True Detective sæson 3 blu-ray anmeldelse

 
True Detective sæson 3 blu-ray anmeldelse

True Detective sæson 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
True Detective sæson 3 blu-ray anmeldelse
 
Region B
Spilletid: 8 timer og 7 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 5. september 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 3 x Blu-ray.

Genre: drama, thriller
 
Skuespiller:
Mahershala Ali som Wayne Hays
Carmen Ejogo som Amelia Reardon
Stephen Dorff som Roland West
Scoot McNairy som Tom Purcell
Ray Fisher som Henry Hays
Sarah Gadon som Elisa Montgomery
 
Beskrivelse: 
I 3. sæson af HBO-serien True Detective møder vi et nyt makkerpar i form af kriminalbetjentene Wayne Hays og Roland West, der i 1980 hvirvles ind i en sag om to børn, en dreng og en pige, som er forsvundet fra det dysfunktionelle hjem for familien Purcell, hvor druk, utroskab og skænderier var en del af hverdagen. Inden længe findes drengen død og der opstår snart en anspændt stemning i den lille amerikanske by, mens Wayne og Roland vender hvert et halmstrå for at opklare sagen og i håb om at finde pigen i live. Serien krydsklipper mellem to andre tidsperioder, 1990 og 2015, hvor sagen genoptages af hhv. en offentlig anklagemyndighed i 1990 og i 2015 af en kvindelig True Crime journalist. Vi følger fortsat de to betjente, hvor især Wayne ikke kan slippe den uopklarede Purcell sag og på trods af at en svigtende hukommelse på hans ældre dage udfordrer hans mentale tilstand, beslutter Wayne sig for at opsøge sin gamle makker for at få sagen opklaret en gang for alle.
 
True Detective sæson 3 blu-ray anmeldelse
 
True Detective er en antologi-serie, skabt af Nic Pizzolatto, hvor hver sæson tager afsæt i en ny handling og nye hovedpersoner, men præmissen er den samme med et makkerpar af betjente, som man følger over forskellige tidsperioder af deres liv, mens de arbejder på opklaringen af den samme sag. Efter den fantastiske 1. sæson og den knap så anmelderroste, men efter min mening absolut godkendte 2. sæson, var der store forventninger til denne 3. sæson. De forventninger synes jeg desværre ikke helt bliver indfriet. Dertil er tempoet for langsomt, krydsklipningen for forvirrende og ’mordraten’ simpelthen for lav til at holde liv i mere end 8 timers tv. Selvfølgelig spiller alle skuespillere fantastisk og fremhæves må selvfølgelig Mahershala Ali i rollen som Wayne Hays, der spiller alt fra ung skarp ’tracker’ betjent i 1980 til forvirret pensionist 35 år senere med lige dele stor overbevisning, samt hans smukke og intelligente kone Amelia, spillet af fremragende af Carmen Ejogo eller rollen som Waynes makker Roland West, som spilles af Stephen Dorff (- hans mærkelig frisure i 80’erne tager dog lidt af troværdigheden). Det bliver således mere en skildring af Waynes personlige udvikling, hans besættelse af sagen og hvordan den kommer til at forme hele hans liv, der bliver seriens kerne, fremfor selve kriminalsagen og det synes jeg er en smule ærgerligt for det tager noget af spændingen ud af historien.
 
TrueDetective sæson 3 blu-ray anmeldelse
 
Hvad der til gengæld hæver niveauet på True Detective sæson 3 langt op over gennemsnittet, er billedsiden: Serien leveres i tv-formatet 1:78, og med så smukke og detaljerige billeder, at det virkeligt er en fornøjelse at se hver eneste scene. Ansigtsdetaljer og teksturer på tøj og omgivelser gengives præcist ned til mindste millimeter og sortniveauet i de udendørs aftensscener er så dybt som det skal være, mens det samtidigt er let at orientere sig. Belysningen i indendørsscenerne er generelt god og realistisk.
 
True Detective sæson 3 leveres med et DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, som er fænomenalt lige fra den smukke indledende titelmelodi fremført af Cassandra Wilson, til soundtracket der følger scenerne. Soundtracket, som er skrevet af T Bone Burnett, er i den grad med til at underbygge de indimellem relativt stillestående scener, så uhyggen alligevel kryber frem. Hvis man vil have det fulde udbytte af seriens soundtrack kan det således kun anbefales at skrue godt op for surroundanlægget. True Detective sæson 3 er dog primært dialogbaseret, så det er begrænset, hvor mange lydeffekter der er levnet plads til i handlingen, men når de så kommer, er der ikke sparet på noget, som f.eks. i scenen, hvor skrotsamlerens hus angribes af en flok bevæbnede mænd. Dialogen fremstår i alle scener tydeligt og velplaceret i lydbilledet.
 
• Designing the decades
• Music of season 3 (samtale mellem Nic Pizzolatto og T Bone Burnett)
• Extended Cut of Season Finale featuring new and extended scenes
• Deleted scenes
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet september 2019. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser