Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. oktober 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Musical, Biopic
Biograf premiere: 29. maj 2019

Instruktør: Dexter Fletcher
Manuskript: Lee Hall
Producere: bl.a. Elton John, Brian Oliver, Michael Gracey
Fotograf: George Richmond
Klip: Chris Dickens
Musik: Matthew Margeson
 
Skuespiller:
Taron Egerton som Elton John
Jamie Bell som Bernie Taupin
Richard Madden som John Reid
Bryce Dallas Howard som Sheila
Gemma Jones som Ivy
 
Beskrivelse: 
Rocketman er en musikalsk hyldest til Elton Johns mest elskede sange. Se fortællingen om den generte dreng fra Londons forstæder, der blev et af de største ikoner inden for rock & roll. Den stjernebesatte, spektakulære og medrivende film er spækket med store musikalske optrædener.
 
Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Instruktøren Dexter Fletcher, der tiltrådte som instruktør i ellevte time i sidste års store biopic Bohemiam Rhapsody, er manden der også blev bedt om instruerer den stort anlagte musical Rocketman om den ligeledes britisk musiker Elton John. I hovedrollen ses den waliske skuespiller Taron Egerton der modsat Rami Malek ikke blot mimer, men faktisk synger mange af Elton Johns elskede sange. Man kan derfor ikke undgå at drage parallel mellem hans to seneste film, men hvor den første var en biografisk fortælling er Rocketman en direkte musical så man ikke er i tvivl om at det er musikken der er i fokus.

Filmen indledes af Elton John som kommer gående ned ad en lang gang iført højrødt fuglekostume og store solbriller. Man tror, at han er på vej til en af sine utallige koncerter. Det er ikke tilfældet. Han er er på vej til sit første AA møde på en afvænningsklinik. Her fortæller han i flashbacks først modvilligt, senere hudløst ærligt sin historie om sin opvækst og sin afhængighed af sex, stoffer, alkohol m.v. Han hader misbruget, som fremkalder det værste i ham. Det er derfor han har besluttet endeligt at gøre noget ved det.

Der er ingen tvivl om at Elton havde en kæmpe succes på scenen, men knap så stor succes i privatlivet. Der var meget få positive relationer i Eltons barndom og ungdom, hvilket desværre udpensles ganske overdrevet. Særligt Elton Johns mor og far er mareridtsagtigt slemme. Inspirationen til Eltons musik kommer fra faderens pladesamling og moderens elsker og denne kombi fører selvfølgelig til familiære problemer. Vejen til stjernestatussen er lang og hård. En dag møder han sangskriveren Bernie Taupin. De to slår sig sammen. Bernie skriver teksterne og Elton musikken. En af hans mest elskede sange Your Song fra 1970 tog det ham under 10 minutter at komponere musikken til.

Det faktum at Elton er homoseksuel spiller en betydelig rolle i filmen. Det er svært for ham at fortælle familien det. Hans forhold til sin manager og tidligere kæreste John Read (Richard Madden) bliver ikke just modtaget med glæde. Vi hører, at Elton John har været sexafhængig, og det ville have hjulpet filmen at være lidt mere vovet på dette punkt, men det hører sig selvfølgelig ikke hjemme i musicalgenren – eller gør det? Eltons i lang tid ”skjulte” homoseksualitet får fokus, men det er forholdet til forældrene, der fylder mest. Vildskaben skal findes i musikken og Eltons optrædener.

Visuelt er det en flot og farverig film, der spænder vidt fra små intime scener fra Elton Johns tidlige år både privat og professionelt, til imponerende musikalske danseoptrin med et hav af medvirkende og store internationale koncerter. I et godt flow får vi serveret en spektakulær karriere indenfor popmusikken. Er man Elton John fan er denne kontrastfyldte film et must. Den er på en gang sørgelig, morsom og rørende. Personligt er jeg mere til Bohemiam Rhapsody end Rocketman da den går mere i kødet på personen den skal portrættere, men som tidligere nævnt skyldes det nok den valgte filmgenre. At Queens musik altid har tiltrukket mig spiller selvfølgelig også en stor rolle.

Rocketman er en god musical, men forvent ikke et dybdegående portræt af Elton John..
 
Rocketman UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer, som er fint behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i aftenscenerne. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en rigtig fin detaljemængde. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
Rocketman kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de musikfyldte scener. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Dialogen som er det vigtigste element i filmen kombineret med musikken går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med og skue endeligt op for volumen på denne film, det vil jeg bestemt anbefale.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser