Holmes & Watson blu-ray anmeldelse

 
Holmes & Watson blu-ray anmeldelse

Holmes & Watson blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Holmes & Watson blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 30 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 16. maj 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Komedie
Biograf premiere: ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Etan Cohen
Manuskript: Etan Cohen
Producere: bl.a. Will Ferrell, Adam McKay, Jimmy Miller
Fotograf: Oliver Wood
Klip: Erik Jessen, Dean Zimmerman
Musik: Christophe Beck, Mark Mothersbaugh
 
Skuespiller:
Will Ferrell som Sherlock Holmes
John C. Reilly som Dr. Watson
Rebecca Hall som Grace Hart
Ralph Fiennes som Professor James Moriarty
Rob Brydon som Inspector Lestrade
 
Beskrivelse: 
Komedien 'Holmes and Watson' er en nyfortolkning af Arthur Conan Doyles klassiske eventyr om Sherlock Holmes og Doctor Watson. Holmes og Watson forsøger i fællesskab at løse en mordgåde på Buckingham Palace. De finder hurtigt ud af, at de kun har 5.760 minutter til at løse sagen i, hvis ikke dronningen skal blive det næste offer.
 
Holmes & Watson blu-ray anmeldelse
 
Det startede ikke super godt for Holmes & Watson i Danmark med avisoverskrifter som ”Dansk premiere aflyses efter ualmindeligt ringe anmeldelser af ny 'Sherlock Holmes'-komedie”. Efter ekstremt dårlige anmeldelser valgte man at tage den nye komedie med Will Ferrell og John C. Reilly af biografplakaterne herhjemme efter at have været planlagt til at have premiere d. 10 januar i år. Det var derfor ikke med de store forventninger jeg satte mig til at se denne humoriske tilgang til Sherlock Holmes, men uden at afslører for meget kan jeg med det samme sige, at det vist er fint nok at den ikke fik en biograf premiere.

I 1800 tallets England har en ung Sherlock Holmes ikke den store interesse i skolegang og endnu mindre interesse for at bruge tid sammen med klassekammeraterne. Han bruger sine medfødte evner til at gennemskue sammenhænge til at finde enhver grund han kan til at få hver enkelt elev udvist, hvilket selvsagt efterlader ham som den eneste elev og dermed centrum for hele fakultetets opmærksomhed. Holmes evner til at gennemskue og forstå verdenen omkring ham bliver bedre som årene går.

Vi springer nu frem i tid til en voksen Holmes (Ferrell) der sammen med sin partner Watson (Reilly) mener, at de har overvundet deres ærkefjende, Dr. Moriarty (Ralph Fiennes) og får ham forvist til Amerika. Dronning Victoria holder derfor en overdådig overraskelsesfest for Holmes, der har gjort England til et bedre sted at være efter Dr. Moriartys udvisning. Alt er dog ikke lutter idyl for da kagen som skal hylde Holmes kommer ind og der bliver skåret i den, falder der en krop ud af kagen. Holmes og Watson står nu over for en ny trussel da nogen ønsker at myrde dronningen. Duoen har kun få dage til at redde Hendes Majestæts liv og får hjælp fra to amerikanske kvinder, Dr. Grace Hart og hendes dumme og langsomme ledsager Millie. Sammen skal de løse mysteriet alt imens romancer opstår.

Når man sætter to af de helt store komiske talenter Will Ferrell og John C. Reilly sammen i en film om en kendt og elsket karakter, skulle succesen synes elementær. Noget er dog gået galt i tilblivelsen af Holmes & Watson for er der noget som filmen slet ikke er så er det morsom. Duoen har adskillige gange tidligere vist deres værd og det er mig uforståeligt hvorfor det er gået så galt denne gang, for at sige det ligeud så er Holmes & Watson simpelthen tåkrummende ringe. Hvorfor er det så at filmen er så ringe? Det er egentlig meget let at forklarer, den er simpelthen ikke sjov, den er plat og ikke så plat at den er sjov bare plat. Manuskriptet ligger ellers op til en masse gode scener, men de tager alle og enhver en tåkrummende plat drejning og jeg var adskillige gange ved at slukke og give op og det er yderst sjældent det sker.

Jeg er som det nok antydes ellers stor fan Will Ferrell og John C. Reilly, men jeg vil ikke engang anbefale fans af de to herrer at se filmen. Det er en af den slags film som bare burde glemmes og jeg forstår slet ikke at den ikke er blevet stoppet før den blev en realitet. Hvis man vil se noget sjovt med de to, så gense hellere Talledega Nights eller Stepbrothers for Holmes & Watson bør ties ihjel.
 
Holmes & Watson blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte får lov til at have en god dybde og kraft i aften scenerne. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en fin detaljemængde. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet.
 
Holmes & Watson kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor, selvfølgelig på engelsk. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Dialogen som er det vigtigste element i filmen går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege, men da filmens primære lyd består af tale er det en meget underlæggende lydside som giver plads til talen. En fin lydside der supplerer den gode billedside fornemt.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet juli 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser