De Utrolige 2 blu-ray anmeldelse

 
De Utrolige 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

De Utrolige 2 blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 58 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 + Dolby Digital 5,1 Dansk, Svensk, Finsk, Engelsk
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 10. december 2018
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Familie, Eventyr
Biografpremiere: 30. august 2018

Instruktør: Brad Bird
Manuskript: Brad Bird
Producer: John Lasseter, Nicole Paradis Grindle, John Walker
Fotograf: Mahyar Abousaeedi, Erik Smitt
Klip: Stephen Schaffer
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller som ligger stemmen til original version:
Craig T. Nelson som Bob Parr / Mr. Incredible
Holly Hunter som Helen Parr / Elastigirl
Sarah Vowell som Violet Parr
Samuel L. Jackson som Lucius Best / Frozone
Brad Bird som Edna Mode
 
Beskrivelse:
Store ødelæggelser og et generelt dalende ry i medierne har betydet, at superhelte-gerningen er blevet gjort ulovlig. Men de tidligere helte kontaktes af rigmanden Winston, der sammen med sin søster Evelyn, vil genskabe superheltenes status i samfundet. Dertil skal de dog bruge Elastipigen, der rodes ind i en kompliceret sag med en mystisk superskurk. Det efterlader en fortvivlet Hr. Utrolig alene hjemme med børnene - og med en hyperaktiv dreng, en teenagepige og et spædbarn med ukontrollerede superkræfter, får farmand sin sag for.
 
De Utrolige 2 blu-ray anmeldelse
 
Da De Utrolige udkom tilbage i 2004 blev den en kæmpe succes for Pixar. Filmens slutning efterlod ikke meget tvivl om at der blev lagt op til en fortsættelse og den har vi måtte vente 14 år på. I år udkom fortsættelsen nemlig som bare har fået titlen De Utrolige 2. Den fortsætter hvor den første film sluttede og alle de kendte stemmer og ansigter er tilbage samt selvfølgelig en masse nye og i det hele taget er denne fortsættelse rigtig meget mere af det samme og på den rigtig gode måde.

De fleste som er interesseret har selvfølgelig set den første film, så det burde ikke være den største afsløring at De Utrolige 2 starter med kampen mod Undergraveren. Familien Parr tager selvsagt kampen op mod denne superfjende og de formår at stoppe ham, dog ikke uden konsekvenser. Kampen mod Undergraveren går nemlig ret så hårdt ud over byen rent materielt og spørgsmålet om, om superhelte bare sådan uden videre skal have lov til at bekæmpe kriminalitet uden konsekvenser tages op igen. Efter pres bliver det besluttet at det skal være slut med at superhelte kan tage loven i deres egne hænder og med denne lov bliver de elskede superhelte gjort lovløse.

Familien Parr ved ikke helt hvad de så skal give sig til og i det hele taget drejer store dele af denne film sig om almindelige hverdagsemner, så som at håndtere besværlige teenagere, hvordan man skal tjene til dagen og vejen, det at gå på kompromis og en helt masse andre ting som voksne kan nikke genkendende til. Disse emner er selvfølgelig noget tunge for børn så det er nok mest det voksne publikum som vil bemærke alle disse vink til hverdagens problemer. For børnene er Jack-Jack et af de helt store fokusområder i De Utrolige 2. Hans superkræfter begynder nemlig at manifesterer sig og han har ikke bare en eller to kræfter, men et hav af kræfter som han ikke er helt god til at styre, men så er det jo godt vi har den kære Edna Mode der kan give ham en højst tiltrængt superdragt.

At superheltene bliver gjort lovløse stopper dem selvfølgelig ikke og visse kræfter kæmper hårdt for at få dem tilbage og frem i lyset som de helte de reelt er. Derfor er det held at en ny fjende træder frem i kamparenaen, så der er nogen at kæmpe imod og det er heldigvis ikke så simpelt at regne ud hvem denne fjende egentlig er, så de små grå bliver sat på prøve, hvilket er en dejlig forandring.

Som nævnt er De Utrolige 2 rigtig meget mere af det samme og det er bestemt positivt ment. Det er også en af de bedre Pixar film længe og det virker i det hele taget som om Pixar har sagt til sig selv at de simpelthen ikke må fejle med denne udgivelse for den består prøven på alle punkter. Der er noget i historien for både børn og voksne, humor og sorg og så selvfølgelig den slutning vi alle sammen gerne vil have. Jeg kan ikke andet end anbefale De Utrolige 2 til alle der har bare en smule interesse for denne genre.
 
 De Utrolige 2 blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og overdimensioneret som man forventer det med tegne- og animationsfilm. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer på de forskellige helte ikke kan undgå at imponere. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne, og filmens visuelle formåen er som man forventer og ligner det vi er blevet præsenteret for i den første film.
 
Filmen kommer med både et engelsk DTS-HD Master 7.1 samt blandet andet et dansk Dolby Digital 5.1 lydspor. Jeg valgte at se filmen med både dansk og engelsk lydspor, hvor det engelske klart er at foretrække for voksne, selvom det danske lydspor absolut ikke er dårligt. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system og der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter, musik og snak. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag og subwooferen får også lov til at fortælle at den lever. Det er i det hele taget en rigtig god lydside som er på denne udgivelse som supplerer den visuelle stil rigtig godt.

Anmeldelse skrevet januar 2019.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser