Halloween blu-ray ammeldelse

 
Halloween blu-ray ammeldelse

Halloween blu-ray ammeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Halloween blu-ray ammeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 46 minutter
Lyd: DTS:X
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 14. marts 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Gys, Thriller, horror
Biograf premiere: 18. oktober 2018.

Instruktør: David Gordon Green
Manuskript: Jeff Fradley, Danny McBride, David Gordon Green, John Carpenter, Debra Hill
Producere: Malek Akkad, Laura Altmann, Bill Block
Fotograf: Michael Simmonds
Klip: Timothy Alverson
Musik: Cody Carpenter, John Carpenter, Daniel A. Davies
 
Skuespiller:
Jamie Lee Curtis som Laurie Strode
Judy Greer som Karen
Andi Matichak som Allyson
James Jude Courtney som The Shape
Nick Castle som The Shape
Haluk Bilginer som Dr. Sartain
Will Patton som Officer Hawkins
 
Beskrivelse: 
I Halloween vender Jamie Lee Curtis tilbage som Laurie Strode, der tager det endelige opgør med Michael Myers, den maskerede morder, som hun undslap en Halloween-aften for 40 år siden. Myers, der har været indespærret på en psykiatrisk afdeling for farlige fanger, undslipper under en flytning til et nyt fængsel og går straks i gang med sine nådesløse myrderier. Laurie Strode har siden mordene for 40 år siden levet i en højsikret hytte, isoleret og uden kontakt til sin datter og dennes familie, men da det går op for hende, at Myers er på fri fod på selveste Halloween aften, bliver hun nødt at gå ind i jagten på monstret Myers for at beskytte sin familie.
 
Halloween blu-ray ammeldelse
 
Halloween er selvfølgelig en opfølger til John Carpenters klassiker fra 1978, men langt fra den første, for gennem tiderne har der været adskillige officielle og uofficielle opfølgere til den første Halloween, bl.a. H20 som markerede 20 år jubilæet. Denne udgave af Halloween ignorer dog de mellemliggende film og bygger videre på originalen og det har vist sig at være den rette strategi, for her får vi en klassisk og effektiv gyser, der trods en forudsigelig historie, alligevel føles frisk og moderne og formår at holde en høj spændingskurve lige til det sidste. Jamie Lee Curtis gør det fremragende i hovedrollen, som den handlekraftige og paranoide Laurie Strode, men også de øvrige kendte og mindre kendte skuespillere udfylder rollerne overbevisende. Det er afgjort med til at hæve niveauet på denne gyser, i modsætning til gysergenren generelt, som er præget af overspillede og karikerede karakterer. Manuskriptforfatterens usentimentale tilgang til hvem der må lade livet er også befriende og til tider overraskende.
 
Halloween blu-ray ammeldelse
 
Halloween er filmet digitalt og billedet fremstår i alle scener skarpt og komplekst med tydelige detaljer og teksturer, især i nærbilleder af ansigter. Farveskalaen er behageligt naturlig med ekstra fokus på rødt blod! som filmen har en del af. Størstedelen af filmen foregår, hvor det er mørkt udenfor og her er sortniveauet tæt og dybt og mørket er med til at definere uhyggen i en del scener, uden at det går ud over orienteringen. Også en scene i mørke kombineret med tåge håndteres uden problemer med billedstøj.
 
Halloween har et glimrende DTS:X soundtrack med god gang i de dybe og de øvrige surroundkanaler, som er kraftigt medvirkende til at man sidder på kanten af stolen især i den dramatiske finale. De mere underspillede lydeffekter undervejs i filmen gengives også med stor klarhed i lyden og er effektivt medvirkende til at øge uhyggen. John Carpenters ikoniske soundtrack giver en god reference til den originale film, men føles måske en anelse outdated med dens 80’er Synth. Dialogen fremstår overalt klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
• Deleted/Extended Scenes (1080p, 12:42 total runtime)
• Back in Haddonfield: Making Halloween (1080p, 6:05)
• The Sound of Fear (1080p, 3:19)
• Journey of the Mask (1080p, 2:33)
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser