Blindspotting blu-ray anmeldelse

 
Blindspotting blu-ray anmeldelse

Blindspotting blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Blindspotting blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. april 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action,Drama, Krimi
Biograf premiere: 27.juli 2018

Instruktør: Carlos López Estrada
Manuskript: Rafael Casal, Daveed Diggs
Producere: Jessica Calder, Keith Calder, Rafael Casal
Fotograf: Robby Baumgartner
Klip: Gabriel Fleming
Musik: Michael Yezerski
 
Skuespiller:
Daveed Diggs som Collin
Rafael Casals om Miles
Janina Gavankar som Val
Jasmine Cephas Jones som Ashley
Ethan Embry som Officer Molina
Tisha Campbell-Martin som Mama Liz
 
Beskrivelse: 
I Blindspotting mangler Collin kun 72 timer af hans prøveløsladelse før han igen kan kalde sig en fri mand, hvis han vel og mærke undgår al kontakt med politiet og overholder reglerne for udgang efter kl. 23, men det kan være svært når hans makker Miles er lidt vel frisk i det i forhold til ulovlig anskaffelse af skydevåben, drikkeri under kørslen og vold i det hele taget. Collin og Miles arbejder, som flyttemænd og en aften på vej hjem med flyttebilen alene overværer Collin, at politiet skyder en sort mand på flugt i ryggen. Grundet Collins prøveløsladelse og at hans følelse af at der er en generel hetz mod den sorte befolkning, som han selv er en del af, så tør han ikke melde episoden til politiet. Så mens uret tikker mod friheden, så stiger Collins paranoia og hans konflikt med hans bedste ven Miles.
 
Blindspotting blu-ray anmeldelse
 
Blindspotting er en socialrealistisk film, der på overbevisende vis formår at skildre hvordan det kan være at være ung og sort i Oakland, en mellemstor by beliggende mellem San Fransisco og universitetsbyen Berkeley, hvor stoffer og skydevåben er let tilgængelige, racismen lurer under overfladen og risikoen for at ryge ud i kriminalitet er ekstrem høj. Samtidigt beskriver den lidt karikeret og med god humor en del af den hvide befolkning, som enten ønsker at have været født sort, som Collins ven Miles, eller den hvide overklasse, der finder det trendy at have sorte venner. Filmformatet 1:85:1 er med til, at man suges ind i historien og føler med alle dens karakterer og deres udfordringer i livet og selv da Collin bryder ud i rap, da han står overfor politibetjenten, som skød den sorte mand i ryggen, så føles det naturligt. Den halvanden times tid som filmen varer flyver afsted, netop fordi instruktøren Carlos López Estradas har formået at gøre historien vedkommende og vigtig.

Blindspotting er skrevet af vennerne Rafael Casal og Daveed Diggs, der også spiller de to hovedroller og det er samtidigt instruktøren Carlos López Estradas spillefilmdebut, og det lover godt for deres fremtid indenfor filmverdenen. De øvrige roller er besat med mere eller mindre ukendte kræfter, men de spiller alle glimrende og troværdigt.
 
Blindspotting blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden i Blindspotting er overvejende skarp og detaljeret, hvor ansigtsdetaljer og teksturer tydeligt fremstår i nærbilleder. Dog anvendes i visse scener et mere sløret eller snusket look, alene for effektens skyld. Farveskalaen er overvejende naturalistisk mens der i en række scener hældes lidt ekstra blå eller rød nuance på. Begge dele giver en god virkning, der understøtter filmens handling undervejs. Sortniveauet er forbilledligt dybt og det er samtidigt altid let at orientere sig selv i de mørkere scener.
 
Blindspotting's 5.1 DTS-HD MA lydspor, er på én gang både dynamisk og detaljeret, som med små virkemidler får det til at føles som man er med den pimpede ubertaxi eller i flyttebilen. Soundtracket indeholder fede hiphop tracks, en stor del af leveret af hovedrolleindehaverne Rafael Casal og Daveed Diggs. Dialogen fremstår i alle scener klart og tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
• Audio Commentary with Director Carlos López Estrada
• Audio Commentary with Producers/Writers/Actors Daveed Diggs and Rafael Casal
• Straight from the Town: Making Blindspotting (1080p; 26:18)
• Blindspotting: Director's Diary (1080p; 17:11)
• Deleted Scenes (1080p; 6:18)
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet maj 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser