White Boy Rick blu-ray anmeldelse

 
White Boy Rick blu-ray anmeldelse

White Boy Rick blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
White Boy Rick blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. juni 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Drama
Biograf premiere: ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Yann Demange
Manuskript: Andy Weiss, Logan Miller, Noah Miller
Producere: bl.a. Christopher Mallick, Logan Miller, Noah Miller
Fotograf: Tat Radcliffe
Klip: Chris Wyatt
Musik: Max Richter
 
Skuespiller:
Richie Merritt som Rick Wershe Jr.
Matthew McConaughey som Richard Wershe Sr.
Bel Powley som Dawn Wershe
Jennifer Jason Leigh som FBI Agent Snyder
Brian Tyree Henry som Detective Jackson
 
Beskrivelse: 
Krimi-dramaet 'White Boy Rick' er baseret på den sande historie om teenageren Richard Wershe Jr. der bliver en undercover-agent for politiet i 1980erne og senere narkohandler, inden han fik en dom på livstid.
 
White Boy Rick blu-ray anmeldelse
 
Instruktøren Yann Demanges White Boy Rick er baseret på den absurde sande historie om Richard Wershe Jr., også kendt som "White Boy Rick", en ung mand der i 1980’erne blev trænet af FBI til at infiltrere narkomiljøet og sideløbende handlede med ulovlig våbenhandler alt sammen inden han fyldte 16 år, hvilket i sidste ende sendte ham bag tremmer. Udover filmen er Rick måske bedst kendt som den længst siddende ikkevoldelige fange i Michigan State nogensinde.

Rick Wershe Jr. (Richie Merritt) og hans far Rick Sr. (Matthew McConaughey) overlever fra dag til dag ved at købe pistoler lovligt, producerer lyddæmpere til selvsamme i deres kælder og dernæst sælge de modificerede våben til fortjeneste til ikke helt lovlydige kunder. Rick Sr. drømmer dog om noget helt andet og hans langsigtede plan er at tjene penge nok til at åbne en kæde af video udlejnings butikker. Hans søn har dog ingen problemer med at tjene penge ulovligt og da FBI kontakter ham med en mulighed for at arbejde for dem som infiltrator og dermed identificere sælgere af narkotika og salgsstederne og tilmed blive betalt for det går han er all-in.

Muligheden for at lave hurtige penge i narkotika branchen er for fristende at modstå. Bag sin fars ryg ophober han en lille formue, først gennem sit arbejde for FBI og til sidst ved helt selv at sælge narko. Problemet med denne tilgang er at alt ender med at gå gennem ham og han ender med at komme på de lokale politimyndighedens radar. Det hele ender selvfølgelig med at vokse Rick Wershe Jr. over ørene og selv om han tror at han har kontrol over situationen gælder det gamle ordsprog stadig, at det har konsekvenser at arbejde sammen med folk på begge sider af loven.

Demange gør meget ud af at understrege alvoren af de situationer den unge Rick roder sig ud i. Efterhånden som tingene langsomt eskalerer, forstår man også, hvorfor det hele er vinklet så barskt. Demange er sluppet forholdsvis godt fra at lave at White Boy Rick som jeg vil kalde god, men ikke fantastisk. Filmen er helt igennem et seriøst drama uden bare den mindste antydning af humor som ellers har det med at snige sig ind og det er så absolut en fordel for filmen. Man sidder hele tiden med en knugende fornemmelse i maven og hvor slutningen er den perfekte mavepuster og falliterklæring for det amerikanske retssystem.
 
White Boy Rick blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet og der er gjort rigtig meget ud af at matche farvestilen man ser fra andre film som blev optaget i 80’erne. Det betyder at der er grain i billedet, men det er som sagt tiltænkt og der opleves ikke noget EE eller DNR. Den visuelle stil passe rigtig godt til det drama der udspiller sig på skærmen og det er fedt at stilen som tidligere nævnt passer til den tid som filmen foregår i.
 
White Boy Rick kommer med et engelsk DTS-HD Master 7.1. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er et af de vigtigste elementer i filmen går rent igennem. En fornuftig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege, men da filmens primære lyd består af tale er det en meget underlæggende lydside som giver plads til talen. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden ved et højt lydniveau.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet juli 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser