Hotel Artemis blu-ray anmeldelse

 
Hotel Artemis blu-ray anmeldelse
 
 Hotel Artemis blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Hotel Artemis blu-ray anmeldelse
 
Zone: B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, Thriller
Biograf premiere: 26. juli 2018
 
Instruktør: Drew Pearce
Manuskript: Drew Pearce
Producere: bl.a. Drew Pearce, Jeffrey Stott, Arthur Wang
Fotograf: Chung-hoon Chung
Klip: Gardner Gould, Paul Zucker
Musik: Cliff Martinez

Skuespiller:
Jodie Foster som The Nurse
Dave Bautista som Everest
Sterling K. Brown som Waikiki
Sofia Boutella som Nice
Jeff Goldblum som Niagara
 
Beskrivelse: 
Los Angeles 2028. Hotel Artemis er et hemmeligt og eksklusivt hospital for kriminelle medlemmer. Oversygeplejersken Jean Thomas (Jodie Foster) har styret stedet i 22 år og har uden problemer behandlet mordere, tyve og gangstere i en topmoderne skadestue med de nyeste behandlingsmetoder. Udenfor ordensmagtens radar ankommer nogle af verdens farligste kriminelle og indtil nu har de overholdt Hotel Artemis’ regler om ikke at myrde andre patienter indenfor murerne. Men en nat bliver ALLE regler droppet.
 
Hotel Artemis blu-ray anmeldelse
 
Der går længere og længere tid mellem vi ser Jodie Foster i en førende rolle og det over 5 år siden vi sidste så hende på det store lærred i Neill Blomkamps ambitiøse Elysium. I sommers var hun så tilbage i biografernes mørke med action thrilleren Hotel Artemis, en på papiret karakterdreven film med et kultpotentiale. Om dette potentiale så har udmundet sig i noget seværdigt, vil vi nu tage et nærmere kig på.

Filmen foregår I en meget nær fremtid, nærmere bestemt 2028. Los Angeles er plaget af et af de værste optøjer i byens historie. Gaderne er fyldte med massevis af protesterende, hvis eneste ønske er rent vand. Foster spiller den aldrende oversygeplejerske Jean Thomas, der i 22 år har bestyret det skumle Hotel Artemis, et faldefærdigt hotel der fungerer som et skjult hospital for byens kriminelle hvor skudsår og andre slags skrammer bliver lappet sammen med ved hjælp af nanoteknologi. Så længe man har et medlemskab og overholder beværtningens hovedregel om ikke at begå mord inden for hospitalets fire vægge er man velkommen.

Midt i dette kaos er fire bankrøvere fanget efter deres sidste kup endte katastrofalt. Deres eneste håb om overlevelse er Hotel Artemis. Denne skæbnesvangre nat mødes flere skæbner på Hotel Artemis, hvor livet ikke vil være det samme for nogen af dem, når natten er omme. Hotel Artemis er en original idé fra Drew Pearce, der både har skrevet manuskriptet og instrueret. Hotellets indretning og det faktum at den udspiller sig en våd nat i Los Angeles, er med til at give filmen en klassisk noir-stemning, som tjener historien rigtig godt. Det meste af historien foregår indenfor hotellets mure, hvor man fornemmer det lurende kaos udenfor som man kun får korte glimt af via diverse nyhedsudsendelser.

Holdet af skuespillere som medvirker, gør det alle godt og castingen sidder stort set lige i skabet. Dave Bautista er som altid typecastet sygehjælperen, der kan være blid som et lam, men på den anden side ikke er bange for at bruge sin størrelse til at beskytte Jean. Jeg var til tiden lidt ambivalent i forhold til Jodie Foster som virkede til at overspille en smule, men set i sin helhed gør hun det godt som Jean der ikke har været udenfor hotellet i evigheder.

Hotel Artemis har kult potentiale, men det er endnu for tidligt om den reelt bliver kult. Det er bestemt en interessant historie, der giver et indblik i en kriminel underverden der kører parallelt med vores egen ligesom man har set med John Wick. Filmens relativt korte spilletid på omkring halvanden time er tilpas og sikrer man er underholdt og ikke mister koncentrationen i de mange dialog drevne scener der dog hurtigt bliver adskilt af voldelige sekvenser. Som det nok fremgår, kunne jeg godt lide Hotel Artemis. Jeg er ikke helt oppe at ringe, men føler bestemt heller ikke jeg er blevet snydt af filmens plot og handling, som det til tider sker når man har set en trailer, men så oplever noget helt andet når man ser filmen.
 
Hotel Artemis blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC-transfer, som er fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte får lov til at have en god dybde og kraft i af at filmen foregår om natten og der derfor er mange mørke scener. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en fin detaljemængde. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor, selvfølgelig på engelsk. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system, der er fuld knald på alt lige fra effekter og musik til bandeord. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får også lov til at sparke fra sig når det er relevant. Det er en effektiv lydside som fint supplerer den visuelle stil.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet marts 2019.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser