Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse

Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 1.78:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 20. maj 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Eventyr, sci-fi
Biograf premiere: 3. januar 2019

Instruktør: Travis Knight
Manuskript: Christina Hodson
Producere: bl.a. Michael Bay, Steven Spielberg, Don Murphy
Fotograf: Enrique Chediak
Klip: Paul Rubell
Musik: Dario Marianelli
 
Skuespiller:
Hailee Steinfeld som Charlie
Jorge Lendeborg Jr. som Memo
John Cena som Agent Burns
Jason Drucker som Otis
Pamela Adlon som Sally
 
Beskrivelse: 
Cybertron er faldet. Da Bumblebee sendes ud af Optimus Prime for at redde Jorden, starter en rejse mod at blive en helt. Charlie Watson, der prøver at finde en plads i verden, finder og reparerer den kampmærkede robot, der er forklædt som VW Beetle. Da Decepticons jagter overlevende Autobots, går Bumblebee og Charlie sammen for at beskytte verden.
 
Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Michael Bay er en travl herre som folk enten kan lide eller hader, fordi de mener han ødelægger sine film med for mange eksplosioner, CGI herunder hans famøse overforbrug af ray tracing. Som instruktør og producer stod han bag Transformers filmene, men for det nye reboot af som går under navnet Bumblebee han har trukket sig tilbage til producer rollen og har ladet Travis Knight overtage instruktørstolen. Som instruktør har Knight kun en titel i baghånden Kubo and the Two Strings som han dog fik en oscar nominering for. Han har en masse af andre nomineringer bag sig også og det er tydeligt at han altid leverer et solidt håndværk. Vi har taget et nærmere kig på Bumblebee og set om der er mere til den end de seneste transformers film eller om det blot er endnu en omgang CGI og eksplosionslir.

Til at starte med vil jeg sige at jeg som helt lille sad foran fjernsynet om morgenen og så de klassiske Transformers tegnefilm, alt imens legetøjsrobotterne lå ved min side så man kunne gå i gang med at lege med dem lige efter afsnittets slutning. Jeg var lige så forundret som alle andre da det blev annonceret at Transformers ville blive lavet som spillefilm, men må indrømme at jeg fandt den første hæderlig og særdeles seværdig når man tænker på den som en tju-bang popcornsfilm. To’eren led enormt under forfatterstrejken og blev en noget uheldig omgang med robotnosser, dårlige jokes og en historie der var stort set ikkeeksisterende, men kørte videre på konceptet i tomgang. Fortsættelserne blev mere og mere ide forladt og det var tydeligt at det hele kørte i tomgang, noget nyt måtte ske og man har nu valgt at fokuserer på en specifik transformer og burde som tidligere nævnt betragte denne nye film som et reboot.

Filmen indledes med at vi ser de to fraktioner, Autobots og Decepticons, slås om Cybertron. Slaget virker tabt for de gode Autobots og Bumblebee bliver derfor sendt til Jorden da den virker egnet som et godt tilflugtssted samt etableringen af en nye base for Autobots. Han får at vide at han skal gøre alt for at beskytte jordens befolkning mod de onde Decepticons. Bumblebees ankomst til Jorden går dog ikke så godt som planlagt da det amerikanske militær som sædvanligt vælger kamp fremfor dialog hvilket resulterer i at Bumblebee må flygte fra stedet.

Han havner selvfølgelig hos en intetanende pige som dog er noget mere venlig indstillet end hvad han tidligere har oplevet og de knytter selvfølgelig hurtigt en bånd imellem sig. Det amerikanske militær har dog ikke opgivet jagten på ham og da de pludselig bliver introduceret for to Decepticons der er kommet til Jorden for at fange Bumblebee og fortælle at de er venlige osv. indvilger militæret i at give de to nyankomne adgang til deres militære kommunikationsnetværk. Den gule bil bliver selvfølgelig fundet og nu må tiden vise om amerikanerne (inklusiv militæret) kan finde ud af hvem der virkelig er onde og hvem der er gode.

Bumblebee er som sagt et forsøg på et reboot af den tidligere transformers serie der til sidst endte med en omgang makværk rent fortællingsmæssigt og på det grundlag synes jeg Bumblebee virker utrolig godt. Den er ligesom jeg husker de gamle tegnefilm fra 80’erne lige fra flugten fra Cybertron til alle de gamle robotter der er med inklusiv min yndlings transformer Soundwave samt et hav af 80’er referencer fordi Bumblebee netop foregår i 80’erne. Det hele spiller bare og jo det påvirker da sikkert min bedømmelse en smule at jeg er et 80’er barn, men jeg synes personligt det hele går op i en højere enhed, selv om jeg ikke havde de store forventninger til dette reboot. Historien ikke dyb, men dog langt bedre end de seneste par film og selv med et par småfejl her og der synes jeg at Bumblebee underholder rigtig godt.
 
Bumblebee UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad robotterne har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og de mange små detaljer på robotterne fremstår også klart og tydeligt. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
Bumblebee kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Det er klart en af de bedre lydsider jeg har hørt på en 4K udgivelse, man føler sig som en del af omgivelserne. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet maj 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser