The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
 The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
 The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 44 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2018
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Science Fiction
Biograf premiere: 2. august 2018

Instruktør: Jennifer Yuh Nelson
Manuskript: Chad Hodge
Producere: bl.a. John H. Starke, Dan Cohen, H.H. Cooper
Fotograf: Kramer Morgenthau
Klip: Maryann Brandon, Dean Zimmerman
Musik: Benjamin Wallfisch
 
Skuespiller:
Amandla Stenberg som Ruby Daly
Harris Dickinson som Liam Stewart
Skylan Brooks som Chubs
Miya Cech som Zu
Patrick Gibson som Clancy Gray
 
Beskrivelse: 
En gruppe teenagere, der har udviklet mystiske og kraftfulde evner, erklæres farlige og sendes til en rehabiliteringslejr. Ruby, der er en af de stærkeste af dem, stikker af og slutter sig til en gruppe af andre undslupne teenagere. Men flokken må hurtigt indse, at de må sætte sig til modværge mod dem, der har forrådt dem.
 
 The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Det har de seneste 10 år været utrolig populært at filmatiserer de såkaldte dystopiske young adult-romanserier hvor fænomener som The Hunger Games, The Maze Runner og Divergent virkelig har vist at der er et publikum for denne slags film. Indtil for et par år siden var Alexandra Bracken et totalt ubeskrevet blad på dansk, men i det store udland er hans romanserie Darkest Minds et stort fænomen. Trilogi serien består af tre hovedbind og der er derudover udkommet tre såkaldte tilhørende historier. Første bog i serien er blot kaldet The Darkest Minds er nu udkommet som film og vi har derfor taget et nærmere kig på fænomenet.

En mystisk sygdom dræber stort set alle børn i alderen 8-14 år i USA, og de børn, der overlever, udvikler alle overnaturlige evner, såsom tankekontrol og telekinese. Et samfund i krise vælger at spærre alle disse børn inde i såkaldte rehabiliteringslejre. Da Ruby blev 10 år gammel skræmte hun sine forældre så meget, at de låste hende inde i garagen og ringede til politiet. Der var sket noget med hende i løbet af natten. Hun har evner til at kontrollere folks hjerner og faktisk helt slette deres hukommelse, men det er indtil nu lykkedes hende at skjule sine evner. Noget som regeringen mener, kun kan løses ved at sende hende til den brutale rehabiliteringslejr Thurmond.

Med hjælp fra den såkaldte Børnefond, som er en modstandsbevægelse, der bekæmper den totalitære regering, lykkes det Ruby at undslippe. Hun er dog ikke tryg ved denne fond, og det lykkes hende også at stikke af fra dem. Hun møder tre andre unge, der også er på flugt, Liam, Chumbs og Zu, og de fire søger kurs mod det sagnomspundne fristed East River, hvor alle børn øjensynligt kan leve i fred og frihed. Men vejen dertil bliver lang og besværlig, og både Børnefonden og regeringssoldaterne er konstant i hælene på firkløveret.

Plottet er på ingen måder unik og handlingen er i store træk set før. Man kan blot tage et kig på de tidligere nævnte young adult film, men Bracken har alligevel formået at skabe sit helt eget univers og sine helt egne interessante personer. Som det er sædvanen med disse trilogier, er intet på plads endnu, og man bliver nødt til at vente på en eventuel fortsættelse for at få resten af historien med, medmindre man selvfølgelig allerede har læst bøgerne og ved hvad der sker. Filmen kan dog sagtens stå alene, hvis man kan overleve den forholdsvis åbne slutning, og selv om The Darkest Minds ikke overgår hverken The Hunger Games eller The Maze Runner har den bestemt en berettigelse og underholder mens den er i gang.
 
 The Darkest Minds UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
 
Filmen leveres i et utrolig flot 2.39:1 H.265 HEVC transfer, som er fremragende behandlet på denne 4K udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del, farverne er dejlig varme, som man er vant til fra film i denne genre. Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer der er på når børnene bruger deres evner, våben og især øjnene ikke kan undgå at imponere. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne og man er ofte i tvivl om hvad der er rigtige scenarier og hvad der er computer animeret. Der er ikke andet at sige end at den visuelle formåen hvad angår 4K oplevelsen næsten er i top og at der også er noget af komme efter på HDR fronten, hvor samtlige farver står lysende klart.
 
Filmen kommer med et Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere, som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener. Der er en del action i denne serie, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, selv ved en høj lydstyrke, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser