Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse

Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 28. marts 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Krig, gyser
Biograf premiere: 8. november 2018

Instruktør: Julius Avery
Manuskript: Billy Ray, Mark L. Smith
Producere: bl.a. J.J. Abrams, Jo Burn, Jon Cohen
Fotograf: Laurie Rose, Fabian Wagner
Klip: Matt Evans
Musik: Jed Kurzel
 
Skuespiller:
Jovan Adepo som Boyce
Wyatt Russell som Ford
Mathilde Ollivier som Chloe
Pilou Asbæk som Wafner
John Magaro som Tibbet
 
Beskrivelse: 
Overlord udspiller sig op til D-Dagen, hvor en lille gruppe amerikanske soldater skal sprænge et radiotårn i en fransk landsby. Bag fjendens linjer får de sig dog noget af en overraskelse. Det er nemlig ikke kun grusomme nazister, som venter dem, men også de skrækindjagende resultater af en række hemmelige nazi-eksperimenter.
 
Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Det eneste navn som pryder coveret til Overlord er J.J. Abrams og det er egentlig en skam for han er ”kun” producer på filmen. Mange gange kan fraværet af navne på coveret indikerer at filmen måske ikke just er den bedste, især nå man vælger produceres navn fremfor en eller flere skuespillers eller instruktørens. Jeg kan dog allerede nu afslører at dette bestemt ikke er tilfældet med Overlord som ender med at blive en herlig lille perle indenfor genren krigs og horrorfilm. Interessant for det danske publikum er selvfølgelig også at Pilou Asbæk er en af de bærende kræfter i filmen.

Overlord starter i et militærfly på vej mod Frankrig. Indeni sidder en gruppe allierede soldater der inden D-dagen skal have neutraliseret en tysk kommunikationspost i det franske indland, så tropperne i normandiet har en chance for at komme i land. Det går selvfølgelig ikke helt som planlagt og indflyvningen bliver spoleret af tysk antiluftskyts så de få gæve soldater må springer ud af flyet før tid. En håndfuld overlever og drager mod byen hvor de skal neutralisere de tyske styrker.

Hvad de allieredes efterretningsvæsen ikke har formået at opsnappe, er at lige netop denne franske by bliver brugt til nogle vederstyggelige forsøg anført at den tyske SS officer Wagner (Pilou Asbæk). De allierede soldater finder hurtigt ud af at de er ekstremt i undertal, men beslutter alligevel at fuldfører deres mission, da de er en del af en større sag og ikke kan lade deres kammerater i stikken der snart skal betræde normandiets sand. Det kommunikationsudstyr de er sendt afsted for at ødelægge er stærkt bevogtet, men de får hjælp fra en lokal til at snige sig ind og støder her på noget langt mere frygteligt end de først forventede, nemlig nazisternes eksperimenteren med deres såkaldte supersoldater som skulle fører riget videre i årtusinder.

Overlord tilhører nemlig sub-subgenren nazisploitation som fra tid til anden får en revival. Vi elsker åbenbart at se nazister bliver dræbt på voldsom vis og føler jo nok også at det er dem fortjent. Ved første øjekast fik jeg dog også med det samme en fornemmelse at jeg sad med en grindhouse film og hvis jeg ikke vidste bedre kunne jeg sagtens tro jeg så noget kreeret af Robert Rodriguez eller Eli Roth. Filmmæssigt vil jeg sige at Overlord minder om Død Snø, men det fede ved Overlord er at den er delt op i to, ligesom man kender det fra grindhouse-genren. Den første halvdel af filmen kunne lige så godt være Saving Private Ryan hvorimod anden halvdel er ren zombie splat. Det er herligt at overvære på den helt fede måde.

Min afsluttende bemærkning må derfor blive at Overlord tilfredsstiller som ren krigs- og horror-popcornfilm, men der er faktisk også en god historie, det er ikke bare en slå-hjernen fra film. Bevares det er set før som tidligere nævnt. Det er bare i Overlord velpoleret, velfortalt og når man tænker på at det kun er anden spillefilm af instruktør Julius Avery så kan jeg man ikke andet end glæde sig til at se, hvad han mere har at byde på.
 
Overlord UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 4K transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår på de sårede soldater, men zombierne er utrolig detaljerede og troværdige og der bliver leveret gore for alle pengene. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt så er billedet også fremstillet så det virker en anelse gammeldags og det bidrager godt til den tidligere nævnte grindhouse stemning. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
Overlord kommer med et Dolby Atmos lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener når filmens soldater folder sig ud. Der er meget action og gore i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og fornævnte baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas..
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser