Mortal Engines blu-ray anmeldelse

 
Mortal Engines blu-ray anmeldelse

Mortal Engines blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Mortal Engines blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 8 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 24. april 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action,Eventyr
Biograf premiere: 6.december 2018

Instruktør: Christian Rivers
Manuskript: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Producere: Philippa Boyens, David Conley, Deborah Forte
Fotograf: Simon Raby
Klip: Jonathan Woodford-Robinson
Musik: Junkie XL
 
Skuespiller:
Hera Hilmar som Hester Shaw
Robert Sheehan som Tom Natsworthy
Hugo Weaving som Thaddeus Valentine
Jihae som Anna Fang
Ronan Raftery som Bevis Pod
Leila George som Katherine Valentine
Patrick Malahide som Magnus Crome
Stephen Lang som Shrike
Colin Salmon som Chudleigh Pomeroy
Mark Mitchinson som Vambrace
Regé-Jean Page som Captain Khora
 
Beskrivelse: 
Mortal Engines foregår i en postapokalyptisk fremtid, hvor jordkloden er smadret af en atomkrig, 60 minutters krigen, som den refereres til. Vor tids teknologi kaldes ’old tech’ og fremvises på et museum. Folk lever nu i enorme rullende byer, der kører rundt i landskabet for at finde ting og råstoffer de kan leve af og de særligt store byer jagter og ’æder’ de mindre byer. Den største rullende by, kaldet London, ledes af Borgmester Magnus Crome assisteret af den ambitiøse videnskabsmand Thaddeus Valentine. London indfanger en mindre landsby og dens indbyggere, deriblandt den maskerede Hester Shaw, og da hun sammen med de andre bydes velkommen til London af Valentine ser hun sit snit til at forsøge at dræbe ham, hvilket forpurres af den unge Tom Natsworthy. Hun flygter forfulgt af den sårede Valentine og Tom, som er mystificeret af den maskerede dræber. Flugten ender begge med at de begge falder ud af London’s affaldsskakt (Tom skubbet af Valentine) og ned på landjorden, hvor de jages af Londons flyvende vagtværn, som det lykkedes dem at undslippe. Modvilligt fortæller Hester Shaw Tom om årsagen til hendes attentatforsøg på Valentine, og de beslutter sig for at tilslutte sig til en oprørsgruppe, som kæmper mod Valentine, da det står klart at han ikke har reelle hensigter.
 
Mortal Engines blu-ray anmeldelse
 
Mortal Engines, med manuskript af holdet bag Ringenes herre, er en god blanding af Mad Max filmenes dystre fremtidsvision og Terry Gilliams finurlige detaljer, kombineret med nogle teenagehelte for at fange det unge publikum og det fungerer faktisk overraskende godt. Effekterne og actionsekvenserne er fantastisk flotte og veludførte, som når f.eks. byerne automatiske foldes ind og ud, og der er mange sjove referencer til både vore dage og til Victoriatidens England. Rollelisten består primært af ukendte kræfter, som dog for de fleste vedkommende spiller ganske overbevisende, men Hugo Weaving overstråler alligevel dem alle i rollen som Valentine, der veksler mellem en kærlig faderfigur til en fascistisk og vanvittig leder. Filmen kan til tider føles en anelse overlæsset med forskellige karakterer, som vi alligevel ikke går helt i dybden med, f.eks. oprørslederen Anna Fang eller robotmonstret Shrike, som jeg personligt godt kunne have undværet. Men da filmen er baseret på en bogserie skrevet af Philip Reeve, er man selvfølgelig nødt til at følge bogforlægget mest muligt. Handlingen i Mortal Engines er måske noget forudsigelig, men set som en underholdende eventyrfilm er den absolut godkendt.
 
Mortal Engines blu-ray anmeldelse
 
Mortal Engines er en førsteklasses blu-ray udgivelse fra Universal. som er lavet som en moderne CGI baseret actionfilm med fantastisk flotte effekter og billeder med en stor detalje- og farverigdom i de finurligt konstruerede byer og luftfartøjer, som er gennemførte helt ned til mindste detalje. Ansigtsdetaljer, som Heather Shaw store ar eller den ældning og slid, som omgivelserne bærer præg af, er meget overbevisende udført. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering, mens udsigten over de øde landskaber er storslået.
 
Dolby Atmos soundtracket til denne blu-ray udgivelse er både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler samt god brug af subwooferen. De mange lyde fra de roterende og buldrende maskiner og andre effekter er perfekt integreret i det øvrige lydbillede. Dialogen er generelt velprioriteret og går klart i gennem, også i de hæsblæsende actionscener. Mortal Engines er således også på lydsiden klart anbefalelsesværdig som demo materiale.
 
• End of the Ancients (1080p, 3:13)
• Character Series (1080p)
• Welcome to London (1080p)
• In the Air (1080p, 4:52)
• Film New Zealand (1080p, 3:52)
• Audio Commentary: Director Christian Rivers  
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet maj 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser