Skyscraper blu-ray anmeldelse

 
Skyscraper blu-ray anmeldelse

Skyscraper blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Skyscraper blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 42 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 15. november 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action
Biograf premiere: 12. juli 2018.

Instruktør: Rawson Marshall Thurber
Manuskript: Rawson Marshall Thurber
Producere: Chen On Chu, Beau Flynn, Dany Garcia
Fotograf: Robert Elswit
Klip: Julian Clarke, Michael L. Sale
Musik: Steve Jablonsky
 
Skuespiller:
Dwayne Johnson som Will Sawyer
Neve Campbell som Sarah Sawyer
Chin Han som Zhao Long Ji
Roland Møller som Kores Botha
Noah Taylor som Mr. Pierce
Byron Mann som Inspector Wu
Pablo Schreiber som Ben
 
Beskrivelse: 
I Skyscraper ansættes den tidligere FBI-agent Will Sawyer, som sikkerhedsansvarlig for verdens højeste bygning, The Pearl, beliggende i Hong Kong. Will har under en fejlslagen FBI-redningsaktion mistet den nederste del af benet, men er kommet tilbage i topform og har nu en kone og 2 børn. Som et led i ansættelsen som sikkerhedsansvarlig for The Pearl, får familien lov til at bo på en luksussuite i bygningen, som endnu ikke er officielt åbent. Det er hans tidligere FBI-kollega, Ben, der har anbefalet Will til jobbet, men det står snart klart, at Ben har haft skumle bagtanker hermed. For via Wills job og adgangsrettigheder, som sikkerhedsansvarlig, er det hensigten at overtage styringen af bygningens automatiske brandslukningsanlæg og bogstaveligt talt ryge ejeren, Zhao Long Ji, som bor øverst oppe, ud af bygningen. Forbryderne anstifter en brand midt i den 225 etager høje bygning og Wills familie er nu fanget ovenover flammerne. Will indleder en desperat kamp for at nå frem til familien for at få dem sikkert ud af den brændende bygning.
 
Skyscraper blu-ray anmeldelse
 
I Skyscraper står klicheerne nærmest i kø; skurkene er iskolde og megaonde, flere scener bl.a. den med ’spejlsalen’ eller kranen er for langt ude, børnene der tages som gidsler og en Will Sawyer der nærmest er umenneskelig stærk trods benprotesen (bl.a. afholder han egenhændigt en bro fra at kollapse indtil familien når i sikkerhed). Alligevel synes jeg at instruktøren Rawson Marshall Thurber har formået at skabe en medrivende og spændende actionfilm fyldt med på vilde stunts og flotte filmeffekterne, hvor man til tider sidder på kanten af sofaen i spænding og andre gange ryster på hovedet over hvor overgearet og langt ude det hele er. Skyscraper lægger sig i kølvandet på actionklassikere som Die Hard og Det tårnhøje helvede uden dog at nå deres højder, men som gedigen popcorns underholdning dagen derpå er Skyscraper helt klart anbefalelsesværdig. Hovedrollerne i Skyscraper varetages fint af Dwayne Johnson (The Rock), Neve Campbell, Chin Han, Pablo Schreiber samt vores egen Roland Møller som skurk, mens nogle af skuespillerne, der besætter de mindre roller, som f.eks. politiinspektør Wu, falder hult igennem. Det er dog til at se igennem fingrene med når The Rock som altid leverer varen.
 
Skyscraper blu-ray anmeldelse
 
På billedsiden lader Skyscraper ikke noget tilbage at ønske. Billederne er ultraskarpe og detaljerede, hvilket især kommer til udtryk i scenen, hvor Zhao giver Will en demonstration af ’spejlsalen’ i The Pearl, men også generelt i ansigtsdetaljer i nærbilleder. Størstedelen af filmen foregår hvor det er mørkt udenfor, såvel som inde i bygningen og flammerne fungerer dermed som eneste lyskilde. Her er det lykkedes at balancere den smule lys der er tilgængelig, så det aldrig er svært at orientere sig og samtidigt at opnå en god dybdevirkning via et forbilledligt højt sortniveau..
 
Skyscraper's Dolby Atmos soundtrack er muligvis filmens største trækplaster for her giver der fuld gas på alle tangenter. Atmos kanalerne kommer til fulde til udtryk med hvislende kastevinde i scenerne hvor Will hænger udenpå bygningen, eller når familien passerer gennem The Pearls haveområde, hvor flammehavet brøler eller når helikoptere panorerer ind og ud af lydbilledet. Der er gode og præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, hvor man tydeligt fornemmer projektiler og granater suse forbi, mens der samtidigt gives fuld gas på subwooferen i de mange eksplosioner. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Opsummeret så vil Skyscraper være oplagt demo materiale for et godt Atmos surround anlæg, for her får man virkelig smæk for skillingen.
 
 
• Deleted Scenes (1080p; 12:07)
• Extended Scenes (1080p; 10:17)
• Inspiration (1080p; 4:12)
• Friends No More (1080p; 3:19)
• Kids in Action (1080p; 2:40)
• Pineapple Pitch (1080p; 1:38)
• Feature Commentary by Director Rawson Marshall Thurber
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser