The Girl in the Spiders Web blu-ray anmeldelse

 
The Girl in the Spiders Web blu-ray anmeldelse

The Girl in the Spiders Web

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
The Girl in the Spiders Web blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 55 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 29. marts 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action, Thriller
Biograf premiere: 1.november 2018

Instruktør: Fede Alvarez
Manuskript: David Lagercrantz, Stieg Larsson, Jay Basu, Fede Alvarez
Producere: Eli Bush, Elizabeth Cantillon, Robert J. Dohrmann
Fotograf: Pedro Luque
Klip: Tatiana S. Riegel
Musik: Roque Baños
 
Skuespiller:
Claire Foy som Lisbeth Salander
Beau Gadsdon som Young Lisbeth Salander
Sverrir Gudnason som Mikael Blomkvist
LaKeith Stanfield som Ed Needham
Sylvia Hoeks som Camilla Salander
Carlotta von Falkenhayn som Young Camilla Salander
Stephen Merchant som Frans Balder
Christopher Convery som August Balder
Claes Bang som Jan Holtser
 
Beskrivelse: 
I The Girl in the Spider’s Web kontaktes hackeren Lisbeth Salander af en programmør, der vil have hende til at stjæle computerprogrammet Firefall fra NSA’s enkrypterede servere inden det falder i de forkerte hænder. Programmet kan tage kontrollen over hele verdens forsvarssystemer og dermed sende missiler afsted mod fjenden, hvilket programmøren har indset lidt for sent og nu vil han have Firefall destrueret. Lisbeth får hacket sig ind og får downloadet programmet, men inden længe er Lisbeth jaget vildt. Hendes lejlighed i Stockholm bliver sprængt i luften og Firefall programmet stjålet af et forbrydersyndikat ved navn Spider Society. Hun undslipper med nød og næppe og nu går jagten ind på at skaffe Firefall tilbage og få programmøren og dennes søn i sikkerhed. Imens jages Lisbeth af en NSA-agent, der naturligt nok også gerne vil have fingrene i programmet, samtidigt med at en mystisk person fra hendes traumatiske barndom melder sig på banen.
 
The Girl in the Spiders Web blu-ray anmeldelse
 
The Girl in the Spider’s Web er 5. film i serien om Lisbeth Salander, den svenske hacker og selvtægtskvinde (- hvis man indregner det amerikanske remake af Mænd der hader kvinder) og er denne gang ikke baseret på afdøde Stieg Larsson's Millennium bogserie, men derimod på forfatteren David Lagercrantz’s bud på hvordan serien skal fortsætte med de samme karakterer og i det samme univers.

Hvis man ser stort på at filmen er fyldt med plothuller og usandsynligheder, så har vi faktisk at gøre med en meget intens actionthriller i stil med Jason Bourne og Mission Impossible filmene, der holder et hæsblæsende tempo hele filmen igennem. Det er forfriskende, at det er Stockholm der danner kulisse for actionscenerne fremfor en eller anden østeuropæisk storby, som ville være det typiske valg.

Hvad der er mere kritisabelt er, at filmen forlader den fortællestil der gjorde Millinium serien så fængende, nemlig at tage udgangspunkt i Lisbeth Salander og Mikael Blomkvists indbyrdes forhold og deres samarbejde om opklaringen af diverse sager. Det er denne gang Claire Foy, der har fået hovedrollen som en punkklædt Lisbeth Salander og det fungerer faktisk ganske godt og overbevisende, hvor hun trods en beskeden statur formår at give skurkene, heriblandt danske Claes Bang, kamp til stregen. Værre er udskiftningen af Mikael Blomkvist (tidligere spillet af Daniel Craig og Michael Nyqvist) som i Sverrir Gudnasons udgave er blevet reduceret til en vag og pjevset mandsperson, der på ingen måde kan spille op mod den rå Salander. Dermed bliver handlingen reduceret til en hektisk menneskejagt med lidt Lisbeth Salander staffage, hvilket er en skam når man kender den mere nuancerede personskildring fra bøgerne og de tidligere film..
 
The Girl in the Spiders Web blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på The Girl in the Spider’s Web er eksemplarisk skarp og detaljeret og ansigtsdetaljer og teksturer fremstår tydeligt i nærbilleder. Farveskalaen er overordnet set til den mørke side i det vinterkolde Stockholm og holdes primært i farverne blå, grå og sort med lejlighedsvis effektfuld brug af pangfarver på f.eks. en rød jakke eller en pink kuffert. Sortniveauet er dybt og perfekt balanceret, så det altid er let at bevare overblikket over handlingen uanset om det er nattescener eller ting der foregår i skyggen. Det hele går op i en højere enhed og der er ikke en finger at sætte på billedsiden af denne førsteklasses blu-ray udgivelse fra Sony.
 
The Girl in the Spider’s Web's kommer med et 5.1 DTS-HD MA lydspor, der på én gang er både dynamisk og detaljeret i de vilde actionscener og samtidigt er der mange gode eksempler på hvordan man ved hjælp af baggrundsstøjen gør effektivt brug af surroundhøjtalerne for at skabe den rette atmosfære f.eks. på NSA-hovedkontoret, avisredaktionen eller især i scenerne i lufthavnen. Actionsekvenserne, der bl.a. indeholder eksplosioner, biljagter og kampscener, er både udført med stor realisme og samtidigt med fuld skrue på surroundeffekter og subwoofer, hvilket bidrager til at trække os ind i handlingen. Dialogen fremstår i alle scener klart, tydeligt og perfekt positioneret i lydbilledet.
 
• Audio Commentary: med instruktør Fede Alvarez og manuskriptforfatter Jay Basu
• Deleted Scenes (1080p, 15:36 total runtime)
• Claire Foy: Becoming Lisbeth (1080p, 9:50)
• All About the Stunts (1080p, 6:40)
• Creating the World: The Making-Of (1080p, 15:59)
• Secrets of the Salander Sisters (1080p, 4:56)
• Previews (1080p, various runtimes)
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet april 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser