Pet Sematary blu-ray anmeldelse

 
Pet Sematary blu-ray anmeldelse

Pet Sematary blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Pet Sematary blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 22. august 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 4. april 209

Instruktør: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Manuskript: Stephen King, Matt Greenberg, Jeff Buhler
Producere: B.la. Lorenzo di Bonaventura, Mark Moran, Steven Schneider
Fotograf: Laurie Rose
Klip: Sarah Broshar
Musik: Christopher Young
 
Skuespiller:
Jason Clarke som Louis Creed
Amy Seimetz som Rachel Creed
John Lithgow som Jud
Jeté Laurence som Ellie Creed
Hugo Lavoie som Gage Creed
Obssa Ahmed som Victor Pascow
Alyssa Brooke Levine som Zelda
 
Beskrivelse: 
I 2019 udgaven af Pet Sematary følger vi familien Creed og katten Church på vej til at flytte ind deres nye hjem i den lille by Ludlow i Maine. De kommer fra Boston, hvor faderen Louis var ved at brænde ud på storbyens hektiske skadestue og nu vil de ud og have mere ro og natur omkring sig med et stort hus på en kæmpe grund de nærmest ikke ved hvor ender. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da de finder ud af at nogle store lastbiler i høj fart passerer deres grund i tide og utide og det varer heller ikke længe før Church findes påkørt og død. Deres hjælpsomme nabo Jud trækker faderen Louis til side og for at skåne Ellie, der elskede Church, beslutter de sig for at holde kattens død hemmelig for datteren og begrave den senere om aftenen. Jud fører Louis ud til et hemmelig indiansk gravsted, hvor de begraver katten og miraklet sker; Church vender tilbage allerede samme nat. Katten er dog ikke helt som før; ildelugtende og arrig. Da Louis føler katten opfører sig truende overfor familiens yngste medlem, drengen Gage, beslutter han sig for at skaffe sig af med den, men da han ikke kan få sig selv til at aflive den, kører han den blot ud til bygrænsen i håb om at den ikke kan finde hjem, men det kan den selvfølgelig og med sig bringer den død og ødelæggelse hjem til familien.
 
Pet Sematary blu-ray anmeldelse
 
Pet Sematary er skrevet af gysermesteren Stephen King og er en hans mest populære bøger, efter sigende endog den bog han selv finder mest uhyggelig. Denne nye udgave af Pet Sematary kommer i kølvandet på en ny udgave af Stephen King gyseren IT, hvor del 2 i øvrigt afventes senere på året. Uden hverken at have genlæst bogen eller genset den første filmatisering fra 1989, er det svært at udtale sig om en ny udgave af Pet Sematary er relevant, men i hvert fald er filmen utrolig flot med veludførte chok effekter og gode skuespillerpræstationer fra bl.a. Jason Clarke i hovedrollen, som faderen Louis, og den altid troværdige John Lithgow, som naboen Jud. Pet Sematary indeholder masser af gode gys undervejs, som virkeligt får de små nakkehår til at rejse sig, men hen mod slutningen syntes jeg personligt, der går for megen splatterfilm og forudsigelig historie i den. Desuden er der flere ting der tabes på gulvet, som det ikoniske maskeklædte begravelsesoptog, som er glemt ligeså hurtigt, som det er passeret, eller den indianske mystik, der kredser omkring begravelsesstedet, men som der heller ikke bruges meget af filmens spilletid på. Alt i alt ender Pet Sematary som en flot og absolut godkendt gyser, men med et uindløst potentiale til noget større.
 
Pet Sematary blu-ray anmeldelse
 
På billedsiden lader Pet Sematary ikke meget tilbage at ønske: Billedet fremstår i alle scener skarpt og komplekst med tydelige detaljer og teksturer og med en naturtro farveskala. Pet Sematary har mange mørke udendørs scener, der foregår om aftenen eller om natten og her er sortniveauet tæt og dybt, med lige tilstrækkeligt med lys til at man ikke er i tvivl om hvad der foregår og hvor det centrale i billedet træder ekstra tydeligt frem. Nogle scener fra Louis’ mareridt virker unaturligt overbelyste, men da det er en drøm er muligvis meningen.
 
Pet Sematary kommer med et fremragende Dolby Atmos lydspor, som er yderst gennemført lavet og fyldt med effekter, der bidrager væsentligt til uhyggen. Spændvidden er stor, som når idyllen med fuglekvidren ved familiens hus brydes af brølet fra en passerende lastbil på landevejen nedenfor. Ved besøget i området ved den indianske gravplads er der masser af atmosfæreskabende lyde fra det ukendte, der lurer i mørket og der er uhyggelige retningsbestemte lyde i Rachels syner /mareridt omkring hendes syge søster, der gør effektivt brug af brug samtlige surroundhøjtalere. Dialogen fremstår altid klart og perfekt integreret og centreret i lydbilledet.
 
•Alternate Ending (1080p, 9:16)
•Deleted and Extended Scenes
•Night Terrors
•The Tale of Timmy Baterman (3:04)
•Beyond the Deadfall, feature:
- Chapter One: Resurrection (16:54)
- Chapter Two: The Final Resting Place (12:38)
- Chapter Three: The Road to Sorrow (13:59)
- Chapter Four: Death Comes Home (18:07)
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet august 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser