Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse

 
Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse

Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 57 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 (engelsk), Dolby Digital 5.1 (dansk)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 2. maj 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Sci-fi, action, komedie, animation
Biograf premiere: 13.december 2018

Instruktør: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
Manuskript: Phil Lord, Rodney Rothman
Producere: Will Allegra, Avi Arad, Brian Michael Bendis
Klip: Robert Fisher Jr.
Musik: Daniel Pemberton
 
Skuespiller som ligger stemmer til:
Shameik Moore som Miles Morales / Den Nye Spider-Man (Lue Dittmann Støvelbæk)
Hailee Steinfeld som Gwen Stacey (Julia Sofia Aastrup)
Brian Tyree som Henry Jefferson Davis (Lars Mikkelsen)
Liev Schreiber som Wilson Fisk / Kingpin (Søren Sætter-Lassen)
Zoë Kravitz som Mary Jane Watson (Marijana Jankovic)
Jake Johnson som Spider-Man / Peter B. Parker (Nikolaj Lie Kaas)
Mahershala Ali som Onkel Aaron / Prowler (Alexandre Willaume)
Chris Pine som RIPeter (Christian Tafdrup)
Nicolas Cage som Spider-Noir (Ole Lemmeke)
Lily Tomlin som Tante May (Bodil Jørgensen)
 
Beskrivelse: 
Spider-Man: Into the Spider-Verse er en animationsfilm baseret på Spiderman universet. I filmen er highschool eleven Miles Morales ude for at male graffiti på en forladt undergrundsstation sammen med sin onkel Aaron, da han bliver bidt af en radioaktiv edderkop. Morgenen efter er han vokset, sveder voldsomt og hans hænder klister uhæmmet til alt. For at finde ud af hvad er sket med ham vender han dagen efter tilbage til stedet, men finder det indtaget af en kæmpe partikel accelerator, som skurken Wilson Fisk / Kingpin vil bruge til at åbne en portal til et parallelt univers, for at bringe hans familie tilbage fra de døde. I stedet får han åbnet op for at et væld af monstre, som kommer igennem portalen. Spiderman forsøger at ødelægge acceleratoren, men såres dødeligt i forsøget. Inden han dør når han dog at give Miles en USB stick, der kan ødelægge acceleratoren. Miles flygter og snart opsøges han af en anden udgave af Peter Parker, Spidermans alterego, og sammen med Miles’ klassekammerat Gwen, som også viser sig at være en superhelt, forsøger de at fuldføre Spidermans mission og ødelægge acceleratoren. Undervejs finder de ud af at flere bizarre afskygninger af Spiderman også er kommet igennem portalen og at de må arbejde sammen med dem for at standse Kingpin.
 
Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse
 
Spider-Man: Into the Spider-Verse er trods den velkendte historieopbygning et forfriskende pust til den 16 år gamle filmserie (og endnu ældre tegneseriefigur), som efterhånden har overlevet sig selv, med lidt for mange reboots og udskiftning af hovedrolleindehaveren. Manuskriptforfatterne har opdateret handlingen til vore dage og fyldt den med masser af god humor, og på trods af at målgruppen nok er teenage+ gruppen, kan Spider-Man: Into the Spider-Verse ses af alle aldre, der elsker en god actionfilm. Billedsiden udnytter tegnefilmsmediet maksimalt med en sprudlende opfindsomhed, som det ville have været svært at gengive i CGI, selv med vore dages høje niveau. Filmen formår samtidigt elegant at væve de tidligere udgaver af Spider-Man og dens bifigurer ind i historien, så det netop ikke føles som et reboot, men mere som en videreudvikling af ’Spider-verset’.

De amerikanske stemmer leveres af store stjerner som bl.a. Mahershala Ali, Chris Pine, Nicolas Cage, Liev Schreiber, mens hovedrollen leveres af den relativt ukendte Shameik Moore. Til det danske lydspor medvirker bl.a. Lars Mikkelsen, Søren Sætter-Lassen, Nikolaj Lie Kaas, Alexandre Willaume. Fælles for dem alle er at de gør det fremragende og bringer de animerede figurer til live på fortræffelig vis.
 
Spider-Man Into the Spider Verse blu-ray anmeldelse
 
Spider-Man: Into the Spider-Verse, som vandt en Oscar som bedste animationsfilm i 2019, er en utrolig flot blanding af superhelte film og animationsfilm. Størsteparten er filmen er holdt i en semi-realistisk, men dog karikeret stil, men imellem glider den elegant over og gengiver levendegjorte sider fra en Spiderman tegneserie, og det fungerer utroligt godt og viser samtidigt, hvor filmens univers kommer fra. Animationerne er glidende og ofte åndeløst flotte, når f.eks. Spiderman svinger sig gennem New York eller i de vilde actionscener. Farveskalaen er sprudlende, billederne smukt detaljerede og sortniveauet giver en god dybdefornemmelse. Kort sagt, Spider-Man: Into the Spider-Verse på blu-ray er en førsteklasses udgivelse fra Sony som kun kan anbefales.
 
Spider-Man: Into the Spider-Verse kommer med et engelsk 5.1 DTS-HD MA lydspor, som trods den manglende Atmos, er yderst effektfuldt i filmens mange actionscener og med fede lydeffekter og præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, mens der gives fuld gas på subwooferen i de dramatiske actionscener og i det hårdtpumpende soundtrack, som indeholder mange hits fra Post Malone, Nicky Minai, Lil Wayne m.fl. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
• Alternate Universe Mode (1080p, 2:23:31)
• Audio Commentary: Producer Phil Lord, Producer Chris Miller, Directors Bob Persichetti, Peter Ramsey, Co-Director, Co-Writer Rodney Rothman
• "Caught in a Ham" Short (1080p, 4:01)
• We Are Spider-Man (1080p, 7:51)
• Spider-Verse: A New Dimension (1080p, 5:09)
• The Ultimate Comics Cast (1080p, 15:02)
• Designing Cinematic Comic Book Characters: Heroes & Hams (1080p, 7:45)
• Designing Cinematic Comic Book Characters: Scoundrels & Scorpions (1080p, 5:11
• A Tribute to Stan Lee and Steve Ditko (1080p, 8:34)
• The Spider-Verse Super Fan Easter Egg Challenge (1080p, 5:02)
• Lyric Videos (1080p): "Sunflower" by Post Malone, Swae Lee (2:47), "Familia" by Nicki Minaj, Anuel AA, Bantu (3:00).
• Previews (1080p)  
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet juni 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser