Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse

 
Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse

Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse
 
Region B
Spilletid: 7 timer og 4 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 2. december 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 3 x Blu-ray.

Genre: Eventyr, Drama
 
Skuespiller:
Kit Harington som Jon Snow
Peter Dinklage som Tyrion Lannister
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen
Lena Headey som Cersei Lannister
Nikolaj Coster-Waldau som Jaime Lannister
 
Beskrivelse: 
Den Emmy-belønnede serie vender tilbage i en sidste sæson med dobbeltspil og bedrag, nobelhed og ære og et episk opgør mellem de levende og døde. Night Kings hær konfronterer Jon Snow og Daenerys Targaryen og deres forenede styrker i denne ottende sæson, hvor en myriade af spørgsmål omkring seriens karakterer og deres skæbne finder svar.
 
Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse
 
Meget er blevet sagt og skrevet om Game of Thrones og der hersker ingen tvivl om at det har været en utrolig populær serie som har skaffet HBO enormt mange abonnenter. Det var derfor med god grund at ottende og sidste sæson af Game of Thrones var ventet med længsel og forventningerne til seriens afslutning var tårnhøje. Vi havde vist alle hver især en forestilling om hvordan vi gerne ville have serien til at slutte, så da sæsonen endelig gik i gang efter al for lang ventetid sad mange klistret til skærmen.

Ottende sæson har nogle af seriens længste afsnit og produktionsværdien på serien er steget i takt med seriens popularitet. Hvis man i dag sætter sig ned og ser første sæson og sidste sæson lige efter hinanden vil man tydeligt kunne se den økonomiske indsprøjtning, med et budget på ca. 15 millioner dollars på hvert afsnit, som har skabt en fantastisk visuel og auditiv oplevelse. Derfor kom det også som en stor skuffelse for mange, at de mange mørke scener i starten af sæson 8, kulminerende med afsnit The Long Night, var super ringe at se på. Den meget mørke baggrund var totalt pixeleret og det var tydeligt at HBO havde komprimeret streamingen af denne sæson alt for meget. Mange var skuffede og med god grund, dog kan jeg afsløre at der blevet rettet op på denne alvorlige fejl med blu-ray udgivelsen hvor nærmest samtlige scener står knivskarpt med få undtagelser.

Jeg vil ikke komme specifikt ind på hvad ottende sæson omhandler for de fleste har nok allerede set den og dem som ikke har set den skal bestemt have den til gode. Denne sæson lider dog under at der er enormt mange karakterhistorier som skal afsluttes og rundes af, dette skal ske i løbet af seks afsnit, hvilket afsnitsmæssigt gør den afsluttende sæson til den korteste. Dette kan bestemt mærkes og hvor man især i starten af historien føler historien står lidt i stampe, da der ventes på de dødes ankommen tager historien nærmest på turbo fart i de tilbageværende tre afsnit, hvilket gør at det ender med at det hele føles, forceret og bare bliver afsluttet fordi nu skal serien stoppe.

Flere tilskriver det faktum at som serien skred frem og nåede udover de bøger George R.R. Martins har nået at skrive, er en fundamental faktor i problematikken der er med den noget varierende historiefortælling i de senere sæsoner. Især set i lyset af den megen kritik som der har været af hvordan serien rundes af i denne afsluttende sæson, især hvor mange nok havde forventet en lidt anden skæbne for de centrale figurer end hvad manuskriptforfatterne David Benioff og D. B. Weiss som skrev hoveddelen af ottende sæson ville. Selv har George R.R. Martin været ude at sige at når han når til afslutningen i sine bøger vil den på inden måder ligne den afslutning vi har fået af serien hvilket i sig selv er interessant.

Nu hvor vi alle har fået serien lidt på afstand er det interessevækkende at betragte hvor lidt serien bliver omtalt. Den er selvfølgelig på diverse lister over serier man bør se, men ellers er det småt med omtalen som ellers har været en markant historiebidrager til diverse serie og filmmedier siden 2011. For mig selv var det faktisk en god oplevelse at gense sæsonen nu hvor jeg vidste hvad der var i vente og ikke havde tårnhøje forventninger til hvad jeg skulle se. Jeg vidste hvad jeg gig ind til og tog derfor det hele mere afslappet og på den må virkede sæsonen faktisk bedre anden gang end første gang jeg så den. Dermed ikke sagt at jeg er tilfreds med afslutningen, for det er jeg bestemt ikke, men det er mere en nydelse denne gang især nu hvor også de tekniske aspekter er på plads.
 
Game of Thrones Sæson 8 blu-ray anmeldelse
 
Serien bliver leveret i et 1.78:1 HEVC / H.265 transfer med en fin dybde og detaljegrad, der igennem hele sæsonen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Farverne er dejlig varme, til tider en anelse fremhævede, men det er med til at give filmen et flot look og står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor de sorte farver som er meget brugte i denne sæson, får lov til at have en god dybde. Som tidligere nævnt ses der ikke de samme problemer med de mørke farver på blu-ray udgivelsen som da serien kunne streames så her ses en klar forbedring. Detajlegraden er også utrolig god hvor skægstubbe, ar, sår og andre skrammer tydeligt kan ses og panoramabilleder som pryder filmen, får virkelig Westeros til at se indbydende ud. Alt i alt en rigtig god visuel oplevelse som kun ganske få gange fejler i de mørke baggrunde som tidligere nævnt, men som næppe mange vil bemærke.
 
Lydsiden bliver leveret af et lækkert Dolby Atmos lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere, som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i action sekvenserne og de konstante atmosfæriske lyde er allestedsnærværende. Der er en del action i denne serie, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, selv ved en høj lydstyrke, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet december 2019. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser