Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse

Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Region B
Spilletid: 6 timer og 40 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 4. juli 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2 x Blu-ray.

Genre: drama, action, thriller
 
Skuespiller:
John Krasinski som Jack Ryan
Wendell Pierce som James Greer
John Hoogenakker som Matice
Abbie Cornish som Cathy Mueller
Ali Suliman som Suleiman
Dina Shihabi som Hanin
Haaz Sleiman som Ali
Jovan Adepo som Marcus
 
Beskrivelse: 
I den første sæson af serien ’Tom Clancy’s Jack Ryan’ bliver den unge ex-marinesoldat og nu finansanalytiker i CIA, Jack Ryan, opmærksom på nogle unormale finansielle transaktioner på de mellemøstlige konti han overvåger. Trods CIA-ledelsens skepsis viser det sig snart at Jack har ret i at et muligt terrorangreb mod USA eller Europa er under opsejling og i al hast sendes Jack til Yemen i Mellemøsten for at få de drevet de rigtige oplysninger ud af to mistænkte, som er blevet pågrebet og tilbageholdt. Det varer dog ikke længe før militærbasen, hvor Jack og de mistænkte opholder sig, er under angreb, grundet en befrielsesaktion, og Jack er nu for alvor endt i begivenhedernes centrum. Jack og hans chef James Greer indleder derfor jagten på den hovedmistænkte Suleiman og på at optrevle det bagvedliggende terrornetværk, i håb om at kunne forhindre det forestående angreb.
 
Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Amazon Prime har med Tom Clancy’s Jack Ryan – sæson 1 rebootet CIA-agenten Jack Ryan, som er kendt fra Tom Clancy’s bøger og de foreløbigt fem film. Serien er dog ikke baseret på en af Tom Clancy’s bøger men kun hans karakterer, mens John Krasinski, kendt fra bl.a. A Quiet Place, er ny i rollen som Jack Ryan. Handlingen er tilføjet et aktuelt terrorplot der inkluderer indvandrerproblematikken i Frankrig og migreringen fra Afrika til Europa og serien er godt et mix af efterretningsarbejde bag computerskærmen og actionpakket feltarbejde i bedste thriller-stil, som det kendes fra bl.a. Homeland. I Tom Clancy’s Jack Ryan – sæson 1 er vægten dog lagt på actiondelen, hvilket ikke er nogen dårlig prioritering, men man kunne måske have opnået en højere grad af suspense, ved at fokusere mere på efterretningsarbejdet og det bagvedliggende psykologiske spil, som ellers er en vigtig del af Jack Ryan karakteren.

Et par sidehistorier, som kærlighedshistorien mellem Jack og Cathy eller om dronepiloten med moralske skrupler virker hverken særligt troværdige eller relevante, mens baggrundshistorien om den hævngerrige Suleiman er med til at nuancere billedet af ’de onde’ islamister.

John Krasinski leverer glimrende i rollen som den intelligente, handlekraftige, men ikke usårlige Jack Ryan, som også slås med et par lig i lasten fra hans tid i marinen. De øvrige roller i serien spilles troværdigt af mindre kendte skuespillere, mens vi i rollen som Jack Ryan’s chef James Greer får et godt gensyn med Wendell Pierce kendt fra the Wire.

Yderligere en sæson af Tom Clancy’s Jack Ryan er produceret til Amazon Prime, men har endnu ikke fået en premieredato, men hvis Amazon Prime stadig formår at udvikle på karakteren Jack Ryan og der ikke bare går action-tomgang i den, så er der noget at glæde sig til.
 
Tom Clancy’s Jack Ryan sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden i Jack Ryan – sæson 1 er helt i top, med et meget højt detaljeringsniveau og dybe sortniveauer uden synlige komprimeringsfejl. I handlingen er der indflettet flotte overflyvningsscenarier fra bl.a. ørkenlandskaber i Yemen, sneklædte franske alper samt spraglede bymiljøer fra bl.a. Paris, som er med til at hæve helhedsindtrykket af denne udgivelse. I forhold til f.eks. Homeland, som har en mere afdæmpet og mørk stil, er der her fuld knald på farveskalaen, hvilket afgjort er behageligt at se på, men samtidigt får det efter min mening serien til at fremstå en anelse mere urealistisk, men det er en mindre detalje.
 
Dolby Atmos lydsporet til Jack Ryan – sæson 1 er virkeligt en lækker overraskelse, for det er i så høj klasse at det ligeså godt kunne være leveret til en førsteklasses actionfilm og ikke blot en tv-serie. Serien indeholder, som tidligere nævnt, rigeligt med actionsekvenser med skudsalver, eksplosioner og biljagter og her bliver samtlige surroundkanalerne flittigt brugt og subwooferen får også virkelig lov til at arbejde igennem. Samtidigt er også masser af eksempler på små ’atmos’ lyde der udover at bidrage til et stemningsfuldt soundtrack får en til at vende sig i sofaen og checke om der skulle være kommet uventede gæster. Dialogen og den lejlighedsvise brug af musiknumre fremstår altid velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
 
• Deleted scenes
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet august 2019. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser