Annihilation blu-ray anmeldelse

 
Annihilation blu-ray anmeldelse

Annihilation blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Annihilation blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 55 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. april 2019
Distributør: Paramount
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Sci-fi, gys
Biograf premiere: Ikke vist i biograferne.

Instruktør: Alex Garland
Manuskript: Alex Garland, Jeff VanderMeer
Producere: Jo Burn, Eli Bush, David Ellison
Fotograf: Rob Hardy
Klip: Barney Pilling
Musik: Geoff Barrow, Ben Salisbury
 
Skuespiller:
Natalie Portman som Lena
Oscar Isaac som Kane
Jennifer Jason Leigh som Dr Ventress
Tessa Thompson som Josie Radek
Benedict Wong som Lomax
Gina Rodriguez som Anya Thorensen
Tuva Novotny som Cass Sheppard
David Gyasi som Daniel
 
Beskrivelse: 
I sci-fi gyseren Annihilation rammes jorden af en meteor, der resulterer i at et sumpområde i USA omkranses af en mystisk regnbuefarvet hinde, der minder om en sæbeboble. Området døbes The Shimmer og af de ekspeditioner, som det amerikanske forsvar i al hemmelighed har sendt derind, er der endnu ikke nogen der er vendt tilbage i live. Spekulationerne går på, at ekspeditionsdeltagerne enten er blevet dræbt af et ukendt væsen eller er blevet vanvittige og har dræbt hinanden. Samtidigt vokser det inficerede område dag for dag og bliver dermed en potentiel trussel for jordkloden. Biologen, Lena, der har mistet sin militærmand, Kane, under en hemmelig militæraktion for et år siden, kæmper stadig med at komme sig over tabet. Pludselig dukker hendes mand lyslevende op i hjemmet, men han falder dog kort efter om med omfattende organsvigt. På vej til hospitalet ’kidnappes’ de begge af militærpolitiet, der fører dem hen til en hemmelige militærbase beliggende tæt ved The Shimmer. Lena briefes om at Kane også har været på mission i The Shimmer og er den første der er vendt levende tilbage. Da der ikke er udsigt at han vil vågne fra sin koma, overtales hun til at deltage i en ekspedition ind i the Shimmer for at løse gåden om fænomenet. Ekspeditionens fem deltagere er alle kvindelige forskere med hver deres speciale, og svært bevæbnede drager de afsted for at bekæmpe den ukendte fare i The Shimmer.
 
Annihilation blu-ray anmeldelse
 
Annihilation er en gedigen sci-fi gyser instrueret af Alex Garlands, som stod bag den mesterlige Ex Machina, men lad det være sagt med det samme, så når Annihilation ikke op på siden af hans første film. Dertil er handlingsforløbet i Annihilation lidt for klassisk med en ekspedition, hvor deltagerne gradvist omkommer på dramatisk vis. Desuden har man kun formået at udstyre filmen med nogle halvsløje special effekts og CGI, der ser ud til at være lavet for 20 år siden. Hvis CGI’en ikke udføres bedre, er det efter min mening mere effektfuldt, at man ser så lidt som muligt og blot sidder tilbage med chok effekten fra angrebene. Desuden har man valgt at fortælle en del af historien, som et tilbageblik på tidligere begivenheder, så udfaldet på ekspeditionen er reelt givet på forhånd. Det tager selvfølgelig noget af spændingen ud af filmen, men alligevel er historien så god og fængende og fjendebilledet så anderledes fra hvad man tidligere har set, at Annihilation formår at bevare interessen frem til slutningen. Ikke mindst fordi man ønsker at få at vide hvordan vores hovedperson klarer sig igennem The Shimmer.

I disse kvindefrigørende tider virker det naturligt med et team kun bestående af højtuddannede kvinder, som dog er udstyret med en vis form for militærtræning, fremfor en flok brutale mandlige elitesoldater. På rollelisten finder vi et stjernebesat cast bestående af bl.a. Natalie Portman, som hovedpersonen Lena samt Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez og Tuva Novotny som de øvrige ekspeditionsdeltagere, og de spiller alle godt og overbevisende.
 
Annihilation blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på Annihilation er overordnet set detaljeret og skarp, hvor detaljer i ansigter og omgivelserne tydeligt fremstår. Generelt er farveskalaen farvemættet og naturlig, men i en del scener virker billederne desværre overbelyste og farverne udvaskede, hvilket trækker helhedsindtrykket ned. Som tidligere nævnt er CGI’en generelt ikke på højde med vore dages standard indenfor genren, men Annihilation indeholder dog også utroligt flotte effekter, som de menneskeformede træer eller de store plantemutationer i smukke farver, som er vokset frem på de forladte bygningerne i The Shimmer.
 
Annihilation kommer med et stemningsfuldt Dolby Atmos lydspor, hvor musiksiden domineres af en dyb akustisk guitar, som bringer minder til sci-fi filmen Arrival. Ellers er der masser af gode atmosfæreskabende surroundeffekter fra The Shimmers junglelyde eller fra svævende helikoptere, mens actionsekvenserne er intense med god brug af samtlige højttalere og subwooferen til at håndtere skudsalver og brøl fra angribende monstre. Dialogen forekommer i alle scener velafbalanceret og centreret i lydbilledet, og fremstår klart og tydeligt.
 
• Part 1 - Southern Research (1080p)
• Part 2 - Area X (1080p)
• Part 3 - To the Lighthouse (1080p).

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet april 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser