Jurassic World; Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse

 
Jurassic World Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse

Jurassic World Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Jurassic World Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 8 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 25. oktober 2018
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 Blu-ray.

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 7. juni 2018.

Instruktør: J.A. Bayona
Manuskript: Derek Connolly, Colin Trevorrow
Producere: Belén Atienza, Patrick Crowley, Thomas Hayslip
Fotograf: Oscar Faura
Klip: Bernat Vilaplana
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Chris Pratt som Owen Grady
Bryce Dallas Howard som Claire Dearing
Rafe Spall som Eli Mills
Justice Smith som Franklin Webb
Daniella Pineda somZia Rodriguez
James Cromwell som Benjamin Lockwood
Toby Jones som Mr. Eversoll
Ted Levine som Ken Wheatley
Jeff Goldblum som Ian Malcolm
BD Wong som Dr. Wu
 
Beskrivelse: 
Anden ombæring af Jurassic World serien foregår tre år efter begivenhederne i Jurassic World. Dinosaurerne lever fortsat på øen Isla Nublar i bedste velgående og har tilpasset sig livet i frihed, men deres eksistens trues af et voldsomt vulkanudbrud, der er under opbygning på øen. Hovedpersonerne fra den foregående film, Claire Dearing og Owen Graddy, bliver derfor hyret af rigmanden Benjamin Lockwood til at bringe dinosaurerne i sikkerhed på en anden ø, i håb om at forhindre deres udslettelse og føre arterne videre. Det bliver dog hurtigt klart at de personer, der arbejder for Lockwood har en hel anden agenda for dinosaurernes fremtidige virke og Claire og Owen kommer til kæmpe både for deres egen, men også de reddede dinosaurers overlevelse.
 
Jurassic World Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse
 
Jurassic World Fallen Kingdom er en fuldfed actionfilm fra øverste hylde og en værdig opfølger til den forrige Jurassic World film, som virkede lidt som et remake af den allerførste Jurassic Park. Denne film fungerer på sine egne præmisser og allerede fra første scene er stemningen lagt; dette kommer til at gå helt galt! Grundlæggende er det lidt skabelonskårne plot det samme som i de andre film, men når det er så lækkert udført, er man nødt til at lade sig rive med på denne forrygende rutchebanetur, som både indebærer flugt fra vulkaner og aggressive dinoer samt klaustrofobisk indespærring under vand. Hvad mere kan man ønske sig?. Filmen er som altid fyldt med flotte action scener med dinosaurerne, som aldrig har set mere realistiske ud. Dog kunne jeg godt have undværet en ny super klonet dinosaurer, når nu de ’rigtige’ dinosaurer er så fantastiske. Hovedrollerne varetages igen fint af Chris Pratt og Bryce Dallas Howard og deres samspil slår ofte gnister krydret med god humor, mens gode skurkeroller leveres af blandt andet BD Wong og Toby Jones. Det forrygende lydspor er også med til at hæve baren, for mellem eksplosioner og brølende dinosaurere får musikken også får god plads og den leveres af et fuldt symfoniorkester, som man kender det fra de gode gamle eventyrfilm.
 
Jurassic World Fallen Kingdom blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på Jurassic World Fallen Kingdom skuffer heller ikke. Billederne er ultraskarpe og med en utrolig høj detaljeringsgrad på alt fra ansigter til de forladte forfaldne bygninger fra Jurassic World, hvilket er med til at give filmen et skær af realisme. Farveskalaen er farvemættet og naturtro i de smukke omgivelser på Isla Nublar, mens sortniveauet er dybt og intenst i de mange mørke scener i den sidste halvdel af filmen. Undervandsscenerne er også udført ganske overbevisende. Alt i alt en fornem udgivelse fra Universal.
 
Det samme kan siges om lydsiden, for Jurassic World Fallen Kingdom er udstyret med et soundtrack, som er lige så sprødt som de tilhørende billeder. Først og fremmest er lydsporet yderst effektfuldt og præcist i filmens mange flugt- og kampscener og med fede lydeffekter fra blandt andet de brølende dingoer. Der er gode og præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, hvor man tydeligt fornemmer dinosaurerne eller flyvende lavastykker, der buldrer forbi, mens der samtidigt gives fuld gas på subwooferen. Opsummeret får man her virkelig smæk for skillingen. Dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet og som tidligere nævnt spiller musikken også en stor rolle for oplevelsen af filmen og i Jurassic World Fallen Kingdom levnes der både plads til den nye komponist Michael Giacchino og til de klassiske toner fra John Williams.
 
 
  • On Set with Chris & Bryce
  • The Kingdom Evolves
  • Return to Hawaii
  • Island Action
  • Aboard the Arcadia
  • Birth of the Indoraptor
  • Start the Bidding!
  • Death by Dino
  • Monster in a Mansion
  • Rooftop Showdown
  • Malcolm's Return
  • VFX Evolved
  • Fallen Kingdom: The Conversation
  • A Song for the Kingdom
  • Chris Pratt's Jurassic Journals  
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet december 2018. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser