Sharp Objects blu-ray anmeldelse

 
Sharp Objects blu-ray anmeldelse

Sharp Objects blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Sharp Objects blu-ray anmeldelse
 
Zone B
Spilletid: 7 timer og 1 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2018
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment / HBO
Antal disk: 2 x Blu-ray.

Genre: Thriller, drama, miniserie
 
Skuespiller:
Amy Adams som Camille Preaker
Patricia Clarkson som Adora
Chris Messina som Detective Richard Willis
Eliza Scanlen som Amma Crellin
Matt Craven som Chief Bill Vickery
Henry Czerny som Alan Crellin
Taylor John Smith som John Keene
Elizabeth Perkins som Jackie O'Neill
 
Beskrivelse: 
I serien Sharp Objects bliver journalisten Camille Preaker, opfordret af hendes avisredaktør til at tage tilbage til hendes barndomsby Wind Gap for at dække et mord på en ung pige og en anden ung pige, der er forsvundet. Redaktøren, som er en slags plejefar for Camille, ser det som oplagt mulighed og en form for terapi for Camille at se spøgelserne fra hendes opvækst i øjnene, da de har givet hende så mange ar på krop og sjæl, at hun har fået et massivt alkoholproblem. Camille er den ældste datter af tre, hvor den mellemste datter er død under mystiske omstændigheder. Hun vender nu hjem til det på overfladen polerede, men indadtil dysfunktionelle hjem ledet af den foruroligende overbeskyttende mor Adora, der klæder teenagedatteren Amma ud som et 10 årigt barn. Amma leger med et dukkehus, som er en tro kopi af familiens historiske hus, mens hun om aftenen lister ud og hænger ud med de andre lokale piger. I hendes jagt på sandheden og historien om mordet, møder Camille stor modstand, men også stor nysgerrighed fra lokalbefolkningen, der ser hende som den hjemvendte heltinde fra storbyen. Det er dog i det psykologiske spil med moderen Adora at Camille må tage den største kamp.
 
Sharp Objects blu-ray anmeldelse
 
Sharp Objects er instrueret af Jean-Marc Vallée, der også lavede den fantastiske Big Little Lies og man ser allerede fra første afsnit at niveauet er tårnhøjt. Det er lækkert filmet og klippet, og alle medvirkede skuespillere leverer på et tårnhøjt og troværdigt niveau. Instruktørens og dermed seriens styrke er igen personskildringen, hvor hovedpersonerne, som på overfladen kan virke perfekte, kommer til at vise nogle virkeligt usympatiske sider af sig selv, som serien skrider frem. Den primære handling i Sharp Objects suppleres ofte af brudstykker af episoder der foregår tidligere eller gennem Camilles mareridt. Det kan tolkes som om de mange spøgelser Camille har i bagagen hele tiden popper op i hendes alkoholomtågede hjerne, men det kan virke lidt forvirrende i forhold til hvilken tid vi handlingsmæssigt befinder os i. Samtidigt gør det dog seeren nysgerrig på hvilke episoder i Camilles barndom, der har bragt hende i den skrøbelige sindstilstand hun er endt i. Sharp Objects er baseret på en bog af Gillian Flynn, forfatteren bag succes filmen Gone girl, og det er måske derfor at Sharp Objects ikke når helt de samme højder som Big Little Lies, dertil virker moderens psykose og Camilles forhistorie lidt for overdreven og kompliceret. Lidt samme tendens som man ser i Gone girl efter min mening. Når det er sagt så er Sharp Objects alligevel en helt klart anbefalelsesværdig miniserie i høj HBO kvalitet, som elegant blander krimi og gys med psykologisk familiedrama, hvilket gør serien til en af årets bedste efter min mening.
 
Sharp Objects blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden i Sharp Objects leveres i tv-formatet 1:78, med smukke og detaljerige billeder fra den fiktive by Wind Gap, hvor historien foregår. Der er et dovent solsvedent look over farverne i de mange udendørs scener, som passer godt til den lille sydstats soveby, hvor teenagepigerne triller rundt på rulleskøjter i de lune aftener. Sortniveauet er så dybt som det skal være, men samtidigt er det let at orientere sig i de udendørs aftensscener, mens belysningen generelt er god i indendørsscenerne.

Lydsporet leveres i et DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, der fungerer glimrende. Serien er dog primært dialogbaseret, så der er ikke levnet megen plads til lydeffekter i handlingen. Dialogen fremstår hele tiden tydeligt og velplaceret i lydbilledet. En lidt sjov detalje er, at den indledende titelmelodi er indspillet i forskellige versioner for hvert afsnit, men ellers indeholder soundtracket også anden god musik, som oftest afspillet i Camilles gamle Volvo.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet december 2018. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser