Never Grow Old blu-ray anmeldelse

 
Never Grow Old blu-ray anmeldelse
 
Never Grow Old blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Never Grow Old blu-ray anmeldelse
 
Zone B
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 17. oktober 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Western, Thriller
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer.

Instruktør: Ivan Kavanagh
Manuskript: Ivan Kavanagh
Producere: James Atherton, John Brady, Bill Bromiley
Fotograf: Piers McGrail
Klip: Bernard Beets, Dermot Diskin
Musik: Aza Hand, Will Slattery, Gast Waltzing
 
Skuespiller:
Emile Hirsch som Patrick Tate
John Cusack som Dutch Albert
Déborah François som Audrey Tate
Molly McCann som Emma Tate
Quinn Topper Marcus som Thomas Tate
Sam Louwyck som Dumb-Dumb
Danny Webb som Preacher Pike
Tim Ahern som Sheriff Parker
Blake Berris som Fred
 
Beskrivelse: 
Never Grow Old foregår i en lille by i det vestlige Amerika i 1849, hvor bedemanden Patrick Tate forsøger at få tjent penge nok, så hans lille familie kan få mad på bordet. Forretningsgrundlaget er skrumpet ind siden præsten fik lukket saloonen i den lille by, hvilket resulterede i færre drukrelaterede skyderier og dermed arbejde for bedemanden. Dette ændrer sig drastisk, da revolvermanden Dutch Albert ankommer til byen med hans to kumpaner. Dutch får med vold og trusler genåbnet saloonen inkl. bordel, og snart vælter ligene ind. Bedemandsforretningen går pludseligt strygende, men det er ikke uden katastrofale konsekvenser for den lille by, men også Patricks familie er truet, da en af Dutch’s ubehagelige mænd har fået et godt øje til Patricks kone. Snart må Patrick vælge om han flygte for at slippe ud af kløerne på Dutch eller tage kampen op mod ham.
 
Never Grow Old blu-ray anmeldelse
 
Med Never Grow Old er det igen lykkedes at lave en fremragende western, der reelt er spændende, og hvor de nærmeste konkurrenter fra de senere år er The Revenant og Brimstone. Stilen er realistisk og skåret ind til benet, og man fornemmer virkeligt desperationen i det lille fattige samfund, hvor der ikke skal meget til før man sulter igennem vinteren. Enhver er sin egen lykkes smed, og der ikke nogen der hjælper, hvis høsten svigter eller familiefaderen ikke kommer levende hjem. Instruktør og manuskriptforfatter Ivan Kavanagh har formået at lave en fortælling, der holder spændingsniveauet højt hele vejen og gør det interessant at følge hvordan Dutch får det lille samfund til at falde fuldstændigt fra hinanden, eller hvordan den ellers fornuftige bedemand lader sig forføre af grådighed.

Hovedrollen, som bedemanden Patrick Tate spilles fortrinligt af Emile Hirsch, mens Déborah François ses i rollen som hans kone. I rollen som den onde, men veltalende, Dutch Albert ses John Cusack i en af hans bedste roller i mange år. De øvrige roller leveres troværdigt af mere ukendte skuespillere.
 
Never Grow Old blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden af Never Grow Old er lige så mørk og trøstesløs som fortællingen selv. Der er ikke meget lys og håb at hente i den grå og mudrede verden vi befinder os i. Til gengæld står billedet skarpt og kontrastfuldt, og et højt sortniveau giver god dybde i både indendørs og udendørs nattescener, som ofte kun oplyses af en enkelt fakkel. Tidstypiske bymiljøer og beklædningsdele virker gennemførte og troværdigt udførte med et højt detaljeringsniveau i hvert eneste billede.
 
Never Grow Old kommer med et 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er ganske effektfuldt med gode atmosfæreskabede baggrundslyde fra både naturen og saloonen, men også med realistiske surroundeffekter i forbindelse med skud eller ved en voldsom brand i den sidste del af filmen. Dialogen fremstår alle steder tydeligt og centreret i lydbilledet
 
• Dire Consequences: The Making of Never Grow Old (1080p; 20:22)
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet november 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser