Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse

 
Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse

Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 27 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 18. april 2019
Distributør: DC / Warner
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Animationsfilm
Biograf premiere: Ikke vist i biograferne.

Instruktør: Sam Liu
Manuskript: Tim Sheridan, James Krieg
Producere: bl.a. James Tucker, Sam Register, Sam Liu
Klip: Greg Emerson
Musik: Frederik Wiedmann
 
Skuespiller som ligger stemmen til:
Jerry O'Connell som Superman / Clark Kent / Cyborg Superman
Rebecca Romijn som Lois Lane
Rainn Wilson som Lex Luthor
Charles Halford som Bibbo Bibbowski / The Eradicator (voice)
Cameron Monaghan som Superboy (voice)
 
Beskrivelse: 
Der er gået flere måneder siden Supermans døde, da fire superhelte ankommer til Metropolis: den målrettede Eradicator, den selvsikre Superboy, den hammersvingende Steel og hybriden Cyborg Superman. Og med Justice League, der er ved at indstille sig på livet efter Kal-El, er det kun et spørgsmål om tid, inden mørke kræfter træder frem fra skyggerne.
 
Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse
 
Superman er både elsket og hadet blandt fans. Nogle mener at han i princippet burde være uovervindelig grundet hans mange super kræfter og at grunden til at han til tiden fejler, er at han ikke bruger dem korrekt, og derfor hader ham. Andre mener at han netop er menneskelig trods sine super kræfter og at det lykkedes ham at holde menneskelighedens fane højt og samle folk. Derfor er det ikke overraskende at animationsfilmen The Death of Superman, da den udkom blev et kæmpe hit.

Efter den hjerteskærende afslutning i The Death of Superman, begynder denne film med den grumme påmindelse om, at Superman er væk. Der er gået seks måneder siden Doomsday angreb jorden og stålmanden faldt. Verden er forandret og på mange måder mere sårbar end nogensinde før. Det er ikke kun Superman der gik tabt den dag, der var også andre uskyldige der måtte lade livet, og de overlevende må nu prøve at få en normal hverdag til at gå, alt imens de skal håndtere deres savn.

Lige så hurtigt som filmen er til at anerkende Supermans død, lige så hurtig får den introduceret Superboy, Eradicator, Steel og Cyborg Superman. De får hver deres introduktion om end nogle kortere end andre, men de bliver hver især etableret ligesom det var tilfældet i tegneserierne. Mysteriet omkring tilblivelsen af disse Supermen gør at Lois Lane ønsker at undersøge hvor de hver især stammer fra ved at stille de spørgsmål, som hun og resten af verden ønske svar på. I det øjeblik hun begynder at undersøge supermændenes tilblivelse, beviser Lex Luthor at han som altid er et skridt foran ved at være vært for en pressekonference for at introducere verden til sin egen Superman (Superboy).

Før verden kan nå at anerkende at der nu er 4 Supermænd, går plottet fremad og efterlader to supermænd i støvet. Stål og Eradicator tager hurtigt bagsædet til Lex og Superboy, da Superboys sande identitet afsløres for offentligheden. Utilfreds med at få tæppet trukket væk under ham, afslører Lex sine hensigter og gør hvad han kan for at Superboy skal blive anerkendt som den ene "sande" Superman ved at vinde offentlighedens hengivelse.

Som tidligere nævnt fortsætter Reign of the Supermen ca. et halvt år efter The Death of Superman og den fortsætter på fornem vis den interessante historie som blev sat i værk med den første film. Dette er bestemt en kærkommen og tiltrængt fortælling, i denne tid hvor der ofte er alt for meget fokus på action i disse film, i stedet for personkarakteristik. Fortællingen er selvfølgelig dyster grundet filmens forlag, men den er også fyldt med menneskelighed og næstekærlighed. Det er så absolut rigtig god underholdning for alle pengene.
 
Reign of the Supermen blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 1080p/ MPEG-4 MVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme som man forventer det med denne slags udgivelser. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller de mørke farver en utrolig stor rolle i denne film, da mange af scenerne foregår om aftenen. Det hele bliver leveret i den sædvanlige DC Films stil så hvis man har set de andre udgivelser fra dem kan man forvente mere af det samme.
 
Vi får heldigvis den danske udgivelse med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de action fyldte scener. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Ligesom med billedsiden er dette som det plejer at være fra DCs side.
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet april 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser