Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse

 
Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse

Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Dolby digital 5.1: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.35:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. februar 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2 - 3D Blu-ray + blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biograf premiere: 4. oktober 2018.

Instruktør: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig
Manuskript: Karey Kirkpatrick, Clare Sera, John Requa
Producere: Allison Abbate, Glenn Ficarra, Karey Kirkpatrick
Klip: Peter Ettinger
Musik: Heitor Pereira
 
Skuespiller som ligger stemme til original + (Danske i parentes)
Channing Tatum som Migo (Kenneth M. Christensen)
James Corden som Percy (Silas Holst)
Zendaya som Meechee (Annelie Karui Saemala)
Common som Stonekeeper/Stenmesteren (Liam O'Connor)
LeBron James som Gwangi (Alexandre Willaume)
Danny DeVito som Dorgle (Ole Boisen)
Gina Rodriguez som Kolka (Camilla Lau)
 
Beskrivelse: 
I Smallfoot er alt vendt på hovedet: Yetierne lever isoleret på toppen af Himalayabjergene ovenover skyerne med deres faste ritualer og myter og hvor menneskene (som de kalder Smallfoot) er monstrene, som ingen tror findes. En dag ender hovedpersonen, Yetien Migo, uden for landsbyen og da en flyvemaskine samtidigt styrter ned får han øje på piloten, en Smallfoot. Han henter resten af landsbyen for vise dem beviset, som desværre er gledet ned af bjerget i mellemtiden. Migo holder dog på sit, hvilket resulterer i at han til sidst forvises fra landsbyen. Han kontaktes dog snart af en undergrundsgruppe, Smallfoot’ernes Forsknings Forening (SFF), og sammen med dem beslutter han sig for tage ned af bjerget for at hente en Smallfoot med hjem som bevis. Det bliver en farefuld færd med masser af sjove kommunikationsproblemer mellem Migo og mennesket, tv-værten Percy, mens det store opgør venter når Yeti stammens virkelighed udfordres af en ægte levende Smallfoot.
 
Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse
 
Smallfoot er en god og hyggelig animationsfilm for hele familien, som også rummer et par gode moraler om ikke at skue hunden (eller Yetien) på hårene, eller om at tro på sig selv og udfordre det kendte verdensbillede. Interessant er også Yetiernes dilemma om de skal fortsætte med at leve isoleret og dermed beskytte dem selv fra at blive jaget af menneskene, eller imødegå deres nye virkelighed og forsøge at leve i harmoni med dem. Skåret ind til benet er Smallfoot en anelse forudsigelig, men meget underholdende og hjertevarm historie med masser af sjove replikker, gode originale sange og god humor. Stemmerne leveres af et stjernebesat hold, bestående af blandt andet Channing Tatum, James Corden, Zendaya, Common og Danny DeVito. De leverer alle varen, men især James Corden er forrygende morsom, som Percy, mens Common leverer en cool rap, i rollen som høvdingen Stenmesteren, hvilket er nytænkende i tegnefilms sammenhæng. I den danske udgave er det L.O.C der rapper og det fungerer næsten endnu bedre.
 
Smalfoot 3D blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden af Smallfoot er en sand fornøjelse for øjet med et kulørt, krystalklart og meget detaljeret billede med flotte scenerier både i Yetiernes sneklædte verden og den kinesiske by de besøger i menneskenes verden. 3D versionen giver masser af dybde og rumlighed i billedet, og lettere kilden i maven når Migo flyver gennem luften, men pop out effekter (ting der ser ud til at flyve ud af skærmen) er der ikke nogen af, hvilket er lidt skuffende for en 3D animationsfilm. Animationerne er sjove og glidende, som f.eks. når Migo sniger sig eller hopper afsted i sneen, mens Yetiernes pels (som der er masser af!) bølger livagtigt i vinden. Man kan diskutere om udseendet af Yetierne, som ligner en mellemting mellem Trolls og Sullivan fra Monsters, Inc. clasher med menneskene og deres verden, som er holdt i en mere realistisk stil, men alt er vel tilladt i en animationsfilm.
 
Smallfoot udkommer på blu-ray med et engelsk DTS-HD Master Audio 5.1 og et dansk Dolby digital 5.1 soundtrack, som er meget gennemført udført med en flot dynamik i action sekvenserne, hvor lydeffekterne effektivt panoreres rundt i alle surroundhøjttalere. Soundtracket indeholder gode originale sange skrevet til filmen og indsunget af skuespillerne selv, hvilket fungerer glimrende, selvom sangene ikke helt når højderne vi kender fra Frost og Vaiana. Dialogen fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret og både de originale og de danske stemmer leveres med stor indlevelse.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet februar 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser