The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 17. december 2018
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: 9. august 2018

Instruktør: Jon Turteltaub
Manuskript: Dean Georgaris, Jon Hoeber, Erich Hoeber
Producere: bl.a. Randy Greenberg, Wayne Wei Jiang, Gerald R. Molen
Fotograf: Tom Stern
Klip: Steven Kemper, Kelly Matsumoto
Musik: Harry Gregson-Williams
 
Skuespiller:
Jason Statham som Jonas Taylor
Bingbing Li som Suyin
Rainn Wilson som Morris
Ruby Rose som Jaxx
Shuya Sophia Cai som Meiying
 
Beskrivelse: 
Da et kæmpevæsen angriber et dykkerfartøj, bliver besætningen fanget dybt nede på bunden af Stillehavet. Hvis de skal reddes fra denne Megalodon – en forhistorisk 20 meter lang haj, man troede var uddød – kræver det, at en havforsker og hans team kan overliste verdens største levende rovdyr... en dræber, han har stået over for før.
 
The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Jason Statham er de seneste par år blevet en rigtig populær herre indenfor action genren. Han er yderst produktiv og må da indrømme at hvis jeg skal vælge mellem to film hvor han er med i den ene, jamen så har jeg da en tendens til at vælge den. Hr. Statham er en pæn herre at kigge på og så er han veltrænet, hvilket gør ham særdeles troværdig når han udfører diverse ting i de mange actionssekvenser hans film ofte indeholder. Hans seneste film The Meg er netop udkommet og her står Statham overfor den kæmpemæssige forhistoriske haj Megalodon som pludselig dukker op igen selv om den har været dømt uddød i mere end 1,2 millioner år.

At denne forhistoriske haj pludselig kan dukke op ud af det blå, prøver man i filmen at forklarer videnskabeligt ved, at det man i dag tror er bunden af Marianergraven reelt ikke er bunden. Marianergraven er verdens dybeste oceangrav beliggende mellem Asien og Australien. Det dybeste punkt er beliggende ca. 11km under havoverfladen og hvad der egentligt er dernede, er uvist. I The Meg er bunden på denne dybde dog ikke bunden, men blot et slags termolag der skjuler et endnu uopdaget havliv. Dette er en teori et forskerhold vil afprøve og det viser sig selvfølgelig at de har ret. Det er dog ikke lutter idyl ved de dybder og før vi får set os om, bliver en forsknings ubåd angrebet af et stort ukendt væsen som ødelægger ubåden, så de ikke kan komme op til overfladen.

Hvem andre end Jonas Taylor (selvfølgelig Jason Statham) er manden der kan redde forskerne ud af ubåden. Han er dog ikke glad for dybder efter selv at være angrebet af noget stort og farligt, men med den rette overbevisning indvilger han i at påtage sig opgaven. Det viser sig selvfølgelig at det store ukendte væsen som tidligere har angrebet Taylor og som denne gang har angrebet forskernes u-båd er ingen ringere end Megalodon. Problemet ved denne redningsaktion er dog at der bliver skabt et hul i det førnævnte termolag hvilket gør at Megalodon slipper ud fra sit tidligere skjul og nu har mulighed for at jage alt og alle.

Og det er netop hvad resten af filmen handler om, jagten på Megalodon og tilintetgørelsen af selvsamme inden den når de asiatiske kyster hvor den kan fråde i det blomstrende turistliv på badestrandene. Det er så dumt som det lyder, men det er faktisk forholdsvis underholdende og der kommer også de forventede one-liners der skal gøre historien lidt mere sjov når det hele bliver for plat og ikke kan forklares af videnskaben.

Ligesom det var tilfældet med Skyscraper, er det tydeligt at denne film er finansieret af penge fra østen og det har jeg det egentlig fint med, men synes stadig det er sjovt at det skal være så afsindigt synligt at den ikke er betalt af amerikanske penge. Når alt det er sagt så får man med denne film hvad man forventer og man skal bestemt ikke overanalysere denne film for det kan den slet ikke holde til. Dette er en actionbasker hvor Stathams modstander er en haj, hvis man kan se bort fra så dumt et plot og normalt er glad for Stathams film er man egentlig fint underholdt.
 
The Meg UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger og en masse detaljer på hajen. Panoramabillederne som pryder filmen, får virkelig scenariet til at se indbydende ud. Kontrasten og skarphed er i top og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen. Der er et par tvivlsomme CGI effekter, men det er nok svært at undgå i film som denne. Jeg er godt tilfreds med den visuelle stil i sin helhed.
 
The Meg kommer med et Dolby Atmos der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system og der er virkelig bulder og brag for alle pengene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden så det er bare med at skrue op for volumen.
 
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet december 2018. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser