Destroyer blu-ray anmeldelse

 
Destroyer blu-ray anmeldelse

Destroyer blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Destroyer blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 time og 3 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. juni 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action, Thriller, Mysterium, krimi
Biograf premiere: 3.januar 2019

Instruktør: Karyn Kusama
Manuskript: Phil Hay, Matt Manfredi
Producere: Fred Berger, Nik Bower, David Diliberto
Fotograf: Julie Kirkwood
Klip: Plummy Tucker
Musik: Theodore Shapiro
 
Skuespiller:
Nicole Kidman som Erin Bell
Toby Kebbell som Silas
Tatiana Maslany som Petra
Sebastian Stan som Chris
Scoot McNairy som Ethan
Bradley Whitford som DiFranco
Toby Huss som Gil Lawson
James Jordan som Toby
 
Beskrivelse: 
I Destroyer spiller Nicole Kidman rollen som den hærgede og fordrukne strømer Erin Bell. Hun modtager en anonym kuvert med en pengeseddel farvet af en pengepatron fra et bankkup, som hun deltog i for 17 år siden, som undercover FBI-agent, og hun ser det som et tegn på at den undslupne hovedmand bag kuppet, Silas, er i aktion igen. Hun indleder sin egen efterforskning for at pågribe Silas, som hun af flere årsager nærer et stort had til og mens hun opsøger de gamle bandmedlemmer en for en for at lokalisere ham, genoplever hun begivenhederne fra dengang det hele kørte af sporet. Samtidigt forsøger Erin at afholde hendes teenagedatter fra at ende i det forkerte selskab med meget ældre taber af en kæreste. Jagten på Silas bringer pludselig Erin i begivenhedernes centrum og snart må hun både kæmpe for sin egen overlevelse og for at få ram på Silas.
 
Destroyer blu-ray anmeldelse
 
Destroyer er en rigtig god og spændende actionfilm med en fantastisk spillende Nicole Kidman i hovedrollen, som er overbevisende sminket, både som den hærgede Erin Bell og som den 17 år yngre udgave af samme. Hun er rå og brutal og udnytter sin begrænsede fysiske styrke optimalt og intelligent, og det virker meget overvisende. Nicole Kidman blev fortjent nomineret til adskillige filmpriser, som bedste skuespillerinde for denne rolle. Destroyer har måske en lidt rodet storyline, hvor starten først giver mening til sidst i filmen, men generelt er filmen godt skruet sammen og spændingskurven støt stigende med interessante plottvists undervejs. De to tidslinjer for hhv. fortiden og nutiden udfoldes parallelt og fortællingerne flettes sammen, så de tilsammen giver plottet dybde. Ud over Nicole Kidman Phoenix er filmen primært castet med forholdsvis ukendte skuespillere, som alle spiller fremragende, men der er dog et godt gensyn med Sebastian Stan (Bucky Barnes i Captain America) og Scoot McNairy kendt fra bl.a. Argo og Narcos.Fælles for dem alle er at de gør det fremragende og bringer de animerede figurer til live på fortræffelig vis.
 
Destroyer blu-ray anmeldelse
 
Udendørsscenerne i Destroyer er filmet under den ubønhørligt brændende Californiske sol og billedet står skarpt og detaljeret med en naturalistisk farveskala, hvor ansigtsdetaljer og teksturer tydeligt fremstår. Indendørs scener, der foregår i fortiden, er af og til mindre detaljerede og let slørede, hvilket giver en god effekt, og understøtter filmens handling undervejs
 
Destroyer kommer med et fedt pulserende DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack udført af Theodore Shapiro, hvor musikken er mixet ind i f.eks. skududvekslinger. ’Pulsen’ i musikken er effektivt med til at bygge spændingsniveauet i handlingen op, men soundtracket indeholder også gode og præcise panoreringer af lyd fra bl.a. politihelikoptere, hvor lyden kommer godt rundt i samtlige 5.1 højttalere. Dialogen fremstår i alle scener tydeligt og velplaceret i lydbilledet.
 
• Kommentatorspor med Karyn Kusama
• Kommentatorspor med Phil Hay og Matt Manfredi
• Breakdown of an Anti-Hero: The Making of Destroyer (1080p; 19:06)
• Gallery (1080p; 1:05)
• Theatrical Trailer (1080p; 2:15)
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet juli 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser