Deadwood The movie blu-ray anmeldelse

 
Deadwood The movie blu-ray anmeldelse

Deadwood The movie blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Deadwood The movie blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.00:1

Blu-ray udgivelsesdato: 31. oktober 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Western, Thriller
Biograf premiere: Ikke vist i biografen

Instruktør: Daniel Minahan
Manuskript: David Milchoven
Producere: B.la. Nichole Beattie ,Regina Corrado ,Brittany Dushame
Fotograf: David Klein
Klip: Erick Fefferman, Martin Nicholson
Musik: Reinhold Heil, Johnny Klimek
 
Skuespiller:
Timothy Olyphant som Sherif Seth Bullock
Ian McShane som Al Swearengen
Molly Parker som Alma Ellsworth
Paula Malcomson som Trixie
W. Earl Brown som Dan Dority
Dayton Callie som Charlie Utter
Kim Dickens som Joanie Stubbs
Brad Dourif som Doc Cochran
Anna Gunn som Martha Bullock
Robin Weigert som Calamity Jane
Gerald McRaney som George Hearst
 
Beskrivelse: 
Deadwood: The Movie foregår 10 år efter handlingen i serien af samme navn sluttede. Gamle kendinge vender tilbage til den gamle guldgraverflække Deadwood for at fejre, at byen er blevet indlemmet i den nyskabte stat South Dakota, deriblandt den tidligere røverbaron George Hearst, der i mellemtiden er blevet senator med store planer om at føre byen ind i det 20. århundrede, bl.a. med telefonforbindelse til omverdenen og udvidelse af jernbanen. Da den gamle Charlie Utter nægter at sælge sin jord til Hearst, så Hearst kan anlægge telefonmaster henover grunden, bliver han skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd. Dette overlagte mord er højst sandsynligt bestilt af Hearst og det tvinger de gamle fjender; saloon/bordel ejer Al Swearengen og Sherif Seth Bullock til at lægge deres indbyrdes stridigheder bag sig og danne fælles front mod Hearst, der øjensynligt ikke skyr nogle midler for at nå sine mål.
 
Deadwood The movie blu-ray anmeldelse
 
Den anmelderroste HBO-serie Deadwood kørte over 36 afsnit og tre sæsoner fra 2004 til 2006, hvorefter HBO valgte at trække stikket, muligvis grundet manglende publikumssucces og jeg må indrømme at serien heller aldrig formåede helt at fange min interesse. Deadwood: The Movie føles som et udvidet afsnit fra serien, eller som en lettere forudsigelig western. Til gengæld er der masser af gensynsglæde med de meget karakteristiske og særprægede karakterer for dem der har fulgt serien, mens tilbageklip sikrer at nye seere også kan følge med. Filmen giver et godt tidsbillede af det vilde vesten, hvor det vilde er ved at blive tæmmet og må give plads for civilisationens komme. Derved kommer de tidligere helte, som f.eks. Calamity Jane, til at fremstå som klodsede anakronismer, der ikke længere er plads til og den udvikling beskrives meget fint. Men det der virkeligt løfter niveauet i Deadwood: The Movie, er de gode karakterskuespillere som bl.a. Ian McShane, Paula Malcomson og Robin Weigert, der får lov til at give deres roller liv og karakter både med den rå tone og den særprægede, men sikkert historisk korrekte dialekt.

Deadwood: The Movie er således mest for fans af serien, der her får samlet sammen på de løse tråde fra serien og derudover får et godt gensyn med de elskelige karakterer. For alle andre er filmen mere en banal western, der ikke fornyer genren synderligt.
 
Deadwood The movie blu-ray anmeldelse
 
 
Billedsiden af Deadwood: The Movie er udstyret med en farveskala, der overvejende hælder til de brunlige og naturlige nuancer, mens enkelte elementer af pangfarver, som Alma Garrets blå kjole, står effektivt ud fra mængden. Billedet fremstår i alle scener skarpt og kontrastfuldt, og et højt sortniveau giver god dybde i både indendørs og udendørs nattescener, mens de tidstypiske bymiljøer og kostumer virker gennemførte og troværdige.
 
Deadwood kommer med et 5.1 DTS-HD MA-lydspor, som er ganske effektfuldt, hvilket især opleves i en scene med galopperede heste eller en anden scene med et brusende lokomotiv, eller blot i forhold til den atmosfæreskabende baggrundsstøj fra baren. Dialogen, som er lydsidens bærende element, fremstår i alle scener klart, højtopløst og centreret i lydbilledet. Dog fornemmede jeg i visse indendørsscener en vis indeklemthed i lyden, men dog ikke noget der ødelagde helhedsindtrykket.
 
•The Unspoken Subject: David Milch and Deadwood (1080p; 13:59)
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet november 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser