Avengers endgame blu-ray anmeldelsen

 
Avengers endgame blu-ray anmeldelsen

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Avengers endgame blu-ray anmeldelsen

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 3 timer & 1 minut 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 5. september 2019
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 2 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, action
Biografpremiere: 24. april 2019

Instruktør: Anthony Russo, Joe Russo
Manuskript: Christopher Markus, Stephen McFeely
Producer: Victoria Alonso,Mitchell Bell, Ari Costa
Fotograf: Trent Opaloch
Klip: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt
Musik: Alan Silvestri
 
Skuespiller:
Robert Downey Jr. som Tony Stark / Iron Man
Chris Hemsworth som Thor
Mark Ruffalo som Bruce Banner / Hulk
Chris Evans som Steve Rogers / Captain America
Scarlett Johansson som Natasha Romanoff / Black Widow
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange
Josh Brolin som Thanos
Paul Rudd som Scott Lang / Ant-Man
Tom Holland som Peter Parker / Spider-Man
Chadwick Boseman som T'Challa / Black Panther
Zoe Saldana som Gamora
 
Beskrivelse:
Efter de tragiske begivenheder i Avengers Infinity Wars, hvor superskurken Thanos udryddede halvdelen af jordens befolkning inkl. halvdelen af de elskede Avengers med et knips med fingrene, lægger denne film ud med en verden og et Avengers team i ruiner. Folk mødes i støttegrupper for at bearbejde sorgen over den familie eller de venner de har mistet, mens andre drukner sorgen på anden vis. Et lys i mørket viser sig i form af det nyeste medlem af Avengers, Captain Marvel, der først redder Iron Man og Nebula og derefter igangsætter en jagt på Thanos, med det formål at få fat i hans Infinity handske, der kan rulle tiden tilbage til før katastrofen indtraf og dermed få verden og Avengers på ret køl igen. Den mission går næsten alt for godt i forhold til at finde Thanos, men Infinity stenene er væk og dermed er vores venner igen på bar bund, indtil Ant-man pludselig dukker op og ideen om at rejse tilbage i tiden via Quantum Realm universet opstår. Nu starter endnu engang jagten på de 6 infinty sten i håb om at indsamle dem inden Thanos får fat i dem.
 
Avengers endgame blu-ray anmeldelsen
 
Avengers: Endgame er afslutningen på imponerende filmsaga bestående af i alt 22 Marvel film og det er heldigvis blevet en superheltefilm af episke dimensioner, for sjældent har man set så mange elskelige superhelte samlet i én film. Det kunne nemt kamme over og blive en uinteressant og ultravoldelig suppedas, eller en gentagelse af Infinty Wars, men her må man rose manuskriptforfattere og instruktører at give plads til de stille episoder, der beskriver sorgen og ødelæggelsernes omfang, herunder Thor og de andre overlevende heltes forfald, eller på at vise os Tony Stark / Ironmans familieliv. For det er disse pauser der giver plads til karakteropbygningen og giver os lyst til at følge vores heltes kapløb mod den mægtige Thanos i jagten på infinity stenene. Historien er igen krydret med dejligt skæve episoder og god humor, bl.a. møder vi Thor, som er gået i hundene og har tillagt sig en gevaldig ølvom, eller episoden hvor Ant-man for første gang skal prøve tidsmaskinen og kommer tilbage i mange forskellige udgaver. Skuespillerpræstationerne ligger alle i toppen ende af skalaen og der er ingen grund til at fremhæve nogen frem for andre.
 
 Avengers endgame blu-ray anmeldelsen

Avengers: Endgame på Blu-ray er igen en førsteklasses udgivelse fra Disney med ekstremt skarpe og detaljerede og farvemættede billeder, hvad enten det er ansigterne på skuespillerne eller de computeranimerede karakterer, detaljer på kostumer, eller de enorme settings, hvor de forskellige scener foregår. Flotte lyseffekter fra f.eks. Doctor Strange’s våben og skjold oplyser de mørkere kampscener, mens sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig. Et forbilledligt godt sortniveau giver god dybde i både de indendørs og udendørs scener. Alt sidder lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende.

 
Avengers Endgame kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, som ligesom resten af filen er er yderst effektfuldt og potent i filmens mange action- og kampscener. Der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os midt i brændpunktet for de intense og gigantiske kampe, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen i kampene men også ved de mange tidsrejser. I de mere stille scener i filmens start er der også gjort plads til atmosfæreskabende baggrundslyde ved hhv. Hawkeye og Ironmans hjem. Dialogen fremstår alle steder højtopløst, tydelig og perfekt integreret i lydbilledet.
 
• Intro by Directors Anthony and Joe Russo (1080p, 2:33)
• Audio Commentary: Directors Anthony and Joe Russo and Writers Christopher Markus and Stephen McFeely
• Remembering Stan Lee (1080p, 7:15)
• Setting the Tone: Casting Robert Downey Jr. (1080p, 5:25)
• A Man Out of Time: Creating Captain America (1080p, 12:18)
• Black Widow: Whatever it Takes (1080p, 7:25)
• The Russo Brothers: Journey to Endgame (1080p, 5:01)
• The Women of the MCU (1080p, 4:52)
• Bro Thor (1080p, 3:42)
• Deleted Scenes (1080p, 4:51)
• Gag Reel (1080p, 1:58).

Anmeldelse skrevet oktober 2019.


Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser