Happy Death Day 2U blu-ray anmeldelse

 
Happy Death Day 2U blu-ray anmeldelse

Happy Death Day 2U

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Happy Death Day 2U blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 4. juli 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Mysterie, Gyser, Komedie
Biograf premiere: ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Christopher Landon
Manuskript: Christopher Landon
Producere: bl.a. John Baldecchi, Angela Mancuso, Samson Mucke
Fotograf: Toby Oliver
Klip: Ben Baudhuin
Musik: Bear McCreary
 
Skuespiller:
Jessica Rothe som Tree Gelbman
Israel Broussard som Carter Davis
Phi Vu som Ryan Phan
Steve Zissis som Dean Roger Bronson
Suraj Sharma som Samar Ghosh
 
Beskrivelse: 
Det er deja-vu hele tiden for Tree Gelbman, den bistre studerende, der opklarede sit eget mord ved at gennemleve sin død om og om igen. Da den maskerede morder på mystisk vis vender tilbage for at jagte nye ofre, må Tree gennem endnu et tidsloop med kuldegysninger og spænding.
 
Happy Death Day 2U blu-ray anmeldelse
 
Gyserfilmen Happy Death Day 2U er en opfølger til den populære horror-komedie Happy Death Day, der havde stor succes i biograferne. Hvorfor man har valgt ikke at vise fortsættelsen i biograferne, men har givet den en direkte præmierer på diverse medier her i norden er mig ukendt, men derfor kan den jo stadigvæk være god. For dem som ikke har set Happy Death Day er den ultra kort forklaret en blanding mellem Scream og Groundhog Day time loop-scenariet hvor hovedpersonen genoplever dagen for hendes mord indtil hendes morder effektivt stoppes. Denne fortsættelse følger samme koncept og starter umiddelbart efter den første.

Vi er tilbage på Bayfield University i Connors Science Center hvor et radikalt videnskabseksperiment gået grueligt galt, hvilket forårsager en strømafbrydelse på universitetet. Bayfields inspektør lukker projektet da han betragter det som en fiasko og giver de studerende ordre om at pakke deres projekt sammen og komme ud af lokalerne. En af eleverne, Ryan (Phi Vu), begynder kort efter at modtage mystiske tekstbeskeder, der viser ham selv på afstand og viser hvad der netop er sket. Øjeblikket efter kommer en person med den velkendte maske ind i billedet og slår Ryan ihjel. Ryan får dog en chance mere og som i den første film bliver han som ofret vækket til live igen på samme sted og på samme tid som om morgenen på sin død.

Heldigvis er Ryans værelseskammerat ingen ringere end Carter (Israel Broussard) som er kærester med Tree, Happy Death Day's hovedperson og som efter en kort samtale med Ryan er helt med på hvad der foregår. Carter tager selvfølgelig fat i Tree og forklarer hende hvad der er ved at ske. De er begge meget rystet over hvad der skete med Tree nu også sker med Ryan, men de er fast besluttet på at hjælpe ham og fange hans morder, det burde være meget nemt da de jo har oplevet det hele før og ved hvad der nu skal til at ske. Det hele er dog ikke så simpelt for det videnskabelige projekt som forårsagede en strømafbrydelse på universitetet har ændret noget og pludselig er der tilføjet en ny helt ny dimension, bogstaveligt talt, til hele den morderiske situation og alle faktorer er igen ukendte.

Opfølgeren holder som tidligere nævnt stilen fra den første film, men der er denne gang langt mindre fokus horror og mere fokus på humor og thrillerelementerne. Det gør det ikke til en dårligere film, fokus har blot ændret sig, men jeg blev stadig godt underholdt da jeg forstod de nye præmisser. Når det er sagt er det dog ikke en fortsættelse man står og mangler, den er nok mest blevet til fordi den første blev en succes og der kunne skabes nogle flere penge på projektet. Det er herligt at se at alle de originale personer er tilbage og det er med til at skabe en rigtig fornuftig kontinuitet. Jeg kan godt forstå at der mere fokus på det sjove sidekick i form af Ryan denne gang, når nu man har valgt at satse mindre på horror elementerne i filme
 
Happy Death Day 2U blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, forandrende skægvækst samt en masse detaljer i tøjet. Og så er der naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet august 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser