Toy Story 4 blu-ray anmeldelse

 
Toy Story 4 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Toy Story 4 blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 40 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, finsk, svensk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. december 2019
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biografpremiere: 29. august 2019

Instruktør: Josh Cooley
Manuskript: John Lasseter, Andrew Stanton
Producer: Pete Docter, Mark Nielsen, Denise Ream
Klip: Axel Geddes
Musik: Randy Newman
 
Skuespiller som ligger stemme til (danske i parentes): 
Tom Hanks som Woody (Preben Kristensen)
Tim Allen som Buzz Lightyear (Thomas Eje)
Annie Potts som Bo Peep/Bodil (Ann Hjort)
Tony Hale som Forky/Gafli (Jesper Asholt)
Keegan-Michael Key som Ducky (Christian Fuhlendorff)
Madeleine McGraw som Bonnie/Bolette (Julia Pagh Hestbæk)
Christina Hendricks som Gabby Gabby (Katrine Greis-Rosenthal)
Jordan Peele som Bunny (Brian Mørk)
Keanu Reeves som Duke Caboom (Michael Carøe)
 
Beskrivelse:
Toy Story 4 starter lidt uventet med et tilbageblik, hvor Woody må sige farvel til sin elskede Bodil, som Andy er vokset fra og hun foræres derfor væk. Tilbage i nutiden er det nu lillesøster Bolette, som har arvet alt legetøjet, og hver især håber legetøjet på at blive den heldige, der skal leges med i dag. Bolette skal starte i børnehave, hvilket hun ikke er tryg ved, og Woody sniger sig derfor med i rygsækken for at kunne hjælpe hende, hvis det skulle blive nødvendigt. Ved Woodys hjælp får Bolette lavet et nyt stykke legetøj af skrald, Gafli, som bliver hendes et alt. Gafli er dog selv overbevist om han er skrald, så Woody må gang på gang redde ham fra selv at hoppe i skraldespanden. Da Bolette skal på ferie med familien, skal Gafli og de andre legetøjsvenner selvfølgelig med og det bliver en vild rejse fyldt med mange farer og mødet med nye karakterer samt med en ven, der har været forsvundet længe.
 
Toy Story 4 blu-ray anmeldelse
 
 
Toy Story 4 er udover at være en utrolig flot animationsfilm, et fantastisk eventyr for hele familien. Der er først og fremmest en god historie, der fungerer på flere plan, f.eks. den umiddelbare historie om en lille pige der skal starte i børnehaven, om legetøj, der tror det bliver valgt fra pga. en lille defekt, eller om at vælge at gå sine egne veje og tro på sig selv og mange flere. Men ikke mindst er Toy Story 4 spækket med masser af god og finurlig humor, som igen fungerer på flere planer, bl.a. med referencer til både legetøj eller gamle skrækfilm, som de fleste voksne vil kunne huske fra til deres egen barndom. Jeg elsker også de fantastiske scener, hvor legetøjet må samarbejde og bruge de evner de hver især har, for at fuldføre missionen. De nye karakterer, tombolabamserne Bunny og Ducky, har også en herlig direkte drengerøvshumor, som er med til at løfte situationer, der er ved at blive lidt for farlige for de mindste seere. Toy Story 4 får hermed de varmeste anbefalinger med på vejen, for endnu engang leverer manuskriptforfatterne John Lasseter og Andrew Stanton samt resten af holdet fra Pixar varen.
 
 Toy Story 4 blu-ray anmeldelse

Billedsiden af Toy Story 4 er visuelt en sand fornøjelse med en farveskala, der ikke lader mange nuancer være ubrugte. Der er som vanligt i Toy Story valgt en visuel stil, som er semirealistisk, hvor legetøjet ser ud som det er rigtigt legetøj, mens menneskene er holdt i tegnefilmsstilen, og det giver god mening for det er jo legetøjet filmen handler om. Legetøjet er der til gengæld kælet for, med genskin på blanke overflader, teksturer på stof, pels eller måske små brugsskader. Alt er gengivet præcist ned til mindste af detalje, mens animationerne selvfølgelig også er helt i top. Graduering af farverne i de lidt mørkere scener er også virkeligt lækkert lavet, mens sortniveauet giver god dybde i billedet.

 
Toy Story 4 udkommer på blu-ray med et engelsk DTS-HDMA 7.1 soundtrack, som desværre mangler lidt aktivitet i side og baghøjtalerne for at være på niveau med resten af filmen. Det kompenseres der dog lidt for i fronten, som så til gengæld har en god bredde i lydbilledet, men det redder ikke helt en udgivelse, der godt kunne have fortjent at være udgivet med Dolby Atmos. Det er dog scener med gode atmosfæreskabede baggrundlyde, som f.eks. fra tivoliet eller i Duke Cabooms natklub. Dialogen fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret og både de originale og de danske stemmer leveres med stor indlevelse af mange kendte skuespillere.
 
• Bo Rebooted (1080p, 6:21)
• Toy Stories (1080p, 5:38)
• Audio Commentary: Instruktør Josh Cooley og producer Mark Nielsen

Anmeldelse skrevet december 2019.


Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser