Night School blu-ray anmeldelse

 
Night School blu-ray anmeldelse

Night School blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Night School blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: DTS:X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 28. marts 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Komedie
Biograf premiere: ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Malcolm D. Lee
Manuskript: bl.a. Kevin Hart, Harry Ratchford, Joey Wells
Producere: bl.a. Kevin Hart, Malcolm D. Lee, Preston L. Holmes
Fotograf: Greg Gardiner
Klip: Paul Millspaugh
Musik: David Newman
 
Skuespiller:
Kevin Hart som Teddy
Tiffany Haddish som Carrie
Rob Riggle som Mackenzie
Megalyn Echikunwoke som Lisa
Mary Lynn Rajskub som Theresa
 
Beskrivelse: 
Da den succesfulde sælger Teddy ved et uheld får ødelagt sin arbejdsplads og bliver fyret, kan han ikke finde et nyt anstændigt job, medmindre han endelig får færdiggjort sin uddannelse. Men to personer står i vejen: Carrie, en lærer der ikke har tid til voksenklovne i sin klasse, og Stewart, rektoren som var Teddys rival i gymnasiet og nu ønsker hævn.
 
Night School blu-ray anmeldelse
 
Komikeren Kevin Hart er en yderst produktiv herre. Udover at dyrke komikken på diverse scener medvirker han også i diverse film, hvor han ofte også er producer samt manuskriptforfatter. Det der dog altid kendetegner Hart er hans højtråbende skingre stemme som er blevet hans kendetegn. Om man kan lide Hart eller ej er selvfølgelig en smagssag, men man kan ikke komme væk fra at manden er utrolig populær i Hollywood hvor han tilmed skulle have været vært til Oscar showet her i 2019, men måtte trække sig pga. Hollywoods til tider super politiske korrekthed, vi som danskere ikke rigtig ved om vi skal grine eller græde over. Der skal dog ikke gå politisk korrekthed i noget her så vi tager et nærmere kig på Harts seneste udgivelse på det danske marked kaldet Night School.

Teddy Walker (Kevin Hart) er en midaldrende mand, der ikke har det hele, men han har fundet sig en niche som en produktiv grill sælger. Hans ældre boss elsker Teddy som en søn og lover ham forretningen når han går på pension. Men da Teddy ved et uheld ødelægger butikken, efter at have friet til sin smukke kæreste Lisa (Megalyn Echikunwoke), er hans drømme om en bedre fremtid knust. Virksomheden er brændt ned til grunden og Teddy har intet andet job ved hånden. Teddy har nemlig intet eksamensbevis og dermed ikke det store håb om at finde noget job med nogen anden reel værdi end at holde ham beskæftiget og sikre, at han ikke sulter.

Teddy har derfor intet andet valg end at vende til uddannelsessystemet og få sit eksamensbevis, så han kan få hvad han selv betragter som en meningsfuld beskæftigelse og beholde Lisa i sit liv. Teddy er nemlig af den opfattelse af Lisa vil gå fra ham hvis hun opdager at han intet job eller uddannelse har, så han vil gøre hvad han kan for at virke som en økonomisk succes. For at få sit eksamensbevis bliver Teddy nødt til at vende tilbage til den skole, han gik ud fra, hvor den nuværende skoleinspektør er ingen anden end Teddy's gamle mobbe offer, Stewart (Taran Killam). Teddy er under det indtryk, at aftenskole ikke vil blive nogen udfordring for ham, men hans lærer Carrie (Tiffany Haddish) får ham til at ændre den opfattelse, dette er en situation han ikke kan charme eller bestikke sig ud af. Teddy og hans brogede flok af klassekammerater har intet andet valg end at tage sig sammen og få taget den eksamen de ikke fik taget da de var unge.

I min bog skal en komedie være sjov for at være en succes og det er desværre noget Night School ikke er. Kun en enkelt gang fik den mig til at trække på smilebåndet og der var et stykke til et reelt grin. Jeg er normalt ikke særlig kræsen når det kommer til komedier, men denne var overhovedet ikke sjov. Jeg har ikke nogen generel holdning til om Kevin Hart er sjov eller ej, men i denne film duede han i hvert fald ikke. Det var hans klassekammerater der for mig gjorde hvad de kunne for at filmen blev sjov. Dialogen var til tider også tå krummende og i det hele taget er der bare et hav af ting der gør at denne film overhovedet ikke dur. Hvis man er fan af Kevin Hart er dette sikkert et must, men for alle andre vil jeg anbefale at man går uden om denne aftenskolefilm.
 
Night School blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte får lov til at have en god dybde og kraft i aften scenerne. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en fin detaljemængde. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet.
 
Filmen kommer med et DTS:X lydspor, selvfølgelig på engelsk. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Dialogen som er det vigtigste element i filmen går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege, men da filmens primære lyd består af tale er det en meget underlæggende lydside som giver plads til talen.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet maj 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser