Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse

 
Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse
 
Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 9 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. november 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Sci-fi, action, komedie
Biograf premiere: 2. juli 2019

Instruktør: Jon Watts
Manuskript: Chris McKenna, Erik Sommers
Producere: Victoria Alonso, Avi Arad, Chris Buongiorno
Fotograf: Matthew J. Lloyd
Klip: Leigh Folsom Boyd, Dan Lebental
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Tom Holland som Peter Parker / Spider-Man
Samuel L. Jackson som Nick Fury
Jake Gyllenhaal som Quentin Beck / Mysterio
Michael Keaton som Adrian Toomes / Vulture
Robert Downey Jr. som Tony Stark / Iron Man
Marisa Tomei som May Parker
Jon Favreau som Happy Hogan
Zendaya som MJ
 
Beskrivelse: 
Spider-Man: Far from Home ligger i umiddelbar forlængelse af den sidste Spider-Man film med Tom Holland i hovedrollen, men er også den første Marvel film efter Avengers Endgame, med masser af referencer til sidstnævnte film. Tabet af Tony Stark fylder stadig meget i bevidstheden både i befolkningen og hos de resterende Avengers og Tony Stark så åbenbart Peter Parker aka Spider-Man som sin naturlige arvtager. Det kan dog være svært ved at rumme for en 16-årig Peter Parker, der hellere vil være kæreste med klassekammeraten MJ og bare have lov til at være almindelig teenager. Peter Parker lægger derfor superheltekostumet på hylden og tager sammen med hans klassekammerater på studietur til Europa, men det varer ikke længe før Spider-Man må træde i karakter igen, da en række mystiske og voldsomme angreb rammer hele det europæiske kontinent. Spider-Man kommer således på hårdt arbejde med både at beskytte sine klassekammerater, redde verden og samtidigt hemmeligholde sin identitet.
 
Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse
 
Man skulle måske have givet ’Spider-Man: Far from Home’ undertitlen – ’Spider-Man does Europe’, for med klassens rundtur i de smukke Europæiske storbyer kommer vi på den helt store guidede turisttur, hvilket er gjort med så stor charme, så man selv får lyst til at tage afsted. Historiens virkelige charme kommer dog til udtryk i Peter Parkers kejtede forelskelse i den ligeså kejtede MJ, hans desperate forsøg på at holde identiteten som Spider-Man hemmelig, krydret med sjove kontroverser den altid mavesure Nick Fury, spillet af Samuel L Jackson. De forrygende actionsekvenser er lavet med stor opfindsomhed og er generelt meget medrivende. Dog finder jeg scenerne i den nye superskurk Mysterios forvrængede verden irriterende og lidt for langtrukne. Dette er dog detaljer i en virkelig underholdende film, der for alvor sætter Spider-Man på superhelte kortet igen. Som altid i Marvel filmene er rollebesætningen ’toppen af poppen’ og Jake Gyllenhaal i rollen Mysterio, er kun en dejlig tilføjelse til den perlerække af karakterer og skuespillere vi allerede kender fra de øvrige film.

Spider-Man: Far from Home er endnu engang en herlig blanding af superhelte film og teenagefilm, med masser at god humor, fantastiske actionsekvenser og ikke mindst besøg af de andre velkendte og nye figurer fra Marvel universet.
 
Spider-Man: Far from Home blu-ray anmeldelse
 
Spider-Man: Far from Home på blu-ray er en utrolig flot udgivelse med ekstremt skarpe, detaljerede og farvemættede billeder, hvad enten det er ansigterne på skuespillere, detaljer på kostumer, eller den gennemførte brug af de europæiske turistattraktioner, hvor de forskellige scener foregår. Sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig, undtagen i Mysterios verden, hvor der bevidst er valgt en lidt mere primitiv stil, der får mig til at tænke på tegnefilmen ’Spider-Man - Into the Spider-verse’. Sortniveauet er ligeledes imponerende og giver en god dybde i både indendørs og udendørs nattescener. Alt på denne udgivelse fra Sony / Marvel sidder således lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende.
 
Spider-Man: Far from Home på blu-ray kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som imponerer allerede fra filmens første minutter, som kaster os ud den første dramatiske action scene med Mysterio. Ligesom resten af filmen er soundtracket yderst effektfuldt i filmens mange action- og kampscener og der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os i centrum for de intense kampe mellem Spider-Man og Mysterio, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen. Dialogen fremstår i alle scener perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
• Gag Reel & Outtakes (1080p, 3:35)
• Deleted & Alternate Scenes (1080p, 6:07 total runtime)
• Teachers' Travel Tips (1080p, 4:58)
• The Jump Off (1080p, 6:19)
• Stepping Up (1080p, 3:42)
• Suit Up (1080p, 4:38)
• Now You See Me (1080p, 6:30)
• Far, Far, Far from Home (1080p, 5:14)
• It Takes Two (1080p, 3:09)
• Fury & Hill (1080p, 3:29)
• The Ginter-Riva Effect (1080p, 1:32)
• Thank You, Mrs. Parker (1080p, 3:35)
• Stealthy Easter Eggs (1080p, 4:23)
• The Brothers Trust (1080p, 11:44)
• Select Scene Pre-Vis (1080p, 8:20)
• Previews: Additional Sony titles.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet december 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser