The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

  
The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 timer og 47 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 4. juli 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Eventyr, Tegnefilm/ animationsfilm
Biograf premiere: 7. februar 2019

Instruktør: Mike Mitchell
Manuskript: Phil Lord, Christopher Miller
Producere: bl.a. Phil Lord, Christopher Miller, Dan Lin
Klip: Clare Knight
Musik: Mark Mothersbaugh
 
Skuespiller som ligger stemme til original udgaven:
Chris Pratt som Emmet Brickowski / Rex Dangervest
Elizabeth Banks som Wyldstyle / Lucy
Will Arnett som Batman
Tiffany Haddish som Queen Watevra Wa'Nabi
Stephanie Beatriz som General Mayhem / Sweet Mayhem
 
Beskrivelse: 
Borgerne i Bricksburg står over for en ny stor trussel: LEGO DUPLO fjender fra det ydre rum, der ødelægger alting hurtigere, end de kan nå at genopbygge. Kampen for at besejre angriberne og genskabe harmonien i LEGO-universet fører vores helte til en fjern verden, hvor deres mod, kreativitet og mesterbygger-evner bliver udfordret, og de får lejlighed til at vise, hvor specielle de er.
 
The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
For 5 år siden fik Lego filmen - Et klodset eventyr premiere og blev ret hurtigt et hit blandt de yngre. For det mere voksne publikum var modtagelsen lidt mere blandet, men generelt blev filmen modtaget godt. Noget af det de fleste kan huske filmen for, var dens ret så fængende titel melodi ”Everything is awesome / Super Duper” som nærmest blev en sang som folk elskede at hade. Med en så stor succes var det tydeligt at der ville komme en fortsættelse, den er nu kommet og har fået den navnrette titel The Lego Movie 2: The Second Part.

I Lego Movie 2 er mesterbyggeren Emmets by under invasion fra de åh-så-væmmelige Duploklodser der netop ankom som den første film sluttede. Deres ankomst har resulteret i en postapokalyptisk verden hvor hele samfundet ligner et helvede fra Mad Max-filmene. Én af de mange, sjove filmreferencer, som de voksne kan grine af i biffen og børnene bare accepterer. Ikke overraskende passer den rå Graffiti tøs noget bedre ind i den Mad Max-inspirerede trøstesløshed, mens den altid glade Emmet, til sin vens store frustration, ikke har mistet sin naive positivitet.

Hvad den videre fortælling og fremdrift af historien som sådan handler om er svært at forklarer for Lego Movie 2s egentlige problem, er den næsten ikke-eksisterende historie. Den ligner samtidig også sin forgænger så meget med hensyn til moralen om, at vi alle gerne skulle kunne enes, at det minder lidt for meget som et kedeligt deja vu. Det må have være noget af en opgave for de danske oversættere, men både stemmeskuespillere og instruktører klarer det imponerende godt. Enkelte jokes går tabt i sprogskiftet, men der tilføjes til gengæld også et par gode af slagsen specielt målrettet en dansk kontekst.

På trods af instruktørskift er Lego Filmen 2 en værdig opfølger til den oprindelige film. Den når muligvis ikke helt samme højder som den oprindelige film, eller den noget gakkede Lego Batman Filmen. Det skyldes nu mere et fald i nyhedsværdien end egentlige problemer med Lego Filmen 2 som nemlig er mere af det samme på både godt og ondt. Med referencer til alt fra Mad Max: Fury Road og Rumrejsen år 2001 til The Matrix og Tilbage til fremtiden er der noget for både de voksne og familiens filmfans. Børn der elsker de tidligere LEGO film vi fortsat elske LEGO eventyret, men for os voksne er det ved at blive for ensformigt.
 
The Lego Movie 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 HEVC / H.265 transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og overdimensioneret som man forventer det med tegne- og animationsfilm. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde.Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer på de forskellige fisk ikke kan undgå at imponere. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne, og filmens visuelle formåen er som man forventer det fra LEGO, det er let genkendeligt og holdt i samme stil som med de forrige LEGO film.
 
Filmen kommer med et engelsk Dolby Atmos lydspor samt adskillige andre sprogede Dobly Digital 5.1 lydspor inklusivt dansk. Jeg har valgte både at se filmen med dansk og engelsk lydspor, hvor det engelske klart er at foretrække for voksne selv om det danske lydspor ikke er dårligt.Problemet med det danske lydspor er at mange af de engelske jokes og finurligheder simpelthen går tabt i oversættelsen, og hvor de er ligegyldige for børn, kan det have en stor betydning for om filmen virker for os voksne og det har det netop med denne. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system og der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter, musik og snak. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag og subwooferen får også lov til at fortælle at den lever. Det er i det hele taget en rigtig god lydside som er på denne udgivelse. I vant stil formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juli 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser