Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse

Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 21 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. marts 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Thriller
Biograf premiere: 18. oktober 2018

Instruktør: Drew Goddard
Manuskript: Drew Goddard
Producere: bl.a. Drew Goddard, Jeremy Latcham, Mary McLaglen
Fotograf: Seamus McGarvey
Klip: Lisa Lassek
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Jeff Bridges som Father Daniel Flynn / Dock O'Kelly
Cynthia Erivo som Darlene Sweet
Dakota Johnson som Emily Summerspring
Jon Hamm som Laramie Seymour Sullivan / Dwight Broadbeck
Chris Hemsworth som Billy Lee
 
Beskrivelse: 
Syv fremmede, som alle bærer på hver sin mørke hemmelighed, mødes på det faldefærdige hotel El Royale i Lake Tahoe. En skæbnesvanger nat får alle en chance for forsoning – inden helvedet bryder løs.
 
Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Drew Goddard er en mand der ikke er bange for at have mange jern i ilden når det kommer til produktionen af en film. Han er både producer, instruktør og manuskriptforfatter og har været med til at lave film som The Martian, Cabin in the Woods og World War Z, men også tv-serier som Alias, Lost og Daredevil har han sat sit fingeraftryk på. Personligt har jeg rigtig gode erfaringer med Goddards værker og har derfor høje forventninger til hans seneste værk Bad Times at the El Royale. Når man tilmed ser på listen af skuespillere der optræder i filmen, gør det ikke at forventningerne bliver nedjusteret, men bidrager tværtimod til de høje forventninger.

Vi befinder os i slutningerne af 60’erne hvor 5 fremmede mødes på det tomme hotel El Royale. Hotellet ligger på grænsen mellem Nevada og Californien, hvilket betyder at den kan tilbyde bekvemmeligheder fra begge stater. Man skal huske på at ude i samfundet er det en opbrudstid i Amerika, hvor FBI-chefen Hoover aflytter telefoner, præsident Nixon beroliger befolkningen om, at alt går efter planen i Sydøstasien, og tv’et viser detaljerige billeder af Zodiac-morderens ofre. De 5 mistænkelige individer virker alle til at have skeletter i skabet og virker alle sammen som om de flygter fra et eller andet og El Royale er stedet hvor man gør netop dette.

Skiftevis følger vi de forskellige individer på hotellet og introduceres for hver deres fortid. Der bliver altså sprunget i tid og sted for at iscenesætte handlingen og der bliver også spolet frem og tilbage i handlingsforløbet så vi kan se konsekvensen af de forskellige individers i forhold til hinanden. Det er selvfølgelig et stort spindelvæv af handlingsforløb der væver sig ud og ind i hinanden og ender med at have alvorlige konsekvenser for dem alle sammen. Præsten Flynn (Jeff Bridges), sangerinden Darlene (Cynthia Erivo), den omrejsende sælger Laramie (Jon Hamm) og en kvinde, der insisterer på at forblive anonym (Dakota Johnson) mødes med Piccoloen Miles (Lewis Pullman), på hvad der viser sig at være den sidste aften på jorden for flere af dem.

Det er nemlig ikke guds bedste børn der mødes på hotellet hvor næsten samtlige gæster samt piccoloen har en meget broget baggrund. Det hele kulminerer i det endelige opgør hvor den Charles Manson-inspireret kultleder Billy Lee (Chris Hemsworths) ankommer sammen med sine folk for at hente sin protegé Ruth (Cailee Spaeny). En nærmere handlingsbeskrivelse kan jeg ikke komme med uden at afslører for meget, men blot nævne at Goddard med Bad Times at the El Royale er stærkt inspireret af Tarantinos værker specielt Pulp Fiction.

Langt hen af vejen kan jeg rigtig godt lide Bad Times at the El Royale, der er bare nogle store problemer med filmen der gør at den taber tempo og generelt har problemer med at holde fokus. Blandt andet bruger filmen rigtig meget tid på at fortælle om vigtigheden af at El Royale ligger på grænsen mellem Nevada og Californien, men bruger ikke dette faktum til noget senere i handlingen hvilket gør at tiden er spildt. Filmens længde på 141 minutter ender også med at være et problem da alle overraskelserne bliver skudt af i første halvdel af filmen og den sidste halvdel derfor ender med ikke at have det store at byde på, trods den lange spilletid kommer vi aldrig rigtig helt ned under huden på de indlogerende.

Det virker som ambitionsniveauet for Drew Goddard har været kæmpe stort med Bad Times at the El Royale, men fordi han vil alt for meget med filmen ender det hele med at løbe lidt ud i sandet, selv om den action fyldte slutning gør hvad den kan for at hive filmen i mål.
 
Bad Times at the El Royale UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Bad Times at the El Royale bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fremragende behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og hotellets mange farvestrålende elementer står utrolig godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dydbe. Detaljegraden er også utrolig god, hvor skægstubbe og ar tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver levet med masse af visuel pondus. Det helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende hotel scener. Klart en visuel præstation der er værd at fremhæve.
 
Filmen kommer med et lækkert DTS-HD Master 7.1. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mere action fyldte scener. Der er jævnligt action i filmen, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Det er i det hele taget en rigtig effektiv lydside som klart supplerer den visuelle stil fremragende.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet april 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser