The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 47 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 31. januar 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Science Fiction
Biograf premiere: 13. september 2018

Instruktør: Shane Black
Manuskript: Shane Black og Fred Dekker
Producere: bl.a. Bill Bannerman, Ira Napoliello, John Davis
Fotograf: Larry Fong
Klip: Harry B. Miller III
Musik: Henry Jackman
 
Skuespiller:
Boyd Holbrook som Quinn McKenna
Jacob Tremblay som Rory McKenna
Trevante Rhodes som Nebraska Williams
Sterling K. Brown som Traeger
Olivia Munn som Casey Brackett
 
Beskrivelse: 
I Shane Blacks heftige genfortolkning er Predator mere dødbringende end nogensinde, og kun et løst organiseret team kan forhindre udryddelsen af den menneskelige race. The Predator følger op på den populære franchise, der udover de tre regulære forgængere også tæller to spinoff-film i form af Alien vs. Predator og dens efterfølger Aliens vs. Predator 2.
 
The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Shane Black er manden bag den nye Predator film, der blot har fået titlen The Predator. Black var faktisk med i originalen fra 87, hvor han spillede Hawkins og for dem der ikke kan huske hvem det er, så er det ham med de store firkantede 80’er briller. Udover at være skuespiller og instruktør har Black også været med til at skrive en del manuskripter og har udover The Predator været med til at skrive manuskriptet til film som Dødbringende våben, The Long Kiss Goodnight og Iron Man 3.

En gruppe amerikanske soldater er på opgave i den colombianske jungle hvor de er på jagt efter nogle narkobagmænd. Det hele går dog i vasken, da et rumskib nødlander og alle soldaterne på nær én, Quinn McKenna undslipper og det gør han tilmed med noget Predator grej. Han forlader området og kort efter ankommer en sort helikopter med nogle specialstyrker der tydeligvis er klar over hvad der er sket og udmærket er klar over at der muligvis er en Predator løs i området.

Disse specialstyrker viser sig at være en specialenhed indenfor det amerikanske militær og de kender til flere begivenheder hvor disse Predators har besøgt jorden for at jage. Her bliver der nævnt et par årstal der svarer til hændelserne i de to første Predator film hvorimod den tredje film fra 2010 ikke bliver nævnt og derfor må være ude af scope for denne fortsættelse. McKenna bliver snuppet af nævnte specialstyrke og sammen med en bedøvet Predator bragt til et black site hvor der forskes i Predators.

Og herfra går det selvfølgelig helt galt for man fanger ikke bare en Predator og tror man har uskadeliggjort den. Og snart er McKenna endnu engang på jagt efter den Predator som nedlagde hans enhed. Selv om Shane Black ikke har valgt at anerkende handlingsforløbet i Predators fra 2010 har han dog bibeholdt ideen fra filmen og før vi får set os om er der ikke blot en, men to løsslupne Predators der skaber ravage. Uden dog at skulle afsløre for meget af handlingen kan jeg dog afsløre at der er en vis mening i, at den Predator som nødlandede på jorden netop nødlandede her og ikke på en tilfældig anden planet.

Der er blevet sagt og skrevet meget om The Predator da den landede i biograferne tilbage i september. Flere anmeldere kaldte den årets dårligste film og der var i det hele taget mere ris end ros at hente. Der var dog også positive rygter og i det hele taget delte filmene vandene hvor det dog især var hardcore fans af originalen der bestemt ikke var vild med denne nye fortolkning og som heller ikke var glade for 2010 filmen. Personligt var jeg fint underholdt af The Predator som er en omgang popcorn action. Filmen har dog en masse huller og der er også adskillige ting som slet ikke giver mening, men action er der masser af. Det jeg synes er mest ærgerlig er at vi ikke er tilbage i originalens fodspor hvor det var en enkelt ”almindelig” Predator som gjorde verden usikker, men at det hele tiden skal toppes af noget nyt og større ligesom det var tilfældet i Jurassic World: Fallen Kingdom.

Jeg kan dog ikke lade være med at trække på smilebåndet over at musikken fra originalen langt hen af vejen er bibeholdt og det bidrager til nostalgien. Hvis du vil underholdes med en god omgang Predator action kan du roligt se filmen hvorimod hvis du forventer en dyster og mere dyb historie vil du blive skuffet for indrømmet, dette er samlebåndsarbejde.
 
The Predator UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
The Predator kommer med et Dolby Atmos der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system ligesom de to forrige film i rækken. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden så det er bare med at skrue op for volumen.
 
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet febraur 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser