Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse

Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 11 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. oktober 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Eventyr, Sci-fi
Biograf premiere: 30. maj 2019

Instruktør: Michael Dougherty
Manuskript: Michael Dougherty, Zach Shields
Producere:bl.a. Yoshimitsu Banno, Alex Garcia, Jon Jashni
Fotograf: Lawrence Sher
Klip: Roger Barton, Bob Ducsay, Richard Pearson
Musik: Bear McCreary
 
Skuespiller:
Vera Farmiga som Dr. Emma Russell
Kyle Chandler som Dr. Mark Russell
Millie Bobby Brown som Madison Russell
Ken Watanabe som Dr. Ishiro Serizawa
Ziyi Zhang som Dr. Ilene Chen
 
Beskrivelse: 
Da ældgamle kæmpemonstre genopstår, konfronteres det krypto-zoologiske agentur Monarch af Godzilla, Mothra, Rodan og King Ghidorah i en dyst om overherredømmet, mens menneskene gør deres ypperste for at redde deres liv, og ikke mindst deres fremtid på kloden.
 
Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Godzilla film findes i alverdens afskygninger og formater. Vælger man ikke at gå i for mange deltager, kan man dele dens filmkarrierer op i en vestlig genre og en asiatisk genre. Især i Asien er Godzilla eller Gojira som han hedder derovre, er et kæmpe fænomen som har eksisteret på film lige siden 50’erne. Han har kæmpet mod alverdens ting og sager og ikke kun jordiske modstandere har stået på menuen. I vesten har vi været lidt mere tilbageholden, selv om han længe har haft en trofast fanskare og opnået kultstatus skal vi alligevel frem til 1998 hvor Roland Emmerich lavede den store vestlige Godzilla satsning med Matthew Broderick og Jean Reno i hovedrollerne. Den loyale asiatiske fanskare mente filmen var blasfemi og hvorimod de mindre hardcore fans godt kunne se ideen i figuren og han fik et rodfæste i vesten.

Adskillige film senere fra alle dele af verden kom i 2014 Godzilla instrueret af Gareth Edwards som blev en relativ stor succes. Den introducerer ligeledes organisationen Monark (efterfølgende også set i Kong: Skull Island) hvis egentlige agenda var forholdsvis uklar, men i hvert fald ville bevise at disse Alpha væsener eksisterede og finde ud af hvad deres eksistensgrund her på jorden er. Gareth Edwards nye Godzilla blev så godt modtaget at Legendary Pictures fandt penge til en fortsættelse og den har nu set dagens lys i form af Godzilla: King of the Monsters.

Denne fortsættelse foregår i en verden, hvor mennesker har opdaget, at der rundt omkring på kloden bor et større antal monstre i dvale. Dem begynder en militaristisk gruppe øko-terrorister at vække én efter én, med ønske om en regulær menneskeudrensning, da de mener jorden ikke længere kan klare menneskelighedens egen destruktion, alt sammen imens agenturet Monarch forsøger at stoppe dem. Disse nye monstre skal selvfølgelig have navne og en kløgtige navngiver har været i gang så de har fået navne som Mothra, Rodan og King Ghidorah. Der er faktisk så mange monstre med i filmen vi hele tiden skal have fokus på, at de mange skuespillere som medvirker, formår at blive sekundære. Man lære dem aldrig rigtigt at kende, og derfor bliver man ikke synderligt påvirket, hvis én eller to skrider i svinget.

De kolossale monstre er oprigtigt ærefrygtindgydende, når de bryder fri fra deres jordiske fængsel for at bekæmpe hinanden, og fornemmelsen af størrelse er stadig effektiv. I løbet af Godzilla 2 kommer vi som tidligere nævnt omkring både økoterrorister og regulær girlpower. Men inden længe smager historien i stedet mere af klimatosser og dybt stereotype plot-twists der er alt for avanceret i forhold til den temmelig tynde historie.

Til gengæld er budgettet på 200 millioner dollars blevet brugt på at skabe kampscener, som man vitterligt rives ind i. Der er fuldt rabalder, når storbyer, jungler og endda iskolde poler bliver ramponeret til ukendelighed af de effektfulde monstre, der skiller sig ud med hvert deres design. Det er effekterne og den dynamiske lydside man husker når man er færdig med filmen og på ingen måder den tidligere nævnte haltende historie.
 
Godzilla King of the Monsters UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad monstrene har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydeligt ses både skægstubbe og ar, og de mange små detaljer på monstrene fremstår også klart og tydeligt. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
Godzilla: King of the Monsters kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Det er klart en af de bedre lydsider jeg har hørt på en 4K udgivelse, man føler sig som en del af omgivelserne. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, udover den tiltænkte, selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser