Venom blu-ray anmeldelse

 
Venom blu-ray anmeldelse

Venom blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Venom blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 52 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. februar 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Sci-fi, action, komedie
Biograf premiere: 11. oktober 2018.

Instruktør: Ruben Fleischer
Manuskript: Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Kelly Marcel
Producere: Avi Arad, Howard Chen, Edward Cheng
Fotograf: Matthew Libatique
Klip: Alan Baumgarten, Maryann Brandon
Musik: Ludwig Göransson
 
Skuespiller:
Tom Hardy som Eddie Brock / Venom
Michelle Williams som Anne Weying
Riz Ahmed som Carlton Drake / Riot
Scott Haze som Sikkerhedschef Roland Treece
Reid Scott som Dr. Dan Lewis
Jenny Slate som Dr. Dora Skirth
Melora Walters som den hjemløse Maria
 
Beskrivelse: 
Venom begynder med at et kommercielt rumskib styrter ned på jorden. En astronaut overlever mirakuløst, men en mystisk parasit eller symbiot har overtaget hans krop, og allerede på vej i ambulancen vandrer den over i en ny værtskrop og undslipper. Med rumskibet var også 3 andre symbioter, som rigmanden og videnskabsmanden Carlton Drake hurtigt sikrer sig og bringer tilbage til hans udviklingsafdeling, Life Foundation. Her eksperimenterer han med at få symbioterne til at gå i symbiose med et menneske for at forbedre menneskets muligheder for at overleve på andre planeter. Problemet er blot, at de fleste forsøg ender med at forsøgspersonen dør, og da journalisten Eddie Brock, spillet af Tom Hardy, kommer på sporet af denne historie og konfronterer Drake med de døde forsøgspersoner, medvirker den magtfulde Drake til at Eddie fyres fra sit job. Han kontaktes dog snart af en af Drakes medarbejdere, der har fået moralske skrupler og gerne vil hjælpe med at afsløre Drake. Eddie smugles ind i Drakes udviklingsafdeling for at samle beviser, men under besøget inficeres han med symbionten Venom, som blandt andet giver ham superkræfter. Eddie undslipper Drakes vagter og kæmper sig hjem til sin lejlighed, hvor Venom bogstaveligt talt begynder at vise sit grimme ansigt og blandt andet stille krav om levende føde. Drake, der vil have fat i den undslupne symbiot kommer på sporet af Eddie/Venom og snart går den vilde jagt gennem San Fransiscos gader.
 
Venom blu-ray anmeldelse
 
Venom udspringer af Marvel-universet, som en af Spidermans ærkefjender eller superskurke uden vi dog ser noget til Spiderman i denne film. Filmen om Venom indledes til gengæld i et hektisk tempo, hvor der allerede indenfor de første 10 minutter er styrtet et rumskib ned, en symbiot er undsluppet og har undervejs slået 8-10 personer ihjel og skiftet vært op til flere gange. Resten af filmen fortsætter stort set i samme tempo og det levner ikke meget plads til at opbygge en ordentlig spændingskurve eller uhygge. Det virker som om der er blevet klippet brutalt i råmaterialet, for at vi hurtigst muligt skal nå frem at møde vores hovedperson, Eddie Brock og dennes alterego, Venom. Der kunne godt have været brugt væsentligt mere tid på selve karakteropbygningen og f.eks. på forhistorien inden rumskibet styrtede ned, også selvom det måske ville være noget man havde set før, som i f.eks. Life eller klassikeren Alien.

Venoms styrke er elementet af grotesk sort humor der kommer til udtryk i Eddies interne skænderier med Venom, eller da Eddies ex- kæreste Anne midlertidigt låner Venom og ’kommer til’ at bide hovedet af en vagt og bagefter får moralske skrupler. Venoms stemme, som er grotesk dyb, har i sig selv også et element af humor. Det er dog ikke så man vrider sig i sædet af grin på noget tidspunkt, og der er langt til niveauet i f.eks. Antman and the Wasp, som er lidt i samme genre. Hovedrollerne varetages fint af Michelle Williams og Tom Hardy, mens Riz Ahmed ærlig talt ikke er særligt skræmmende som hovedskurken Carlton Drake.

Selve symbioterne er ganske godt udført CGI som er flot integreret i billedet, mens aktionscenerne, hvor Venom dels overtager Eddie Brocks krop helt eller delvist og f.eks. agerer gribearme i scenen, hvor Eddie/Venom på motorcykel jages gennem San Fransiscos gader af Drakes folk i biler, er fantastisk godt lavet.

Venoms officielle varighed er angivet til 1:52, men filmens handling slutter reelt efter 1:36, hvorefter der under rulleteksterne følger først en appetizer for næste Venom film, der introducerer Woody Harrelson, som ny skurk og senere et klip fra Spider-Man: Into the Spider-Verse. Det holder simpelthen ikke at angive næsten 15 minutter rulletekster og sneak peaks som spilletid. Det virker som at man efter de alenlange Avengers film ikke tror publikum vil acceptere en film der varer ret meget under 2 timer og derfor har forsøgt at fylde tiden ud med rulletekster. Det ville have klædt Venom bedre at bruge tiden på at elaborere karakterer og handlingen mere.
 
Venom blu-ray anmeldelse
 
På billedsiden er Venom udstyret med ekstremt detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning. Sortniveauet imponerer og giver god dybde i både de indendørs og udendørs actionscener, hvor der f.eks. er masser af dynamik i førnævnte biljagt. I de voldsomme kampe mellem Riot og Venom hen mod slutningen er det ligesom billederne bliver lidt tegneserieagtige og gnidrede, men alt i alt er Venom på Blu-ray en førsteklasses udgivelse fra Sony.
 
Venom kommer med et 5.1 DTS-HD MA-lydspor, der er af ganske høj kvalitet, trods det begrænsede antal kanaler. Lydbilledet er yderst veldefineret og effektfuldt i filmens mange actionsekvenser og der er hele tiden gode og præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere når mennesker eller andre objekter flyver gennem luften, mens der samtidigt er godt med drøn på subwooferen, når det er påkrævet. Soundtracket leveres af Ludwig Göransson, som også har skrevet musikken til Black Panther, og det underbygger filmes handling fint uden det på noget tidspunkt dominerer. Dialogen fremstår alle steder højtopløst, tydeligt og perfekt integreret i lydbilledet.
 
 
• Venom Mode (1080p, 1:52:08)
• Deleted & Extended Scenes (1080p)
• From Symbiote to Screen (1080p, 20:03)
• The Anti-Hero (1080p, 10:01)
• The Lethal Protector in Action (1080p, 9:14)
• Venom Vision (1080p, 7:02)
• Designing Venom (1080p, 5:34)
• Symbiote Secrets (1080p, 2:40)
• Select Scenes Pre-Vis (1080p, 13:53 total runtime)
• Music Videos (1080p)
• Spider-Man: Into the Spider-Verse Sneak Peek (1080p, 3:34)
• Previews (1080p) 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser