt lavet at man næsten tror det er rigtige dyr. Der er dog stadig noget med dyrenes bevægelser, der ikke føles helt rigtigt, selv om det er meget tæt på. Detaljeringsgraden er høj med livagtig gengivelse af pels, knurhår og andre detaljer på dyrene og der er bl.a. en scene med en kæmpe flok af bissende bøfler, som virkeligt er imponerende og veludført. Sortniveauet i aften og nattescenerne er forbilledligt dybt og giver en god dybdefornemmelse i billedet.

 
Lion King kommer med et udmærket engelsk Dolby Digital Plus 7.1 lydspor, samt Dolby Digital 5.1 lydspor med hhv. danske, norske, svenske og finske stemmer. Dialogen og sangene på det engelske lydspor fremstår klart, velafbalanceret og centreret i lydbilledet. Til gengæld savner jeg virkeligt Elton Johns fantastiske stemme på de nyindspillede sange, for det er ligesom vokalerne mangler ligesom noget af hans power. Der er også tilføjet et par nye sange, heraf en Beyonce sang, som er ganske udmærkede. Lydsiden indeholder gode retningspanorereringer i samtlige højttalere inkl. subwooferen, især i den dramatiske bøffelscene, samt et godt baggrundslydtæppe af dyrelyde, der bringer lyden af Afrika hjem i stuen.
 
• Director Jon Favreau Intro (1080p, 1:14)
• Audio Commentary: Director Jon Favreau
• Sing Along with the Movie
• The Journey to The Lion King (1080p):
• The Music (13:36)
• The Magic (21:01)
• The Timeless Tale (18:47)
• More to Be Scene (1080p)
• Music Videos (1080p): "Spirit" med Beyoncé (4:28), "Never too Late" med Elton John (4:08).
• Song Selection (1080p)
• Protect the Pride (1080p, 3:02)

Anmeldelse skrevet december 2019.


Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser